Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

I år tog vi mod till oss och ställde ut två av våra favoritöl för provning. Vi fick väldig positiv respons och ett av ölen blev prisbelönt. Det var riktigt kul att delta, och vi kommer säkert ställa upp i fler hembrygdsträffar framöver. Hur vi bryggde ölet Svarta Sara, beskrivs i en separat artikel.

Efter att besökt hembrygdsfestivalen några gånger kände vi att det var dags visa upp våra egna brygder, och dessutom få dem bedömda av SHBFs öldomare.

Nu ställde vi upp med två lageröl, en schwarzbier och en tjeckisk ljus lager. Risken var att dessa milda, karaktärsfulla lageröl försvinner i bruset när det gäller folkets val. För här skulle vi konkurrera med suröl, fruktöl, alkoholstinna stout och humlebomber som IPA och DIPA.

Däremot anser vi att vi bryggt stiltypiska öl av god kvalitet, och vi såg framemot att få feedback från öldomarna. Vi bedömde att vi hade nog lite mer att hämta i domaretävlingen, än i folkets val. Men nu visade sig att våra öl blev mycket väl mottagna av besökarna och vi fick många spontana komplimanger.

Dessutom ingick ett tävlingsmoment om finaste bordsdekoration. Här tänkte vi inte satsa vi något. En duk och några skålar med tilltugg fick räcka. Sedan gjorde vi en griffeltavla för att presentera våra öl.

I vanlig ordning startades bryggningen i senaste laget. Det hade inte skadat om våra öl hade fått lagras någon vecka till. När jag tappade upp vår tjeck, Brattopramen, på festivalmorgonen i flaskor för domarbedömningen insåg jag att den inte var riktig färdig. Utjäst förvisso, definitivt drickbar, absolut en god öl, men den behövde lagras en vecka till för att bli optimal. Vår schwarzbier upplevde jag däremot som utmärkt. Det visade sig att domarna tyckte ungefär likadant som vi.

Bilen lastas inför Maltefestival2019

Bilen lastas inför avfärd. Ölfat ska in, sedan tappkranar, kolsyra, slangar, bordsdekorationer, tilltugg m.m.

Nedan följer bilder från festivalen. För fotografering var ljuset inte bra, på slutet av eftermiddagen nästan obefintligt. Men det blev några hyfsade bilder ändå.

Värt bord på Maltefestival2019

Vårt bord har kommit i ordning. Flaskorna ska lämmnas in till domarbedömning.

Maltefestival2019 2Utställarna kommer i ordning på Maltes hembrygdsfestival2019

VI ligger lite före i iordingställandet. Men det är gott om tid.

Maltefestival2019 7

Bryggeri Bull och Bratt på Maltes hembrygdsfestival 2019

Maltefestival2019 9

Nu är provningen i full gång!

Maltefestival2019 10

Maltefestival2019 11

Maltefestival2019 3Maltefestival2019 12

Maltefestival2019 13

Maltefestival2019 14

Maltefestival2019 15

Till nästa ölträff måste vi lösa tappningen på ett snyggare sätt. Dessutom vill vi kunna kontrollera temperaturen bättre under hela dagen. Den här gången var ölen i kallaste laget då dörrarna öppnade, och lite väl varmt när festivalen stängde.

Maltefestival2019 16

Upptappning av Svarta Sara, vår prisbelönta Schwarzbier.

Prisutdelning på Sällskapet Maltes hembrygdsfestival 2019

Prisutdelning, första pris i folkets val gick till killarna till vänster.

 

Kommentarer   

# Sv: Vi deltog på Sällskapet Maltes Hembrygdsfestival 2019Anki Mossberg 2019-10-23 11:32
Stort Grattis!
Hoppas få chansen att smaka ert mästerverk vid tillfälle!
Svara

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Fried rice med kyckling
Fired rice med kyckling på Bulls vis

Detta är en klassisk asiatisk street food rätt, eller kan kanske kallas för en asiatisk pyttipanna. Man kan variera denna rätt, med olika grönsaker eller byta ut kycklingen  [ ... ]

Fredagsdrinken - en DryMartini cocktail
DryMartini

Detta är en klassisk drink som i sin enkelthet brukar passa fint som fördrink innan kvällsmaten en fredagskväll. Får man sedan som på bilden sitta och avnjuta den på terrase [ ... ]

Biff Vindaloo
Biff Vindaloo med ris och naan

Vi tillagar här en indisk gryta med oxkött, vilket är lite motsägelsefullt. Hade Bull fått bestämma hade vi lagat grytan på lammbog. Men det finns inga heliga kor där vi bo [ ... ]

Sambal Ollek, vår variant av Sambal Oelek
Sambal Ollek, Bullobratts chilipasta

Vi odlar chili, kanske lite väl mycket chili. Och att ha en burk chilipasta, typ Sambal Oelek, i kylen passar bra för vår matlagning. Men vi gör vår variant lite hetare än or [ ... ]

Gazpacho

När man ska servera lunch på en av årets varmaste dagar, vad passar då inte bättre än en isad gazpacho? 

Klassisk rödkål
Rödkål förpackas för infrysning

I vår trädgård har vi odlat lite rödkål och nu på senhösten kunde vi skörda två små rödkålshuvuden.  Det blev lite höstpyssel för oss hemodlare, då vi av dessa  [ ... ]

Chili med ostronskivling
Ostronskivling har skördats

Vi köpte ett svamphus så ett tag kunde vi skörda rikliga mängder med ostronskivling i vårt kök. Nu gällde att tänka lite utanför ramarna och skapa nya rätter med mycket o [ ... ]

Calamares enligt Bull
Calamares på Bullobratt's vis

Bull tycker om bläckfisk i alla former, men Calamares a la Romana är ofta för mycket frityrsmet och för lite bläckfisk. Därför tillagar och serverar Bull sina bläckfiskring [ ... ]

Go to top