×

Meddelande

EU e-Privacy Directive

Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Denna rätt lagas av Bratt till en något trött IT-konsult (Bull) och som konsulten verkligen uppskattar efter att ha stångats med diverse datasystem.

 

Recept

Mängden är beräknad för 2 - 3 personer

Fläskfilé 400 - 500 g

2 mozzarella ostar

2 paprikor helst en grön och en röd (går att använda inlagda paprikor)

Ca 12 valnötter

2 hackade vitlöksklyftor

Basilika, helst färsk

Tillbehör

Potatisklyftor eller OlleBull potatis

flaskfile under mozarella 7

OlleBull potatisen klar att serveras.

Skysås

2 dl vatten        

3 msk Bongs oxfond        

1 msk kinesisk soja

Maizena redning

flaskfile under mozarella 8

Klart att servera!

Beskrivning

Dela paprikorna och pensla de med olja och grilla dem ca 10 min i 225 °C. Putsa fläskfilén och stek den så att den får en stekyta. Sätt åt sidan.

flaskfile under mozarella 4

Paprikan är här rostad och skalad.

Skär mozzarellan i små kuber och lägg i en skål. Blanda ned vitlök, basilika, grovt hackade valnötter i skålen.

flaskfile under mozarella 1

flaskfile under mozarella 3

Basilika och valnötter på plats i skålen, nu ska mozzatellan och paprikan i.

Ta av skalet från paprikorna och skär dem i små fyrkanter, blanda ned dem i skålen. Skär fläskfilén i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg dem omlott i en eldfast form. 

flaskfile under mozarella 5

Fläskfilen utlagd i formen.

 

            Bred ut mozzarella röran ovanpå skivorna. Sätt sedan in formen i ugn, 15 min i 200 grader, varmluft och ovanvärme.

flaskfile under mozarella 6

Klart att sätt in i ugn!

Häll vatten i stekpanna där filén steks. Tillsätt fond och soja. Låt koka ihop. Red eventuellt av med maizena.

OlleBullpotatis är potatis som skrubbats, skalet sitter kvar, och som delats i halvor. Därefter penslas de med olja och man strör över lite timjan och salt.

flaskfile under mozarella 2

Potatisen klara att sätta in i ugnen

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Grönkålssoppa med frikadeller
Grönkålsoppan serverad

En kulen höstdag smakar det gott med en het soppa. När vi dessutom har fin grönkål att skörda i vår trädgård passar en grönkålssoppa fint till kvällens middag. Denna sop [ ... ]

Sambal Ollek, vår variant av Sambal Oelek
Sambal Ollek, Bullobratts chilipasta

Vi odlar chili, kanske lite väl mycket chili. Och att ha en burk chilipasta, typ Sambal Oelek, i kylen passar bra för vår matlagning. Men vi gör vår variant lite hetare än or [ ... ]

Zucchinigratäng
En stor zucchini

Zucchiniplantor har en förmåga att producera mycket, och detta under en kort tid. Glömmer man att skörda några dagar så blir frukterna riktigt stora. Denna rätt kom till då [ ... ]

Pommes frites
Bullobratts pommes fites

Pommes frites kan vara härliga, frasiga och läckra. Helt enkelt underbart goda. Eller kan det vara en mjuk, blöt och oljig historia som inte är särkilt aptitlig. Hemligheten m [ ... ]

Fredagsdrinken - en DryMartini cocktail
DryMartini

Detta är en klassisk drink som i sin enkelthet brukar passa fint som fördrink innan kvällsmaten en fredagskväll. Får man sedan som på bilden sitta och avnjuta den på terrase [ ... ]

Glutenfria baguetter
Glutenfri baguette till ostbrickan

Äntligen kan vi baka glutenfria baguetter som lever upp till namnet! Härligt till ostbrickan. Det är nog detta bröd vi har saknat mest i det glutenfria köket.

Tomatsoppa
Tomatsoppa med grädde

En liten soppa är alltid gott som förrätt. Här gör vi en ganska het tomatsoppa som vi serverar på tyskt manér med en klick luftigt vispad grädde.

Glutenfria pitabröd
Glutenfria pitabröd i en korg

Ett härligt bröd som man fyller med gyroskött eller falafel, grönsaker och lite dressing. En av dessa rätter man kan sakna när man inte tål vanligt bröd.

Go to top