Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Går det? Ja, om man odlar inomhus och man har lämplig belysning. VI försöker med en hydrokultur, alltså vi odlar direkt i vatten. Första försöken är lovande.

Vi odlar potatis i 20 liters hinkar, vi sätter en potatis i veckan från början av mars till i början av juni. På så sätt får vi tillgång till nypotatis hela sommaren, cirka 1 kilo i veckan. Och nu den 13:e juni skördade vi första hinken. Läs vidare om hur denna serverades.

Samtidigt som vår Pak Choi håller på att gå i blom, får vi tag på en bit entrecote som är ovanligt hård och seg. Första halvan av köttbiten grillade vi, det blev ingen god biff. Så vi skördar vår PakChoi. Därefter letar vi upp köttkvarnen som Bull införskaffade på 80-talet. För även om det låter som ett helgerån, så måste detta kött malas.

Vintergäck februari 2019
Vintergäck februari 2019

Även om det bara är i mitten av februari så får man lite vårkänsla här i skåneland.

Bull och Bratts växthus
Bull och Bratts växthus

Äntligen kan man börja odlingen i växthuset. Helt plötligt har vi lyckat fylla det med växter, både sådana som sätts ut när nattfrosten är borta. Och växthusttomater, chili, paprikor m.m. som vi dragit upp inomhus under vintern.

Så här års växer inget i vår trädgård. Men vi går fortfarande ut och skördar brysselkål vid behov.

brysselkål i snö

Och inomhus har vi börjat att driva upp fröer.  Än så länge endast chili och paprika. Men snart blir det mer, tomater, auberginer, majs, purjolök m.m. m.m. ska sås och förodlas.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Återigen ett recept på fläskfile, men faktum är att fläskfile är ett mycket prisvärt kött när man köper det på Lidl. Här rullar man in filen i lufttorkad italiensk skinka. Detta recept hittade vi första gången i en reklambroschyr från ZETA. Tack, Fernando di Luca. Vi har inte ändrat särskilt mycket i orginalet, det är bra som det är.

Detta är en het, mättande och god gryta gjord på högrev, rökt sidfläsk och kidneybönor. En del av oss minns med avsmak barndomens så kallade chili con carne med avsmak, den som bestod av Heinz vita bönor, fläskfärs och på sin höjd en knivsudd chilipulver. Dessutom skulle man ha sönderkokt, smaklöst ris till. Men glöm nu den rätten, och upplev nu istället hur god en välgjord chili smakar.

Då grytan har ordentlig hetta, serveras svalkande tillbehör. Dessa är bland annat creme fraiche, gurka och rödlök.

En het Thai inspirerad soppa. Den smakar thailändskt, men rätten är skapad av Bull. Receptet räcker till 2 – 6 personer, beroende på om den serveras som huvudrätt eller förrätt.

 

En grönsaksröra som kan passa till det mesta. Varför inte till Fläskfilé piccata, vilken är en av de fåtaliga fläskfilérätterna Bull själv håller i. Den går bra att frysa in, så gör en stor sats.

 

Enkelt och gott sätt att tillaga potatisen. Bakas i halvor i ugn och kryddas med timjan. Klart på en halvtimme.

Bull vet vad som väntar när han meddelar att han är sen från jobbet och inte hinner laga mat. Bratt har då ännu en fläskfilé att bjuda på. Denna fläskfilé serveras med klyftpotatis och en sidosallad. Räcker till två personer.

 

Go to top