Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Fläskytterfilen grillas hel, på sommaren på terassen, och på vintern i ugnen. Bull späckar den med vitlök, och har örtkryddor i marinaden. Detta  ger en fin smak åt köttet. Servera gärna med zigeuner sås och potatiskaka. Välj gärna en liten fläskytterfile i butiken, dessa brukar smaka bäst.

Recept (ca 3 pers)

Grillmarinad

2 msk olivolja

2 msk kinesisk soja

1 tsk salt

Nymalen svartpeppar

1/2 tsk torkad oregano

1/2 tsk torka salvia

1/2 tsk torka timjan

1/2 tsk paprika pulver

 

2 skivade vitlöksklyftor ( dela klyftan i 3 skivor)

1 fläskytterfile på 600 - 700 gram

 

Beskrivning.

Rör ihop marinaden. Skär inte bort fettranden på köttet. Gör små snitt med en liten vass kniv i köttet och tryck in vitlöksskivorna i snitten. Pensla köttet med marinaden, rikligt!

Sätt i en kötttermometer. Den ska mäta temperaturen i mitten av köttet.

Om det är vinter gör så här:

Sätt ugnen på grillläge 300 grader C. När ugnen är varm sätt in köttet, med fettranden uppåt. Efter 5 minuter ställ om ugnen till varmluftsläge och 180 grader.  Köttet är färdigt när termometern visar 70 grader.

Om det är sommar:

Använd en klotgrill, och grilla med grillkol. När grillen är klar, lägg på köttet. Grilla under lock, med öppna spjäll. Vänd köttet några gånger, så det får en jämn grillyta. Köttet är färdigt när termometern visar 70 grader.

Låt köttet vila några minuter, innan det skärs upp. På bilden nedan är den serverad med zigeuner sås och potatiskaka.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Skånska äggakaka med stekt fläsk

När Bull känner sig lokalpatriotisk, kan det hända att han lagar denna klassiker bland skånsk husmanskost. Givetvis är vår variant  glutenfri. Att servera rårörda ling [ ... ]

Nudelwok med Pak Choi och nötfärs
Nudelwok i pannai

Den här rätten tillagar man snabbt och enkelt. Och den smakar gott med sina asieninfluerade smaker. Den smaksätts med bland annat ingefära, vitlök, chili och ostronsås. Risnu [ ... ]

Amirs lax med pak choi och ostronskivling

Det är skördetid både för Pak Choi och ostronskivling. Då gäller det att skapa recept som passar säsongen. Efter lite googlande hittade "Amirs lax med brynt sojasmör och pa [ ... ]

Chili med ostronskivling
Ostronskivling har skördats

Vi köpte ett svamphus så ett tag kunde vi skörda rikliga mängder med ostronskivling i vårt kök. Nu gällde att tänka lite utanför ramarna och skapa nya rätter med mycket o [ ... ]

Glutenfria pitabröd
Glutenfria pitabröd i en korg

Ett härligt bröd som man fyller med gyroskött eller falafel, grönsaker och lite dressing. En av dessa rätter man kan sakna när man inte tål vanligt bröd.

Skomakarlåda på Bulls vis
Skomakarelåda på Bulls vis är serverad

Och vad är det för speciellt med vår variant? Vi gör den på ryggbiff, istället för oxfilé. Med det är ganska vanligt förekommande. Vi har trattkantareller i såsen. Dessu [ ... ]

Filmjölksbröd
Nybakat glutenfritt filmjölksbröd

Här är ett jäst- och jäsfritt glutenfritt bröd som går snabbt att svänga ihop. Fullt med nyttiga fibrer, korn och frön. Är härligt nybakat eller skiva upp och frys in. De [ ... ]

Portvinsås

Vi skapade en för oss ny sås, en portvinssås, som vi serverade till rostbiffstek och potatiskaka.  Mycket lyckat. Den är lättlagad och som sagt riktigt god.

Go to top