Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Går det? Ja, om man odlar inomhus och man har lämplig belysning. VI försöker med en hydrokultur, alltså vi odlar direkt i vatten. Första försöken är lovande.

Vi odlar potatis i 20 liters hinkar, vi sätter en potatis i veckan från början av mars till i början av juni. På så sätt får vi tillgång till nypotatis hela sommaren, cirka 1 kilo i veckan. Och nu den 13:e juni skördade vi första hinken. Läs vidare om hur denna serverades.

Samtidigt som vår Pak Choi håller på att gå i blom, får vi tag på en bit entrecote som är ovanligt hård och seg. Första halvan av köttbiten grillade vi, det blev ingen god biff. Så vi skördar vår PakChoi. Därefter letar vi upp köttkvarnen som Bull införskaffade på 80-talet. För även om det låter som ett helgerån, så måste detta kött malas.

Vintergäck februari 2019
Vintergäck februari 2019

Även om det bara är i mitten av februari så får man lite vårkänsla här i skåneland.

Bull och Bratts växthus
Bull och Bratts växthus

Äntligen kan man börja odlingen i växthuset. Helt plötligt har vi lyckat fylla det med växter, både sådana som sätts ut när nattfrosten är borta. Och växthusttomater, chili, paprikor m.m. som vi dragit upp inomhus under vintern.

Så här års växer inget i vår trädgård. Men vi går fortfarande ut och skördar brysselkål vid behov.

brysselkål i snö

Och inomhus har vi börjat att driva upp fröer.  Än så länge endast chili och paprika. Men snart blir det mer, tomater, auberginer, majs, purjolök m.m. m.m. ska sås och förodlas.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

En enkel sås som passar fint till grillat kött eller ett grillspett. Även lämplig på en buffé.

 

En stek som enligt Bull serveras varje påsk i det lilla vita huset på Hörbyvägen. Då Bratt vägrar äta lamm, är vår påskstek tillagad på nötkött. Det är en grytstek som tillagas i römertopfgrytan. Serveras med kokt potatis, brysselkål och gelé.  Receptet bör räcka väl till 4 personer.

 

En rätt som aldrig är fel. Bull och Bratt startade med 250 g burgare, men insåg att detta kanske var lite mycket tillsammans med alla tillbehören. Viktigt är dock att burgarna görs på oxfärs av hög kvalité. Inspirationen till denna tallrik kommer från Palle på Bosjöklosters golfrestaurang (som numera är verksam på Kävlinge golfrestaurang) och Glorias i Lund. Vi tillagar burgarrna glutenfria, och ofta enligt LCHF. Därför är brödet borta, och potatisen ersätts ofta med blomkål som rostas i ugnen.

 

En härligt mustig köttgryta som passar bra under höst och vinter. Köttet kokas i rött vin, företrädesvis en Bourgogne. Helst väljer man samma Bourgogne som måltidsdryck.

Detta är en klassisk asiatisk street food rätt, eller kan kanske kallas för en asiatisk pyttipanna. Man kan variera denna rätt, med olika grönsaker eller byta ut kycklingen med exempelvis räkor. Känntecknande för vår variant är att vi har lite mindre ris i, än vad som är normalt. Detta då vi anser att risrätter blir ännu godare med mindre ris och mer av de andra ingredienserna.

En liten sås som passar att ringla över kött, t.ex. fläskfile med prosciutto. Serveras i mycket små mängder.

Go to top