Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

×

Meddelande

EU e-Privacy Directive

Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

På så gott som alla enklare matställen i Tyskland kan man beställa Zigeuner schnitzel. Köttbiten är en vanlig skinkschnitzel, det speciella är just såsen, även kallad "sauce picante". Detta är Bulls personliga tolkning hur denna ska tillagas, de flesta recept föreskriver socker och ättika, men mindre mängd grönsaker. Bull brukar servera oftast såsen till grillad fläskytterfilé och potatiskaka, men det händer att han även gör Zigeuner schnitzel.

Detta är en högst personlig tolkning av denna sås. Vi tycker att den är riktigt god. Men den aviker ganska mycket mot orginalet.

 

Och namnet på såsen är just bara ett namn. Det ligger absolut inga underliggande, nedlåtande värderingar bakom detta namn. Men rätten heter vad den heter, eller åtminstonde hette då vi tog oss till den. Kanske man har ändrat namn på rätten i Tyskland numera. Den kända chokladbollen hade ju som bekant ett annat namn vid den tiden Bull började äta snabbmat i Tyskland.

Recept

Detta recept blir lagom för 2 till 3 personer.

1 grovt hackad gul lök
1 halv strimlad röd paprika
1 dl frysta majskorn
1 tunt skivad vitlöksklyfta
1 finhackad piri-piri, eller någon annan liknande chili
3-4 skivade färska champinjoner
1 msk tomatpuré
1 msk Bong kalvfond
1 tsk kinesisk soja
1 msk olivolja
2,5 dl vatten
Salt
nymalen svartpeppar
Maizena redning

Gör så här på ett ungefär

Börja med att glansa löken i oljan i tjockbottnad kastrull. Löken ska bli mjuk och lite lätt genomskinlig, men den ska inte brynas. Peppra. Tillsätt vilök, paprika och svamp. Låt dessa fräsa så de mjuknar lite lätt. Precis som med löken, dessa ingredienser ska inte heller brynas. Häll i majskorn och piri-piri. Tillsätt tomatpuren. Häll på vatten, fond och soja. Låt koka upp. Låt såsen sjuda några minuter, red därefter av med maizena.

Både Bull och Bratt gillar när det hettar till lite i maten. Piri-piri i denna typ av sås är deras egen idé. Orginalreceptet är som sagt betydligt tamare.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Tonic syrup

Att koka ihop sin egen tonic till sommarens Gin och Tonics är både snabbt och enkelt gjort. Det blir en tonicsirap som man späder med kolsyrat vatten efter smak och behov.

Hot and spicy jerk chicken
Kycklingklubbor på grillen

Här presenterar vi vår variant på grillad jerk chicken. Här fokuserar vi på hetta och krydda i marinaden, och låter det söta och fruktiga träda tillbaka. Absolut något fö [ ... ]

Att laga goda spareribs på vintern
Kamben tillagade med sousvide

Revben och kamben är något Bull gärna lagar under sommaren på klotgrillen med låg värme, mycket rökflis och under lång tid. Det brukar bli underbart gott. Men nu är det vi [ ... ]

Tomatsoppa
Tomatsoppa med grädde

En liten soppa är alltid gott som förrätt. Här gör vi en ganska het tomatsoppa som vi serverar på tyskt manér med en klick luftigt vispad grädde.

Duchessepotatis
Duchessepotatis smaksatt med västerbotten och gorgonzola

Detta kan man kalla potatismos de luxe! Vi smaksätter med både västerbottenost och gorgonzola.

Glutenfritt naanbröd
Glutenfritt naanbröd

I vårt glutenfria kök väljer vi oftast bort brödet, det blir enklast så. Speciellt då vi försöker hålla kolhydraterna på en hyfsat låg nivå. Men nu försöker vi få ti [ ... ]

Grönkålssoppa med frikadeller
Grönkålsoppan serverad

En kulen höstdag smakar det gott med en het soppa. När vi dessutom har fin grönkål att skörda i vår trädgård passar en grönkålssoppa fint till kvällens middag. Denna sop [ ... ]

Sallad nicoise
Sallad nicoise på Bulls vis

Perfekt sensommarmat! Vi gör den med färsk tonfisk halstrad på grillen och egenodlade grönsaker och rotfrukter. Val av grönsaker kan varieras beroende på tillgång.

Go to top