Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Den här rätten har sitt ursprung i ett recept Bull hittade på köket.se en vardagseftermidddag då han inte visste vad han skulle laga för någon kvällsmat. Vi har inte ändrat särskilt mycket i receptet, men vi vill ha lite kraftigare smaker, så en chili har kommit till, vitlöksmängden har fördubblats och lite annat.

Kyckling i krämig dragonsås

Här serveras dragonkycklingen med OlleBullpotatis.

Kycklingfilé är absolut ett mycket prisvärt kött. Vi brukar numera köpa färskt. Den frysta är ofta stor, billig och tämligen smaklös. Den tappar dessutom mycket vikt under tillagning, då man ökat vikten på densamma genom att berika köttet med vatten, därefter glacerar filen med ytterligare vatten. Så välj färsk för bästa resultat, och köp fryst om du vill känna dig lurad. 

Recept (för två personer)

2 st kycklingfiléer

1 dl vitt vin

1,5 dl crème fraiche

1,5 dl vispgrädde

1,5 msk torkad dragon

1 stor tsk dijonsenap

1 medelhet röd chili, vi använde en "Ring of Fire"

3 vitlöksklyftor

1 charlottenlök

1,5 msk kycklingfond

salt och svartpeppar

smör och olivolja till stekning

1 dl jasminris och gärna lite sockerärtor till servering, eller kanske ännu bättre - OlleBull potatis!

 

Gör så här, på ett ungefär

Börja med att koka riset, man hinner nämligen göra resten under tiden riset puttrar. För extra bra resultat, gör som japanerna, skölj riset ett antal gånger tills sköljvattnet inte längre blir grumligt. Om man nu valt att ta ris till, annars börja med OlleBullpoatisen.

Skär kyckling på diagonalen i centimetertjocka skivor. Salta och peppra. Bryn kycklingen så den får lite färg. Lägg sedan köttet åt sidan.

Kyckling i krämig dragonsås 2

Hacka lök, skiva vitlök och chili i fina skivor. Fräs detta i smör på ganska låg värme i cirka 5 minuter, det ska inte brynas,

Kyckling i krämig dragonsås 1

Tillsätt därefter vin, grädde, crème fraiche, senap, kycklingfond och dragon. Koka upp och vispa ihop så det blir en jämn sås. Lägg därefter i kycklingen och låt det hela puttra lätt i 10 minuter.

Kyckling i krämig dragonsås 3

Smaka av med salt och peppar. Därefter är det klart att servera. Gott till är lite smörslungade sockerärtor.

 

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Sambal Ollek, vår variant av Sambal Oelek
Sambal Ollek, Bullobratts chilipasta

Vi odlar chili, kanske lite väl mycket chili. Och att ha en burk chilipasta, typ Sambal Oelek, i kylen passar bra för vår matlagning. Men vi gör vår variant lite hetare än or [ ... ]

Glutenfria baguetter
Glutenfri baguette till ostbrickan

Äntligen kan vi baka glutenfria baguetter som lever upp till namnet! Härligt till ostbrickan. Det är nog detta bröd vi har saknat mest i det glutenfria köket.

Färsk, glutenfri pasta
Pastamaskin Atlas 150 anno 1984

Att återigen kunna servera en riktigt god pasta är en fröjd! Bull har letat fram sin gamla pastamaskin från gömmorna och fått ihop en bra glutenfri pastadeg.

Chili med ostronskivling
Ostronskivling har skördats

Vi köpte ett svamphus så ett tag kunde vi skörda rikliga mängder med ostronskivling i vårt kök. Nu gällde att tänka lite utanför ramarna och skapa nya rätter med mycket o [ ... ]

Biff Vindaloo
Biff Vindaloo med ris och naan

Vi tillagar här en indisk gryta med oxkött, vilket är lite motsägelsefullt. Hade Bull fått bestämma hade vi lagat grytan på lammbog. Men det finns inga heliga kor där vi bo [ ... ]

Fredagsdrinken - en DryMartini cocktail
DryMartini

Detta är en klassisk drink som i sin enkelthet brukar passa fint som fördrink innan kvällsmaten en fredagskväll. Får man sedan som på bilden sitta och avnjuta den på terrase [ ... ]

Tonic syrup

Att koka ihop sin egen tonic till sommarens Gin och Tonics är både snabbt och enkelt gjort. Det blir en tonicsirap som man späder med kolsyrat vatten efter smak och behov.

Inlagd jalapeno
Bratts inlagda jalapeno

Vi har drivit upp flera plantor med jalapeno, och de skördade frukterna vill vi lägga in, utan socker eller för den delen inte heller någon annan form av  sötning. Det ka [ ... ]

Go to top