Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Cordon Bleu eller även kallad schweizerschnitzel tillagar vi på skinka, trots att det egentligen skall vara kalvinnanlår. Vår variant är naturligtvis helt glutenfri. Fyllingen av ost och rökt skinka sätter bra smak, som bryter fint mot den milda smaken i schnitzlarna.

 

 

Recept

2 portioner

4 st skinkskivor

1 skiva rökt skinka

ost, emmentaler eller mild grevé

glutenfritt mjöl

glutenfritt ströbröd

2 vispade ägg

salt och peppar

Smör till stekning

Tillbehör

Sockerärtor, klyftpotatis och lite skysås

 

Beskrivning

Finhacka skinka och ost till fyllningen, och blanda ihop detta. Platta ut skinkskivorna till tunna schnitzlar. Salta och peppra lätt. Bred ut fyllningen på två av schnitzlarna. Lägg de tomma snitslarna ovan på de med fyllningen på. Sätt ihop dessa med tandpetare.

Vänd köttet i det glutenfria mjölet, därefter i äggsmeten, och slutlgen i ströbrödet. Stek på medelvarmt järn, i rikligt med smör. 2-3 minuter på vardera sida brukar vara lagom.

Under tiden köttet steks, tillred skysåsen. Häll 2 dl vatten i en kastrull, tillsätt en msk Bongs kalvfond, och en matsked soja. Mal över svartpeppar. Låt koka upp. Red av med maizena.

Plocka ur tandpetarna innan servering.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Trots att vi kryddar laxen med cayennepeppar är det inte denna hetta namnet syftar på. Utan för att vi röker den i klotgrillen vid riktigt hög temperatur, ca 150 grader. Alltså högre temperatur än normalt för rökning. Resultatet blir gott, kanske lite mitt emellan rökt och grillad lax. Tillagningstiden blir kortare än vid traditionell rökning. Servera gärna med vår romsås, kokt potatis och lite sallad.

En potatissallad som helt ändrat karaktär, och den är lite föränderlig beroende på vad man känner för när man tillagar den. Ursprungligen har salladen innehållit även sockerärtor och inte som nu tomater och champinjoner.  Detta är rätt som hör sommaren till. Passar nämligen väldigt bra till grillat  t.ex. den vitlöksspäckade fläskytterfilén.

En gammal klassiker som Bull åt ofta innan han träffade Bratt och som helt fallit i glömska, men är nu åter på menyn i det lilla huset på Hörbyvägen. Detta är en rätt som tillagas med billiga råvaror, men blir ändå riktigt god.

Cordon Bleu eller även kallad schweizerschnitzel tillagar vi på skinka, trots att det egentligen skall vara kalvinnanlår. Vår variant är naturligtvis helt glutenfri. Fyllingen av ost och rökt skinka sätter bra smak, som bryter fint mot den milda smaken i schnitzlarna.

Bull undrar i bland om Bratt kan laga något annat än fyllda fläskfiléer. Här är ännu en av Bratts variant på detta tema. Denna fläskfilé serveras med klyftpotatis och en sidosallad. Räcker till två personer.

Den här såsen serverar Bull ofta till den ugnsbakade laxen. Såsen påminner om en hollandaise, men inte riktigt. Den är enkel och snabb att tillaga. Dessutom uppfyller den kriteriet att "en bra sås reder sig själv".

Go to top