Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.
Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.
Även vi har börjat brygga vår egen öl! Vi kommer efter hand presentera här vad vi kommit fram till, hur vi gör, och lite senare även några recept.
Men det tar längre tid att utveckla sina recept på öl än på mat. Ölbryggning med lagring är nämligen en proccess som tar 4 - 12 veckor.
Att brygga är även att skriva och följa recept. Då får man mäta och väga på många sätt.
Lageröl i tysk stil är alltid omtyckta i Bull och Bratts lilla stuga. Nu på hösten var det dags att växla om bryggningen från sommarens APOR och Kölsch kloner till lageröl. Då Bull var sugen på att brygga Helles letade han upp en lämplig jäst. Det blev en tillfällig jäst från White Labs, German X Lager WLP835. Denna ska vara lämplig för bocköl, helles och Muncher festivalöl. Så nu ska det bryggas i bayersk stil!
Det är en extra kraftig imperial stout, där allt är mer än stiltypen föreskriver. Beskan är på över 100 IBU. Alkoholstyrka runt 12%. Färgen är mycket mörk.
Då tycker vi att det ska du absolut pröva på. Det är en riktigt rolig hobby.
Förra årets äpplen plockades för tidigt, i mitten av oktober, och därför blev det för mycket syra i cidern. Därför väntade vi i år med skörden en bit in i november.
Lite bilder från en bryggning. Denna dagen bryggdes en bock. Vi kör fortfarande med en ganska enkel setup, MLT och Patinagryta, kyler med spiral.
Vi tyckte det kunde vara kul om vi kunde ha egenodlad humle i vår öl. Så i fjor planterade vi 6 st humleplantor. Humlesorten blev Hallertuer Tradition, en härdig humlesort som passar väl till en av våra favoritöltyper, som är nordtysk pilsner.
Följ oss på
FollowNär man ska servera lunch på en av årets varmaste dagar, vad passar då inte bättre än en isad gazpacho?
En kulen höstdag smakar det gott med en het soppa. När vi dessutom har fin grönkål att skörda i vår trädgård passar en grönkålssoppa fint till kvällens middag. Denna sop [ ... ]
En kryddig panna med köttfärs och ägg som har sitt ursprung från Irak. En god och snabblagad rätt, som passar bra de dagar man inte vill stå allt för länge i köket.
Det är skördetid både för Pak Choi och ostronskivling. Då gäller det att skapa recept som passar säsongen. Efter lite googlande hittade "Amirs lax med brynt sojasmör och pa [ ... ]
En liten soppa är alltid gott som förrätt. Här gör vi en ganska het tomatsoppa som vi serverar på tyskt manér med en klick luftigt vispad grädde.
Och vad är det för speciellt med vår variant? Vi gör den på ryggbiff, istället för oxfilé. Med det är ganska vanligt förekommande. Vi har trattkantareller i såsen. Dessu [ ... ]
Bull tycker om bläckfisk i alla former, men Calamares a la Romana är ofta för mycket frityrsmet och för lite bläckfisk. Därför tillagar och serverar Bull sina bläckfiskring [ ... ]
Ett av våra mest populära rececpt är vår glutenfria pizza. Det har gått flera år sedan vi publicerade detta, och sedan dess har vi förfinat hantverket. Här presenterar vi v [ ... ]