Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.
Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.
Här hittar du våra recept på fisk och skaldjur. Då Bratt föredrar kött kan man tro att denna katagori har få recept. Men så är inte fallet, här finns många guldkorn att hämta.
Här finns våra recept på kötträtter, huvudsakligen på oxkött, då lamm och vilt inte faller Bratt i smaken.
Fågel, det blir ju mest recept på kyckling. Men det går att tillaga många läckerheter på just kyckling.
Vi gör som många andra, ersätter kalv med fläskkött i en del rätter. Detta dels för att tillgången på kalv är ganska dålig, och dels för priset. Vi gör oftast våra schnitzlar på skinka, och piccatan görs på fläskfile.
Vi arbetar mycket med fläskfilé. Då svinnet på detta kött är nästan obefintligt, är fläskfilén en prisvärd råvara. Dessutom är tillagningstiden kort, vilket uppskattas på sena vardagskvällar.
Ha alltid några goda kryddsmör i kylen.
Grönsaksrätter kan ibland ersätta potatis, ris och pasta. Vid andra tillfällen ett välkommet tillbehör.
Potatis är förmodligen en av våra vanligaste råvaror i köket. Ofta när man nämner potatis, så tänker man på kokt potatis. Men det går att göra så mycket mer med denna knöl. Under denna katagori presenterar vi våra sätt att tillaga potatisen. Läs och låt dig inspireras.
Buffeer är ett bra alternativ på lite större fester. För då har även värden tid att delta i festen, då mycket kan förberdas.
En soppa är ofta ett bra alternativ till förrätt, som en isad gazpacho en het sommardag eller en rykande het löksoppa på vintern. Bratts ärtsoppa är dock inte lämplig som förrätt, den intages traditionsenligt som huvudrätt med varm punch, och glutenfria pannkakor till efterrätt.
![]() |
Efterrätter i vanlig mening är sällsynta i Bull och Bratts kök. Den optimala desserten för Bull är en ostbricka och lite rött vin. Men det finns vissa tillfällen då man bör välja en annan avslutning på måltiden.Oavsett om man har en dessert eller ej, så är det aldrig fel att avsluta en god middag som på bilden till vänster - en dubbel espresso, en liten bit mörkt choklad, och en liten calvados. |
I en glutenfri, och låg kolhydrat kosthållning blir rätterna i denna katagori fåtaliga, och dessutom sällan tillagade. Men någon enstaka gång kan det bli väldigt gott.
Här presenterar vi lite små, enkla rätter som passar som snacks, drinktilltug eller som måltid de dagar man inte känner för någon stor middag.
Här publicerar vi våra recept på glutenfria bröd och någon enstaka glutenfri kaka.
Följ oss på
FollowVi odlar chili, kanske lite väl mycket chili. Och att ha en burk chilipasta, typ Sambal Oelek, i kylen passar bra för vår matlagning. Men vi gör vår variant lite hetare än or [ ... ]
I vår trädgård har vi odlat lite rödkål och nu på senhösten kunde vi skörda två små rödkålshuvuden. Det blev lite höstpyssel för oss hemodlare, då vi av dessa [ ... ]
När man ska servera lunch på en av årets varmaste dagar, vad passar då inte bättre än en isad gazpacho?
Här är ett jäst- och jäsfritt glutenfritt bröd som går snabbt att svänga ihop. Fullt med nyttiga fibrer, korn och frön. Är härligt nybakat eller skiva upp och frys in. De [ ... ]
Pommes frites kan vara härliga, frasiga och läckra. Helt enkelt underbart goda. Eller kan det vara en mjuk, blöt och oljig historia som inte är särkilt aptitlig. Hemligheten m [ ... ]
Den här rätten har sitt ursprung i ett recept Bull hittade på köket.se en vardagseftermidddag då han inte visste vad han skulle laga för någon kvällsmat. Vi har i [ ... ]
Vi hittade ett recept på glutenfri smördeg som vi bara var tvungna att prova. Resultatet blev över förväntan, och det första vi bestämde oss att baka med denna deg var efter [ ... ]
Någon enstaka gång tillagar Bull en dessert. Denna gång skördades krusbär i vår trädgård, då passade det bra att göra en paj på dessa. Självklart är den glutenfri.&nbs [ ... ]