Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Även vi har börjat brygga vår egen öl! Vi kommer efter hand presentera här vad vi kommit fram till, hur vi gör, och lite senare även några recept.

Men det tar längre tid att utveckla sina recept på öl än på mat. Ölbryggning med lagring är nämligen en proccess som tar 4 - 12 veckor.

Vid bryggning behöver man mäta och väga

Att brygga är även att skriva och följa recept. Då får man mäta och väga på många sätt.

Calle kontrollerar maltkrossning
Calle kontrollerar maltkrossning

Sista lördagen i januari infaller den stora hembryggardagen. Tanken med denna dag är att öka intresset för hembryggning och introducera nya utövare av denna hobby. Därför bjöd vi in Calle Rolander att delta i denna dags bryggning.

Svara Sara - vå prisbelönta Schwarzbier
Svara Sara - vå prisbelönta Schwarzbier

Det är dags att sammanfatta årets bryggningar, och erfarenheter från dessa. Och lite funderingar hur vi ska förfina och utveckla vår bryggning.

Vår schwarzbier framför diplomet
Vår schwarzbier framför diplomet

På sällskapet Maltes hembrygdsfestival ställde vi upp med en schwarzbier kallad Svarta Sara. Ölet fick ett hedrande tredje pris i domaretävlingen, och vi fick många frågor om bryggningen. Här försöker vi förklara hur vi gjorde.

Ostsee Pils på terassen
Ostsee Pils på terassen

Nordtysk lager, framför allt Veltins hör till Bulls absoluta favoriter när det kommer till öl. Nu lyckas vårt eget lilla bryggeri framställa en klon som verkligen tål att jämföras med denna. Vi kallar detta öl för Ostsee Pils.

Packar bilen inför ölprovning
Packar bilen inför ölprovning

I år tog vi mod till oss och ställde ut två av våra favoritöl för provning. Vi fick väldig positiv respons och ett av ölen blev prisbelönt. Det var riktigt kul att delta, och vi kommer säkert ställa upp i fler hembrygdsträffar framöver. Hur vi bryggde ölet Svarta Sara, beskrivs i en separat artikel.

Bullobratts schwartsbier
Bullobratts schwartsbier

Till den första bryggningen år 2019  bestämmer vi oss för att brygga en schwartzbier. En lite ovanligare öltyp kanske, men vi känner för lite omväxling. Denna öl är mörk som en stout, typ Guiness, men fortfarande en lageröl. Låter spännande, eller hur?

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Blomkålspure

Denna puré är ett utmärkt alternativ till potatismos som tillbehör till rimmad fläsklägg och liknande rätter. Men den ska serveras i bettydligt mindre, mängder än potatism [ ... ]

Klassisk rödkål
Rödkål förpackas för infrysning

I vår trädgård har vi odlat lite rödkål och nu på senhösten kunde vi skörda två små rödkålshuvuden.  Det blev lite höstpyssel för oss hemodlare, då vi av dessa  [ ... ]

Pão de Queijo - Brasilianska ostbröd
Pão de Queijo -  Brasilianska ostbröd

En positiv sak med att arbeta i den akademiska världen är att man tillsammans med gästforskare och utbytesstudenter får  influenser från andra delar av världen. På dett [ ... ]

Plankstek på oxfilé
Plankstek på oxfilé

Varför inte en planka? - tänkte Bull. Så glad i hågen åkte han och köpte lämpliga planksteksbrädor av ek. Under tiden dessa "brändes" in, funderade Bull ut hur hans först [ ... ]

Fredagsdrinken - en DryMartini cocktail
DryMartini

Detta är en klassisk drink som i sin enkelthet brukar passa fint som fördrink innan kvällsmaten en fredagskväll. Får man sedan som på bilden sitta och avnjuta den på terrase [ ... ]

Inlagd jalapeno
Bratts inlagda jalapeno

Vi har drivit upp flera plantor med jalapeno, och de skördade frukterna vill vi lägga in, utan socker eller för den delen inte heller någon annan form av  sötning. Det ka [ ... ]

Gazpacho

När man ska servera lunch på en av årets varmaste dagar, vad passar då inte bättre än en isad gazpacho? 

Skånska äggakaka med stekt fläsk

När Bull känner sig lokalpatriotisk, kan det hända att han lagar denna klassiker bland skånsk husmanskost. Givetvis är vår variant  glutenfri. Att servera rårörda ling [ ... ]

Go to top