Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Uppätna iberico ribs
Uppätna iberico ribs

Så kan vi sammanfatta en av årets första grillsessioner. Vi BBQ-rökte köttiga kamben från en Ibericogris.

Gåsbröst med rödlökssky, potatisterrin och brysselkål
Gåsbröst med rödlökssky, potatisterrin och brysselkål

Som skåning ska man givetvis servera gås i november, då helst på mårtensafton. Då vi inte kände för den klassika tunga varianten med svartsoppa, gräddsås och alla möjliga tillbehör så satte vi ihop denna tallrik.

Hemgjord leverpastej
Hemgjord leverpastej

Varför inte göra sin egen leverpastej? Den blir godare. Det är ganska enkelt, man bestämmer själv smak och konsistens. Och man vet sedan vad man äter, vilket kan kännas lite osäkert med fabriksproducerat.

Sidfläsk från smokern och friterad svål
Sidfläsk från smokern och friterad svål

När man låter sig leka med tanken att utgå från en ganska trist vardagsrätt och genom att tänka lite utanför boxen, göra denna rätt till något riktigt läckert. Med detta så fick vi för oss att laga denna lite annorlunda varianten av fläsk med löksås. Ett riktig lyckat experiment anser vi.

Coeur de filet provencale
Coeur de filet provencale

Sitt franska namn till trots, så har rätten sitt ursprung i Sverige. Här presenterar vi vår tolkning av rätten.

En lunchrätt som passar fint då man jobbar hemifrån och har hoppat över frukosten. Så det heter kanske brunch, den rätt Bull åt vid tolvtiden.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Att laga goda spareribs på vintern
Kamben tillagade med sousvide

Revben och kamben är något Bull gärna lagar under sommaren på klotgrillen med låg värme, mycket rökflis och under lång tid. Det brukar bli underbart gott. Men nu är det vi [ ... ]

Makhlama
Bulls tolkning av makhlama

En kryddig panna med köttfärs och ägg som har sitt ursprung från Irak. En god och snabblagad rätt, som passar bra de dagar man inte vill stå allt för länge i köket.

Krusbärspaj
Krusbärspaj_med vaniljglass

Någon enstaka gång tillagar Bull en dessert. Denna gång skördades krusbär i vår trädgård, då passade det bra att göra en paj på dessa. Självklart är den glutenfri.&nbs [ ... ]

Klassisk rödkål
Rödkål förpackas för infrysning

I vår trädgård har vi odlat lite rödkål och nu på senhösten kunde vi skörda två små rödkålshuvuden.  Det blev lite höstpyssel för oss hemodlare, då vi av dessa  [ ... ]

Hot and spicy jerk chicken
Kycklingklubbor på grillen

Här presenterar vi vår variant på grillad jerk chicken. Här fokuserar vi på hetta och krydda i marinaden, och låter det söta och fruktiga träda tillbaka. Absolut något fö [ ... ]

Tjälknöl
Tjälknöl på nötytterlår

En klassiskt tillagningsmetod som ger en mör och saftig stek, likt rostbiff, från ett hårt kött. Detta är ett utmärkt alternativ till sous vide.

Glutenfria baguetter
Glutenfri baguette till ostbrickan

Äntligen kan vi baka glutenfria baguetter som lever upp till namnet! Härligt till ostbrickan. Det är nog detta bröd vi har saknat mest i det glutenfria köket.

Portvinsås

Vi skapade en för oss ny sås, en portvinssås, som vi serverade till rostbiffstek och potatiskaka.  Mycket lyckat. Den är lättlagad och som sagt riktigt god.

Go to top