×

Meddelande

EU e-Privacy Directive

Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.
Vintergäck en solig marsdag
Vintergäck en solig marsdag

Det håller på att bli vår!

Det har inte blivit några inlägg i denna katagori under hela året 2020. Det är inte så att vi inte odlat, eller åtminstonde försökt att odla. Men vi har inte gjort några framsteg värda att berätta om. Skriva om sina misslyckanden och tillkortakommanden som odlare är mindre roande. Då är det roligare att läsa bloggar skrivna av andra mer erfarna odlare.

Går det? Ja, om man odlar inomhus och man har lämplig belysning. VI försöker med en hydrokultur, alltså vi odlar direkt i vatten. Första försöken är lovande.

Samtidigt som vår Pak Choi håller på att gå i blom, får vi tag på en bit entrecote som är ovanligt hård och seg. Första halvan av köttbiten grillade vi, det blev ingen god biff. Så vi skördar vår PakChoi. Därefter letar vi upp köttkvarnen som Bull införskaffade på 80-talet. För även om det låter som ett helgerån, så måste detta kött malas.

Vi odlar potatis i 20 liters hinkar, vi sätter en potatis i veckan från början av mars till i början av juni. På så sätt får vi tillgång till nypotatis hela sommaren, cirka 1 kilo i veckan. Och nu den 13:e juni skördade vi första hinken. Läs vidare om hur denna serverades.

Bull och Bratts växthus
Bull och Bratts växthus

Äntligen kan man börja odlingen i växthuset. Helt plötligt har vi lyckat fylla det med växter, både sådana som sätts ut när nattfrosten är borta. Och växthusttomater, chili, paprikor m.m. som vi dragit upp inomhus under vintern.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Glutenfria pitabröd
Glutenfria pitabröd i en korg

Ett härligt bröd som man fyller med gyroskött eller falafel, grönsaker och lite dressing. En av dessa rätter man kan sakna när man inte tål vanligt bröd.

Ramslöksaioli
Ramslöksaoili

Ramslök har en smak som påminer om vitlök, med inslag av lite gräslök. Detta gör ramlöken utmärkt till att smaksätta en majonäs.

Kroppkakor på Bulls vis
Kroppkakor på Bulls vis

Glutenfria, givetvis! Vi gör den småländska varianten, den med enbart kokt potatis. Men vi har en lite annorlunda smaksättning.

Grönkålssoppa med frikadeller
Grönkålsoppan serverad

En kulen höstdag smakar det gott med en het soppa. När vi dessutom har fin grönkål att skörda i vår trädgård passar en grönkålssoppa fint till kvällens middag. Denna sop [ ... ]

Gluhwein på vårt sätt
Istället för glögg - gluhwein

När det Lucia, snart jul och det är kallt och ruggigt är det fint med en värmande dryck. Glögg! Men glögg blir snabbt för mycket, av det söta och det kryddstarka.

Virgin Mary Cocktail - en alkoholfri fredagsdrink
Virgin Mary cocktail

Vi tycker det är skönt att koppla av över en drink före maten. Men vId vissa tillfällen är det inte lämpligt med alkohol även om det råkar vara fredagskväll, och då pass [ ... ]

Duchessepotatis
Duchessepotatis smaksatt med västerbotten och gorgonzola

Detta kan man kalla potatismos de luxe! Vi smaksätter med både västerbottenost och gorgonzola.

Sambal Ollek, vår variant av Sambal Oelek
Sambal Ollek, Bullobratts chilipasta

Vi odlar chili, kanske lite väl mycket chili. Och att ha en burk chilipasta, typ Sambal Oelek, i kylen passar bra för vår matlagning. Men vi gör vår variant lite hetare än or [ ... ]

Go to top