Denna rätt lagas av Bratt till en något trött IT-konsult (Bull) och som konsulten verkligen uppskattar efter att ha stångats med diverse datasystem.

 

Recept

Mängden är beräknad för 2 - 3 personer

Fläskfilé 400 - 500 g

2 mozzarella ostar

2 paprikor helst en grön och en röd (går att använda inlagda paprikor)

Ca 12 valnötter

2 hackade vitlöksklyftor

Basilika, helst färsk

Tillbehör

Potatisklyftor eller OlleBull potatis

flaskfile under mozarella 7

OlleBull potatisen klar att serveras.

Skysås

2 dl vatten        

3 msk Bongs oxfond        

1 msk kinesisk soja

Maizena redning

flaskfile under mozarella 8

Klart att servera!

Beskrivning

Dela paprikorna och pensla de med olja och grilla dem ca 10 min i 225 °C. Putsa fläskfilén och stek den så att den får en stekyta. Sätt åt sidan.

flaskfile under mozarella 4

Paprikan är här rostad och skalad.

Skär mozzarellan i små kuber och lägg i en skål. Blanda ned vitlök, basilika, grovt hackade valnötter i skålen.

flaskfile under mozarella 1

flaskfile under mozarella 3

Basilika och valnötter på plats i skålen, nu ska mozzatellan och paprikan i.

Ta av skalet från paprikorna och skär dem i små fyrkanter, blanda ned dem i skålen. Skär fläskfilén i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg dem omlott i en eldfast form. 

flaskfile under mozarella 5

Fläskfilen utlagd i formen.

 

            Bred ut mozzarella röran ovanpå skivorna. Sätt sedan in formen i ugn, 15 min i 200 grader, varmluft och ovanvärme.

flaskfile under mozarella 6

Klart att sätt in i ugn!

Häll vatten i stekpanna där filén steks. Tillsätt fond och soja. Låt koka ihop. Red eventuellt av med maizena.

OlleBullpotatis är potatis som skrubbats, skalet sitter kvar, och som delats i halvor. Därefter penslas de med olja och man strör över lite timjan och salt.

flaskfile under mozarella 2

Potatisen klara att sätta in i ugnen

Comments powered by CComment

Våra senaste recept

tisdag, 27 maj 2025 10:04

Klassisk husmanskost – men här tillagar vi den med en liten twist. Löksåsen blir fantastiskt god på det här sättet!

tisdag, 14 januari 2025 10:52

Vi arbetar med att få fram ett glutenfritt alternativ till den danska och tyska grova fullkornsbröden. Och nu börjar det likna något! Vi har fått fram ett gott bröd!

fredag, 03 januari 2025 14:17

Vi plockar gärna svamp på hösten, ofta blir det lite mer än vad vi hinner tillaga och äta färskt. Och då är det lämpligt att torka svamp för att kunna använda i matlagningen under resten av året.

onsdag, 01 januari 2025 14:13

Från att ha varit ett bortglömt redskap i många kök har tryckkokaren gjort en stark comeback, tack vare dess snabbhet, mångsidighet och förmåga att skapa djupa smaker. Vi använder vår tryckkokare...

Användareinställningar för cookies
Vi använder cookies för att förbättra våra tjänster och förbättra din upplevelse. Om du inte godkänner valfria cookies nedan kan din upplevelse påverkas.
Det är OK
Neka allt
Läs mer ...
Analytics
Analyserar data för att mäta effektiviteten hos en webbplats och hur användarna nyttjar den samma.
Google Analytics
Godkänn
Neka
Marketing
Analysering av den kommersiella strategin, används i första hand för marknadsstudier.
Facebook
Godkänn
Neka
DoubleClick/Google Marketing
Godkänn
Neka
Spara