Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.
Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.
Även vi har börjat brygga vår egen öl! Vi kommer efter hand presentera här vad vi kommit fram till, hur vi gör, och lite senare även några recept.
Men det tar längre tid att utveckla sina recept på öl än på mat. Ölbryggning med lagring är nämligen en proccess som tar 4 - 12 veckor.
Att brygga är även att skriva och följa recept. Då får man mäta och väga på många sätt.
Alltså i SM för hembryggt öl. Dock bara i dommartävlingen. Vi ställer upp med två öl, en tjekisk pilsner och en American Pale Ale (APA).
Här upptappade och märkta. Klara att lämna in. Tävlingen äger rum den 25:e mars, men ölen ska var inlämmnade den 3:e.
Detta är vår öl av typen Muncher Helles. Stiltypisk och försvinnade god! Men Bull saknar lite den humlebeska man hittar i en nordtysk pils, men den ska ju inte finnas i en Helles.
Den här hösten, blev vår variant av tjeckisk pilsner, Brattopramen, mer stiltypisk och ännu godare. Nu gjorde vi flera förändingar i recept samtidigt, så vi vet inte riktigt vilken ändring som gjorde störst nytta. Men om vi spekulerar, rangordnar vi enligt följande:
Det är två år sedan vi först publicerade denna artikel. Vår kölschklon, kallad Olsch, är fortfarande sommarölsfavoriten, men vi har utvecklat både vårt recept och vår bryggteknik under denna tid. Här beskrivs hur vi gjorde 2016 och hur vi gör denna öl numera.
De år då det finns gott om äpplen, tillverkar vi gärna en sats cider. Här är en liten kort beskrivning om hur vi går till väga.
Vi jobbar vidare med vårt lilla bryggeri. Nu har vi även fått till ett tapptorn. Nu på sommaren tappar vi upp från vänstra kranen Olsch, som är vår variant på Kölsch. En lättdrycken mild ale, som påminner mycket av lageröl. På den högra har vi ölen Miranda, en american pale ale. En lite kraftigare öl med tydliga toner av amerikansk humle.
Följ oss på
FollowDen här rätten har sitt ursprung i ett recept Bull hittade på köket.se en vardagseftermidddag då han inte visste vad han skulle laga för någon kvällsmat. Vi har i [ ... ]
Detta är en klassisk asiatisk street food rätt, eller kan kanske kallas för en asiatisk pyttipanna. Man kan variera denna rätt, med olika grönsaker eller byta ut kycklingen [ ... ]
Sagolikt gott är att smörsteka en skiva av detta bröd och ha som bas för att göra en räkmacka i stil med Tore Wretmans toast skagen.
När man ska servera lunch på en av årets varmaste dagar, vad passar då inte bättre än en isad gazpacho?
Här ger vi oss på det kineskiska köket! Detta lär vara en tradionell kinesisk rätt, även om vi inte brukar stöta på den på den lokala kinakrogen. Smaksättningen sker med [ ... ]
En klassiskt tillagningsmetod som ger en mör och saftig stek, likt rostbiff, från ett hårt kött. Detta är ett utmärkt alternativ till sous vide.
En kryddig panna med köttfärs och ägg som har sitt ursprung från Irak. En god och snabblagad rätt, som passar bra de dagar man inte vill stå allt för länge i köket.
Glutenfria, givetvis! Vi gör den småländska varianten, den med enbart kokt potatis. Men vi har en lite annorlunda smaksättning.