Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Revben och kamben är något Bull gärna lagar under sommaren på klotgrillen med låg värme, mycket rökflis och under lång tid. Det brukar bli underbart gott. Men nu är det vinter, så hur gör vi då?

Vi har nu i höst inköpt en sous vide cirkulator. Med denna och grillelementen i ugnen samt lite liquid smoke i glazen fick vi till rikigt goda kamben att servera på julbordet. Godare, mörare och saftigare än de kryddiga, tunna revben vi presenterat tidigare på vår julbordssida. Liquid smoke känns lite som fusk, men resultatet blir bra. Sous vide är en långsam tillagningsmetod, men den sköter sig själv under större delen av tiden.

Recept

1 kg kamben 
Flingsalt och svartpeppar

Glaze/grillolja:

2 msk flytande honung
2 msk olivolja
1 msk soja
1 tsk salt
2 pressade vilöksklyftor
2 tsk sambal oelek
1/2 tsk nymald svartpeppar
1/2 tsk liquid smoke

kamben är vacuumförpackade och redo för sousvidebadet

Gör så här, på ett ungefär

På morgonen plocka fram kambenen. Tag bort hinnan från baksidan av kambenen. Dela dem på mitten. Gör en rubb på salt och svartpeppar, ungefär hälften av var. Gnid in köttet med rubben. Vaccumförpacka sedan kambenen. Fyll på vatten i behållaren som används. Ställ in sousvidestaven på 67 grader och 8 1/2 timme. Lägg der det vaccade köttet. Nu sköter det sig själv. Var bara observant så att inte avdunstningen blir för hög. Bäst är att ha ett lock på sousvidekärlet, annars kan man få fylla på lite vatten då och då, under dagen.kamben i vattenbad 67 grader och 8 timmar

När åtta timmar har gått, är det dags att röra ihop glazen, grillolja eller vad man nu vill kalla den. Sätt på ugnen, 180 grader varmluft med övervärme kör vi med. Plocka ur kamben från påsen/påsarna. Lägg dem på en ugnsgaller, pensla med frikosigt med glazen och sätt in dem i ugnen. Ha gärna en braspanna, eller ugnsfast form under gallert i ugnen. Så slipper man städa ugnen så ofta.

Efter 10 minuter penslar man åter med resterande grillolja, och efter ytterligare 10 minuter är det klart!kamben tillagade med sousvide-teknik är serverade

Använder man tunna revben istället för kamben bör man öka tiden i vattenbadet, 10 - 11 timmar är nog mer lagom i detta fall. Rubben vi presenterade här är utmärkt i sin enkelhet och fungerar utmärkt till allt grillat kött.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Biff Vindaloo
Biff Vindaloo med ris och naan

Vi tillagar här en indisk gryta med oxkött, vilket är lite motsägelsefullt. Hade Bull fått bestämma hade vi lagat grytan på lammbog. Men det finns inga heliga kor där vi bo [ ... ]

Virgin Mary Cocktail - en alkoholfri fredagsdrink
Virgin Mary cocktail

Vi tycker det är skönt att koppla av över en drink före maten. Men vId vissa tillfällen är det inte lämpligt med alkohol även om det råkar vara fredagskväll, och då pass [ ... ]

Glutenfria baguetter
Glutenfri baguette till ostbrickan

Äntligen kan vi baka glutenfria baguetter som lever upp till namnet! Härligt till ostbrickan. Det är nog detta bröd vi har saknat mest i det glutenfria köket.

Fredagsdrinken - en DryMartini cocktail
DryMartini

Detta är en klassisk drink som i sin enkelthet brukar passa fint som fördrink innan kvällsmaten en fredagskväll. Får man sedan som på bilden sitta och avnjuta den på terrase [ ... ]

Makhlama
Bulls tolkning av makhlama

En kryddig panna med köttfärs och ägg som har sitt ursprung från Irak. En god och snabblagad rätt, som passar bra de dagar man inte vill stå allt för länge i köket.

Hot and spicy jerk chicken
Kycklingklubbor på grillen

Här presenterar vi vår variant på grillad jerk chicken. Här fokuserar vi på hetta och krydda i marinaden, och låter det söta och fruktiga träda tillbaka. Absolut något fö [ ... ]

Glutenfria pitabröd
Glutenfria pitabröd i en korg

Ett härligt bröd som man fyller med gyroskött eller falafel, grönsaker och lite dressing. En av dessa rätter man kan sakna när man inte tål vanligt bröd.

Dragonkyckling

Den här rätten har sitt ursprung i ett recept Bull hittade på köket.se en vardagseftermidddag då han inte visste vad han skulle laga för någon kvällsmat. Vi har i [ ... ]

Go to top