Efterrätter i vanlig mening är sällsynta i Bull och Bratts kök. Den optimala desserten för Bull är en ostbricka och lite rött vin. Men det finns vissa tillfällen då man bör välja en annan avslutning på måltiden.Oavsett om man har en dessert eller ej, så är det aldrig fel att avsluta en god middag som på bilden till vänster - en dubbel espresso, en liten bit mörkt choklad, och en liten calvados. |
- Detaljer
- Kategori: Desserter
En härligt god, kladdig äppelkaka som passar utmärkt till dessert.
- Detaljer
- Kategori: Desserter
I maj är rabarberna mjäla och fina. Då passar det bra att laga en paj på sina egna rabarber. Nu har vi dessutom fått till en glutenfri pajdeg som både är lättarbetad och ger ett gott pajskal.
- Detaljer
- Kategori: Desserter
Någon enstaka gång tillagar Bull en dessert. Denna gång skördades krusbär i vår trädgård, då passade det bra att göra en paj på dessa. Självklart är den glutenfri.
- Detaljer
- Kategori: Desserter
En trevlig avslutning på middagen, de gånger man vill ha en dessert. Den knäckiga ytan av brännt socker kännetecknar denna rätt.
- Detaljer
- Kategori: Desserter
Jordgubbar hör ju svenska sommaren till och i regel äts de naturella med mjölk eller grädde. Men här presenteras ett spännande alternativ. Jordgubbarna marineras i limejuice, råsocker och basilika. Låter kanske konstigt, men det blir väldigt gott. En kula vaniljglass passar bra till, eller lite vispad grädde.
- Detaljer
- Kategori: Desserter
När Bull ska bestämma sig för en efterrätt till en släktmiddag kommer han att tänka på chokladpuddingen han fick hos sin mormor på 60-talet. Då duger det inte med något pulver som ska röras ut i kall mjölk. Puddingen ska gå att stjälpa upp och serveras på fat, den ska ha en god, fin smak av choklad och bra konsistens. Så Bull inser att han måste tillreda puddingen från grunden. Efter lite letande i kokböcker och inköp av råvaror sätter han igång. Resultatet blev riktigt bra, nu vill Bratt ha chokladpudding nästan varje dag!