×

Meddelande

EU e-Privacy Directive

Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Vårt fröknäcke är glutenfritt, kolhydratsnålt, lättlagat, har bra hållbarhet, och är dessutom riktigt gott. Det kan knappast bli bättre! Passar utmärkt till en ostbricka. Det finns många varianter på detta bröd, men så här gör vi.

Fröknäcke på Bullobratts vi

Vi har nästan alltid detta fröknäcke på lager.  Ett problem med det glutenfria köket är nämligen att ha lämpligt bröd tillgängligt hela tiden, i synnerhet med vår låga brödkonsumtion. Detta fröknäcke fungerar bra i många fall, och är som sagt utmärkt till ostbrickan.

Vi har även publicerat några andra recept på glutenfria bröd, men dessa har inte samma fina lagringsegenskaper utan måste frysas och tinas eller serveras nybakade. Precis som med vanligt färskt bröd jämfört med ostkex eller knäckebröd.

Recept

1/2 dl pumpakärnor

1/2 dl solrosfrökärnor

1/2 dl linfrön

1 dl skalade sesamfrön (eller oskalade)

2 msk pofiber

1 msk fiberhusk

2 msk kokosolja utan smak

2,5 dl vatten

1 tsk salt

Flingsalt, som strös över innan plåten sätts in i ugnen.

Fröer till Bullobratts fröknäcke

Fröer vi använde (fr. v): pumpakärnor, solrosfrökärnor, linfrön och sesamfrön

Beskrivning

Blanda ihop alla torra ingredienser, utom flingsaltet, i en bunke. Och se till att blanda väl! Kok upp vattnet tillsamman med kokosoljan. När kokosfettet har smält, häll vätskan över de torra ingredienserna. Rör runt, blanda väl, låt sedan stå i 10 minuter, så att blandningen har blivit lite lätt geleaktig i konsistensen.

Sätt ugnen på 150 grader, helst med varmluft på. Lägg ett bakplåtsåpapper  på en ugnsplåt. Häll degen på pappert och bred ut den i ett jämnt lager, enklast att platta ut den med handflatan. Den ska täcka nästan hela plåten. Strö över flingsalt.

Baka i ugn drygt en timme. Tag sedan ut plåten, och låt svalna innan man lossar brödet och bryter till lagom stora bitar.

Förvaras torrt i rumstemperatur, eller något svalare. Se till att knäckebrödet är riktigt kallt och torrt innan man försluter förpackningen. Vi lägger vårt i en fin gammal kakburk av plåt.

Fröblandningen kan givetvis varieras efter smak och tillgång.

 

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Gösfilé med rödbeta, kapris och brynt smör
Smörstekt gös med rödbeta och kapris

Med pinfärsk fisk och nyskördade rödbetor skapar man snabbt denna läckra rätt!

Krusbärspaj
Krusbärspaj_med vaniljglass

Någon enstaka gång tillagar Bull en dessert. Denna gång skördades krusbär i vår trädgård, då passade det bra att göra en paj på dessa. Självklart är den glutenfri.&nbs [ ... ]

Glutenfria croissanter
Glutenfria croissanter

Vi hittade ett recept på glutenfri smördeg som vi bara var tvungna att prova. Resultatet blev över förväntan, och det första vi bestämde oss att baka med denna deg var efter [ ... ]

Sambal Ollek, vår variant av Sambal Oelek
Sambal Ollek, Bullobratts chilipasta

Vi odlar chili, kanske lite väl mycket chili. Och att ha en burk chilipasta, typ Sambal Oelek, i kylen passar bra för vår matlagning. Men vi gör vår variant lite hetare än or [ ... ]

Zucchinigratäng
En stor zucchini

Zucchiniplantor har en förmåga att producera mycket, och detta under en kort tid. Glömmer man att skörda några dagar så blir frukterna riktigt stora. Denna rätt kom till då [ ... ]

Gryta på kycklinglårfilé
Gryta på kycklinglårfilé

Denna snabblagade gryta har smaker av vitt vin, parmesan, timjan, champinjoner och flera sorters lök. Vi gör denna gryta med kycklinglårfiléer, det är möra, goda styckbitar a [ ... ]

Att laga goda spareribs på vintern
Kamben tillagade med sousvide

Revben och kamben är något Bull gärna lagar under sommaren på klotgrillen med låg värme, mycket rökflis och under lång tid. Det brukar bli underbart gott. Men nu är det vi [ ... ]

Chili med ostronskivling
Ostronskivling har skördats

Vi köpte ett svamphus så ett tag kunde vi skörda rikliga mängder med ostronskivling i vårt kök. Nu gällde att tänka lite utanför ramarna och skapa nya rätter med mycket o [ ... ]

Go to top