Vi som driver sajten hetter Olle och Lotta Welinder. Lotta hette tidigare Bratt, och döljer sig därför här bakom denna pseudonym. Olle kallades i bland i sin barndom för OlleBull, vilket han då inte var särskilt förtjust i då. Detta är bakgrunden till varför vi kallar sajten för Bull och Bratts kokbok.

Vi hade två gemensamma fritidsintressen då vid drog igång denna websajt år 2010, det ena var golf och det andra var matlagning. Vår golf är inget att skriva om. Men våra maträtter däremot kan kanske vara intressanta, därför startades denna lilla kokbok på nätet.

Under resans gång har vårt matintresse utvecklats, så vi började brygga eget öl. Nu kommer vi även att driva upp egna grönsaker, det kommer bli godare maträtter med superfärska grönsaker. Tänk att få göra tomatsåsen på nyplockade, solmogna tomater.

Så därför kommer denna sajt numera, år 2018, ha dessa avdelningar:

  1. Kokboken. Vår receptsamling kommer även fortsättningsvis vara den största, och kanske mest intressanta avdelning på sajten.
  2. Tankar från köket. Matlagningsrelaterade artiklar som inte passar in under kategorin recept.
  3. Bryggeriet. Lite om våra erfarenheter från ölbryggandets ädla konst.
  4. Olles trädgård. Här kommer vi skriva om vår odling och dela med oss av våra erfarenheter.

En del recepten har vi skapat själv från grunden, men de flesta som visas på vår sajt är våra varianter av tidigare kända recept. Idéerna har vi fått från restaurangbesök, kokböcker, och mattidningar. Sen har vi anpassat dessa efter vår smak och våra behov.

Sajten är ett hobbyprojekt, som drivs ideellt av oss på vår fritid. Alla foton är tagna av Olle

Receptsamlingen vänder sig till de som har ett visst handlag i köket. Därför är beskrivningarna ibland ganska kortfattade. Det är inget som säger att man måste följa recepten slaviskt. Själv brukar vi betrakta ett recept som ett förslag eller ett utkast, som vi anpassar beroende på säsong, sinnestämmning och vad vi har i kylen.

Vi vill vill gärna få lite "feedback" från er, skriv gärna kommentarer på våra recept och artiklar. Det går även att skicka mail till oss, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Att laga goda spareribs på vintern
Kamben tillagade med sousvide

Revben och kamben är något Bull gärna lagar under sommaren på klotgrillen med låg värme, mycket rökflis och under lång tid. Det brukar bli underbart gott. Men nu är det vi [ ... ]

Filmjölksbröd
Nybakat glutenfritt filmjölksbröd

Här är ett jäst- och jäsfritt glutenfritt bröd som går snabbt att svänga ihop. Fullt med nyttiga fibrer, korn och frön. Är härligt nybakat eller skiva upp och frys in. De [ ... ]

Amirs lax med pak choi och ostronskivling

Det är skördetid både för Pak Choi och ostronskivling. Då gäller det att skapa recept som passar säsongen. Efter lite googlande hittade "Amirs lax med brynt sojasmör och pa [ ... ]

Glutenfria pitabröd
Glutenfria pitabröd i en korg

Ett härligt bröd som man fyller med gyroskött eller falafel, grönsaker och lite dressing. En av dessa rätter man kan sakna när man inte tål vanligt bröd.

Färsk, glutenfri pasta
Pastamaskin Atlas 150 anno 1984

Att återigen kunna servera en riktigt god pasta är en fröjd! Bull har letat fram sin gamla pastamaskin från gömmorna och fått ihop en bra glutenfri pastadeg.

Biff Vindaloo
Biff Vindaloo med ris och naan

Vi tillagar här en indisk gryta med oxkött, vilket är lite motsägelsefullt. Hade Bull fått bestämma hade vi lagat grytan på lammbog. Men det finns inga heliga kor där vi bo [ ... ]

Fredagsdrinken - en DryMartini cocktail
DryMartini

Detta är en klassisk drink som i sin enkelthet brukar passa fint som fördrink innan kvällsmaten en fredagskväll. Får man sedan som på bilden sitta och avnjuta den på terrase [ ... ]

Pizza bakad i grillen
Nygräddad glutenfri pizza

Ett av våra mest populära rececpt är vår glutenfria pizza. Det har gått flera år sedan vi publicerade detta, och sedan dess har vi förfinat hantverket. Här presenterar vi v [ ... ]

Go to top