Köp inte färdiga kryddblandningar, lägg pengarna på en rejäl mortel istället. Kryddorna smakar nämligen bäst nymalda. Att göra sin egen rub är enkelt och går snabbt.
Vi använder skånsk bok eller ännu hellre skånsk ek. Men mer eller mindra alla lövträd fungerar fint. Det ska vara torr ved som delas i ganska stora bitar. Vi grillar enbart med kolgrillar så hur det fungerar med gasolgrill vet vi inget om.
Det går bra att göra sin egen bacon, även om man bara har en klotgrill att röka i! Problemet är bara att man knappast vill äta fabriksbacon efter att ha smakat sin egen hantverksmässigt framställda bacon.
Vildsvin blir väldigt bra som grillat. Så gott som alla delar på svinet passar bra att grilla. Krydda gärna med örtkryddor och vitlök. Lägg gärna lite rökspån på kolbädden, pecanspån tycker vi ger finast smak. Grilla så att köttet blir lätt rosa i mitten, alltså till en köttemperatur på knappt 64 grader.
Något att grilla en dag då man har obegränsat med tid. Köttbiten ska tillagas "low and slow". Det innebär i detta fall ca 110 grader i röken/grillen i cirka 9 timmar. Därefter låter man köttet vila i en timme innan servering. Slutresultatet blir ett nästan magiskt gott kött.
Följ oss på
FollowVi skapade en för oss ny sås, en portvinssås, som vi serverade till rostbiffstek och potatiskaka. Mycket lyckat. Den är lättlagad och som sagt riktigt god.
Här ger vi oss på det kineskiska köket! Detta lär vara en tradionell kinesisk rätt, även om vi inte brukar stöta på den på den lokala kinakrogen. Smaksättningen sker med [ ... ]
Perfekt sensommarmat! Vi gör den med färsk tonfisk halstrad på grillen och egenodlade grönsaker och rotfrukter. Val av grönsaker kan varieras beroende på tillgång.
Glutenfria, givetvis! Vi gör den småländska varianten, den med enbart kokt potatis. Men vi har en lite annorlunda smaksättning.
En liten soppa är alltid gott som förrätt. Här gör vi en ganska het tomatsoppa som vi serverar på tyskt manér med en klick luftigt vispad grädde.
Ett lite annorlunda men riktigt läckert sätt att servera blomkål som tillbehör.
Sås med Kvibille ädelost gör Bull och Bratt i tre olika varianter som alla presenteras här, tillsammans med ett recept på den mest eleganta versionen.
Oftast lagar Bull en potatisgratäng med buljong istället för grädde. Men ibland känner man för en lite mer krämig, gräddig variant och då lagar vi gärna gratängen på de [ ... ]