Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

I år tog vi mod till oss och ställde ut två av våra favoritöl för provning. Vi fick väldig positiv respons och ett av ölen blev prisbelönt. Det var riktigt kul att delta, och vi kommer säkert ställa upp i fler hembrygdsträffar framöver. Hur vi bryggde ölet Svarta Sara, beskrivs i en separat artikel.

Efter att besökt hembrygdsfestivalen några gånger kände vi att det var dags visa upp våra egna brygder, och dessutom få dem bedömda av SHBFs öldomare.

Nu ställde vi upp med två lageröl, en schwarzbier och en tjeckisk ljus lager. Risken var att dessa milda, karaktärsfulla lageröl försvinner i bruset när det gäller folkets val. För här skulle vi konkurrera med suröl, fruktöl, alkoholstinna stout och humlebomber som IPA och DIPA.

Däremot anser vi att vi bryggt stiltypiska öl av god kvalitet, och vi såg framemot att få feedback från öldomarna. Vi bedömde att vi hade nog lite mer att hämta i domaretävlingen, än i folkets val. Men nu visade sig att våra öl blev mycket väl mottagna av besökarna och vi fick många spontana komplimanger.

Dessutom ingick ett tävlingsmoment om finaste bordsdekoration. Här tänkte vi inte satsa vi något. En duk och några skålar med tilltugg fick räcka. Sedan gjorde vi en griffeltavla för att presentera våra öl.

I vanlig ordning startades bryggningen i senaste laget. Det hade inte skadat om våra öl hade fått lagras någon vecka till. När jag tappade upp vår tjeck, Brattopramen, på festivalmorgonen i flaskor för domarbedömningen insåg jag att den inte var riktig färdig. Utjäst förvisso, definitivt drickbar, absolut en god öl, men den behövde lagras en vecka till för att bli optimal. Vår schwarzbier upplevde jag däremot som utmärkt. Det visade sig att domarna tyckte ungefär likadant som vi.

Bilen lastas inför Maltefestival2019

Bilen lastas inför avfärd. Ölfat ska in, sedan tappkranar, kolsyra, slangar, bordsdekorationer, tilltugg m.m.

Nedan följer bilder från festivalen. För fotografering var ljuset inte bra, på slutet av eftermiddagen nästan obefintligt. Men det blev några hyfsade bilder ändå.

Värt bord på Maltefestival2019

Vårt bord har kommit i ordning. Flaskorna ska lämmnas in till domarbedömning.

Maltefestival2019 2Utställarna kommer i ordning på Maltes hembrygdsfestival2019

VI ligger lite före i iordingställandet. Men det är gott om tid.

Maltefestival2019 7

Bryggeri Bull och Bratt på Maltes hembrygdsfestival 2019

Maltefestival2019 9

Nu är provningen i full gång!

Maltefestival2019 10

Maltefestival2019 11

Maltefestival2019 3Maltefestival2019 12

Maltefestival2019 13

Maltefestival2019 14

Maltefestival2019 15

Till nästa ölträff måste vi lösa tappningen på ett snyggare sätt. Dessutom vill vi kunna kontrollera temperaturen bättre under hela dagen. Den här gången var ölen i kallaste laget då dörrarna öppnade, och lite väl varmt när festivalen stängde.

Maltefestival2019 16

Upptappning av Svarta Sara, vår prisbelönta Schwarzbier.

Prisutdelning på Sällskapet Maltes hembrygdsfestival 2019

Prisutdelning, första pris i folkets val gick till killarna till vänster.

 

Kommentarer   

# Sv: Vi deltog på Sällskapet Maltes Hembrygdsfestival 2019Anki Mossberg 2019-10-23 11:32
Stort Grattis!
Hoppas få chansen att smaka ert mästerverk vid tillfälle!
Svara

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Glutenfria baguetter
Glutenfri baguette till ostbrickan

Äntligen kan vi baka glutenfria baguetter som lever upp till namnet! Härligt till ostbrickan. Det är nog detta bröd vi har saknat mest i det glutenfria köket.

Gazpacho

När man ska servera lunch på en av årets varmaste dagar, vad passar då inte bättre än en isad gazpacho? 

Gryta på kycklinglårfilé
Gryta på kycklinglårfilé

Denna snabblagade gryta har smaker av vitt vin, parmesan, timjan, champinjoner och flera sorters lök. Vi gör denna gryta med kycklinglårfiléer, det är möra, goda styckbitar a [ ... ]

Hot and spicy jerk chicken
Kycklingklubbor på grillen

Här presenterar vi vår variant på grillad jerk chicken. Här fokuserar vi på hetta och krydda i marinaden, och låter det söta och fruktiga träda tillbaka. Absolut något fö [ ... ]

En god och krämig potatisgratäng
Potatis till en gratäng

Oftast lagar Bull en potatisgratäng med buljong istället för grädde. Men ibland känner man för en lite mer krämig, gräddig variant och då lagar vi gärna gratängen på de [ ... ]

Nudelwok med Pak Choi och nötfärs
Nudelwok i pannai

Den här rätten tillagar man snabbt och enkelt. Och den smakar gott med sina asieninfluerade smaker. Den smaksätts med bland annat ingefära, vitlök, chili och ostronsås. Risnu [ ... ]

Ångade tigerräkor på en bädd av glasnudlar
Vitlöksräkor med glasnudlar

Här ger vi oss på det kineskiska köket! Detta lär vara en tradionell kinesisk rätt, även om vi inte brukar stöta på den på den lokala kinakrogen. Smaksättningen sker med  [ ... ]

Grillad Medelhavskyckling

Kycklingklubbor är en bra styckbit att lägga på grillen. Smaken varieras med olika marineringar. Denna gång har vi sydeuropeska smaker i marinaden. Det är bland annat färska  [ ... ]

Go to top