- Detaljer
- Kategori: Tillagningsmetoder
Vi plockar gärna svamp på hösten, ofta blir det lite mer än vad vi hinner tillaga och äta färskt. Och då är det lämpligt att torka svamp för att kunna använda i matlagningen under resten av året.
- Detaljer
- Kategori: Tillagningsmetoder
Från att ha varit ett bortglömt redskap i många kök har tryckkokaren gjort en stark comeback, tack vare dess snabbhet, mångsidighet och förmåga att skapa djupa smaker. Vi använder vår tryckkokare framför allt för att laga mustiga grytor med nötkött så som ossobucco, boeuf bourguignon och chili con carne.
Read more: Tryckkokaren - ett köksredskap som fått renässans.
- Detaljer
- Kategori: Tillagningsmetoder
Att baka med surdeg passar utmärkt i det glutenfria köket. Brödet blir saftigare, godare och får dessutom lite längre hållbarhet.
- Detaljer
- Kategori: Tillagningsmetoder
Lergrytan var riktigt populär på sjuttiotalet. Men sedan tillagningsmetoden fallit lite i glömska, vilket är lite synd.
- Detaljer
- Kategori: Tillagningsmetoder
Det är ganska lätt att ställa om till glutenfri matlagning.
- Detaljer
- Kategori: Tillagningsmetoder
Det korta svaret är nej! Även om den kan vara bra att ha vid vissa tillfällen.