Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Cordon Bleu eller även kallad schweizerschnitzel tillagar vi på skinka, trots att det egentligen skall vara kalvinnanlår. Vår variant är naturligtvis helt glutenfri. Fyllingen av ost och rökt skinka sätter bra smak, som bryter fint mot den milda smaken i schnitzlarna.

 

 

Recept

2 portioner

4 st skinkskivor

1 skiva rökt skinka

ost, emmentaler eller mild grevé

glutenfritt mjöl

glutenfritt ströbröd

2 vispade ägg

salt och peppar

Smör till stekning

Tillbehör

Sockerärtor, klyftpotatis och lite skysås

 

Beskrivning

Finhacka skinka och ost till fyllningen, och blanda ihop detta. Platta ut skinkskivorna till tunna schnitzlar. Salta och peppra lätt. Bred ut fyllningen på två av schnitzlarna. Lägg de tomma snitslarna ovan på de med fyllningen på. Sätt ihop dessa med tandpetare.

Vänd köttet i det glutenfria mjölet, därefter i äggsmeten, och slutlgen i ströbrödet. Stek på medelvarmt järn, i rikligt med smör. 2-3 minuter på vardera sida brukar vara lagom.

Under tiden köttet steks, tillred skysåsen. Häll 2 dl vatten i en kastrull, tillsätt en msk Bongs kalvfond, och en matsked soja. Mal över svartpeppar. Låt koka upp. Red av med maizena.

Plocka ur tandpetarna innan servering.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Chili med ostronskivling
Ostronskivling har skördats

Vi köpte ett svamphus så ett tag kunde vi skörda rikliga mängder med ostronskivling i vårt kök. Nu gällde att tänka lite utanför ramarna och skapa nya rätter med mycket o [ ... ]

Fried rice med kyckling
Fired rice med kyckling på Bulls vis

Detta är en klassisk asiatisk street food rätt, eller kan kanske kallas för en asiatisk pyttipanna. Man kan variera denna rätt, med olika grönsaker eller byta ut kycklingen  [ ... ]

Grillad Medelhavskyckling

Kycklingklubbor är en bra styckbit att lägga på grillen. Smaken varieras med olika marineringar. Denna gång har vi sydeuropeska smaker i marinaden. Det är bland annat färska  [ ... ]

Tomatsoppa
Tomatsoppa med grädde

En liten soppa är alltid gott som förrätt. Här gör vi en ganska het tomatsoppa som vi serverar på tyskt manér med en klick luftigt vispad grädde.

Kvibillesås
Blue cheese-sås serverad till rostas och duchessepotatis

Sås med Kvibille ädelost gör Bull och Bratt i tre olika varianter som alla presenteras här, tillsammans med ett recept på den mest eleganta versionen.

Portvinsås

Vi skapade en för oss ny sås, en portvinssås, som vi serverade till rostbiffstek och potatiskaka.  Mycket lyckat. Den är lättlagad och som sagt riktigt god.

Hot and spicy jerk chicken
Kycklingklubbor på grillen

Här presenterar vi vår variant på grillad jerk chicken. Här fokuserar vi på hetta och krydda i marinaden, och låter det söta och fruktiga träda tillbaka. Absolut något fö [ ... ]

Gazpacho

När man ska servera lunch på en av årets varmaste dagar, vad passar då inte bättre än en isad gazpacho? 

Go to top