Lergrytan var riktigt populär på sjuttiotalet. Men sedan tillagningsmetoden fallit lite i glömska, vilket är lite synd.
Det är ganska lätt att ställa om till glutenfri matlagning.
Det korta svaret är nej! Även om den kan vara bra att ha vid vissa tillfällen.
Äntligen kan man få till en glutenfri deg som smidig och kan bearbetas, formas, kavlas. Nu kan man få gott bröd, pizza och pasta utan gluten!
Skillnaden med en hyfsat god rätt och en riktigt god rätt är oftast kvaliteten på råvaran. Majskyckling, eller för den delen Bjärekyckling smakar så mycket mer och bättre än den ordinare industriellt uppfödda. Men de sälj vanligtvis bara hela ...
Att mäta är att veta. Bör det åtminstonde vara, men måttangivelser i recept har ibland lite mer att önska. Här diskuterar vi vikten av att ha kontroll på vikt, volym och temperatur vid matlagningen.
Följ oss på
FollowDenna snabblagade gryta har smaker av vitt vin, parmesan, timjan, champinjoner och flera sorters lök. Vi gör denna gryta med kycklinglårfiléer, det är möra, goda styckbitar a [ ... ]
Här ger vi oss på det kineskiska köket! Detta lär vara en tradionell kinesisk rätt, även om vi inte brukar stöta på den på den lokala kinakrogen. Smaksättningen sker med [ ... ]
Revben och kamben är något Bull gärna lagar under sommaren på klotgrillen med låg värme, mycket rökflis och under lång tid. Det brukar bli underbart gott. Men nu är det vi [ ... ]
I maj är rabarberna mjäla och fina. Då passar det bra att laga en paj på sina egna rabarber. Nu har vi dessutom fått till en glutenfri pajdeg som både är lättarbetad och ge [ ... ]
När man ska servera lunch på en av årets varmaste dagar, vad passar då inte bättre än en isad gazpacho?
En kulen höstdag smakar det gott med en het soppa. När vi dessutom har fin grönkål att skörda i vår trädgård passar en grönkålssoppa fint till kvällens middag. Denna sop [ ... ]
Sås med Kvibille ädelost gör Bull och Bratt i tre olika varianter som alla presenteras här, tillsammans med ett recept på den mest eleganta versionen.
Kycklingklubbor är en bra styckbit att lägga på grillen. Smaken varieras med olika marineringar. Denna gång har vi sydeuropeska smaker i marinaden. Det är bland annat färska [ ... ]