Vi gör som många andra, ersätter kalv med fläskkött i en del rätter. Detta dels för att tillgången på kalv är ganska dålig, och dels för priset. Vi gör oftast våra schnitzlar på skinka, och piccatan görs på fläskfile.
Vi arbetar mycket med fläskfilé. Då svinnet på detta kött är nästan obefintligt, är fläskfilén en prisvärd råvara. Dessutom är tillagningstiden kort, vilket uppskattas på sena vardagskvällar.
- Detaljer
- Kategori: Fläskkött
När Bull inte har tid att laga mat överlämnar han över matlagningen till Bratt. Då bjuder Bratt oftast på någon form av fläskfilé. Denna fläskfilé serveras med klyftpotatis och räcker till två personer.
- Detaljer
- Kategori: Fläskkött
En rätt med både inspiration från det bayerska som det indonesiska köket, men receptet är skapat av oss själva. Kombinationen surkål, potatismos och rökt fläsk härrör från den bayerska kokkonsten. Att krydda surkål med chili, vitlök och ingefära är av orientalisk ursprung. Fyllningen till kassler är Bratt’s egen uppfinning. Receptet är avsett för två.

- Detaljer
- Kategori: Fläskkött
Denna rätt lagas av Bratt till en något trött IT-konsult (Bull) och som konsulten verkligen uppskattar efter att ha stångats med diverse datasystem.

- Detaljer
- Kategori: Fläskkött
Fläskfilé brukar vara Bratts område, men Bull gör denna italienska rätt själv. Bull brukade oftast servera den lite annorlunda än normalt, med sin variant av ratatouille och en potatiskaka. Men numera serveras den vanligtvis med jasminris och tomatsås. Egentligen ska en piccata göras på kalv, men den blir utmärkt även på fläskfile.
- Detaljer
- Kategori: Fläskkött
Återigen ett recept på fläskfile, men faktum är att fläskfile är ett mycket prisvärt kött när man köper det på Lidl. Här rullar man in filen i lufttorkad italiensk skinka. Detta recept hittade vi första gången i en reklambroschyr från ZETA. Tack, Fernando di Luca. Vi har inte ändrat särskilt mycket i orginalet, det är bra som det är.
- Detaljer
- Kategori: Fläskkött
Ursprunget till denna rätt hittades i en kokbok från sent 70-tal. Därefter har Bull i vanlig ordning ändrat i receptet. Bull anser att ett nödvändigt tillbehör till denna rätt är dijonsenap, Bratt håller inte med. Ett kylt Alsace vin, gärna en Pinot Blanc, passar fint till.