Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Uppätna iberico ribs
Uppätna iberico ribs

Så kan vi sammanfatta en av årets första grillsessioner. Vi BBQ-rökte köttiga kamben från en Ibericogris.

Gåsbröst med rödlökssky, potatisterrin och brysselkål
Gåsbröst med rödlökssky, potatisterrin och brysselkål

Som skåning ska man givetvis servera gås i november, då helst på mårtensafton. Då vi inte kände för den klassika tunga varianten med svartsoppa, gräddsås och alla möjliga tillbehör så satte vi ihop denna tallrik.

Hemgjord leverpastej
Hemgjord leverpastej

Varför inte göra sin egen leverpastej? Den blir godare. Det är ganska enkelt, man bestämmer själv smak och konsistens. Och man vet sedan vad man äter, vilket kan kännas lite osäkert med fabriksproducerat.

Sidfläsk från smokern och friterad svål
Sidfläsk från smokern och friterad svål

När man låter sig leka med tanken att utgå från en ganska trist vardagsrätt och genom att tänka lite utanför boxen, göra denna rätt till något riktigt läckert. Med detta så fick vi för oss att laga denna lite annorlunda varianten av fläsk med löksås. Ett riktig lyckat experiment anser vi.

Coeur de filet provencale
Coeur de filet provencale

Sitt franska namn till trots, så har rätten sitt ursprung i Sverige. Här presenterar vi vår tolkning av rätten.

En lunchrätt som passar fint då man jobbar hemifrån och har hoppat över frukosten. Så det heter kanske brunch, den rätt Bull åt vid tolvtiden.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Glutenfria baguetter
Glutenfri baguette till ostbrickan

Äntligen kan vi baka glutenfria baguetter som lever upp till namnet! Härligt till ostbrickan. Det är nog detta bröd vi har saknat mest i det glutenfria köket.

BBQ-sås
Bulls BBQsås

Bull kokar ihop denna barbequesås snabbt och smidigt. Den används förutom som sås till grillat, även som glaze att pensla på köttet under grillning. Men ofta går den mesta  [ ... ]

Grönkålssoppa med frikadeller
Grönkålsoppan serverad

En kulen höstdag smakar det gott med en het soppa. När vi dessutom har fin grönkål att skörda i vår trädgård passar en grönkålssoppa fint till kvällens middag. Denna sop [ ... ]

Kroppkakor på Bulls vis
Kroppkakor på Bulls vis

Glutenfria, givetvis! Vi gör den småländska varianten, den med enbart kokt potatis. Men vi har en lite annorlunda smaksättning.

Calamares enligt Bull
Calamares på Bullobratt's vis

Bull tycker om bläckfisk i alla former, men Calamares a la Romana är ofta för mycket frityrsmet och för lite bläckfisk. Därför tillagar och serverar Bull sina bläckfiskring [ ... ]

Pizza bakad i grillen
Nygräddad glutenfri pizza

Ett av våra mest populära rececpt är vår glutenfria pizza. Det har gått flera år sedan vi publicerade detta, och sedan dess har vi förfinat hantverket. Här presenterar vi v [ ... ]

Pão de Queijo - Brasilianska ostbröd
Pão de Queijo -  Brasilianska ostbröd

En positiv sak med att arbeta i den akademiska världen är att man tillsammans med gästforskare och utbytesstudenter får  influenser från andra delar av världen. På dett [ ... ]

Nobissås
Nobissås

Detta är en sås vi ofta gör på sommaren. Den passar nämligen väldigt bra till grillat. Och färsk gräslök hör sommaren till.

Go to top