Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Fläskytterfilen grillas hel, på sommaren på terassen, och på vintern i ugnen. Bull späckar den med vitlök, och har örtkryddor i marinaden. Detta  ger en fin smak åt köttet. Servera gärna med zigeuner sås och potatiskaka. Välj gärna en liten fläskytterfile i butiken, dessa brukar smaka bäst.

Recept (ca 3 pers)

Grillmarinad

2 msk olivolja

2 msk kinesisk soja

1 tsk salt

Nymalen svartpeppar

1/2 tsk torkad oregano

1/2 tsk torka salvia

1/2 tsk torka timjan

1/2 tsk paprika pulver

 

2 skivade vitlöksklyftor ( dela klyftan i 3 skivor)

1 fläskytterfile på 600 - 700 gram

 

Beskrivning.

Rör ihop marinaden. Skär inte bort fettranden på köttet. Gör små snitt med en liten vass kniv i köttet och tryck in vitlöksskivorna i snitten. Pensla köttet med marinaden, rikligt!

Sätt i en kötttermometer. Den ska mäta temperaturen i mitten av köttet.

Om det är vinter gör så här:

Sätt ugnen på grillläge 300 grader C. När ugnen är varm sätt in köttet, med fettranden uppåt. Efter 5 minuter ställ om ugnen till varmluftsläge och 180 grader.  Köttet är färdigt när termometern visar 70 grader.

Om det är sommar:

Använd en klotgrill, och grilla med grillkol. När grillen är klar, lägg på köttet. Grilla under lock, med öppna spjäll. Vänd köttet några gånger, så det får en jämn grillyta. Köttet är färdigt när termometern visar 70 grader.

Låt köttet vila några minuter, innan det skärs upp. På bilden nedan är den serverad med zigeuner sås och potatiskaka.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Gazpacho

När man ska servera lunch på en av årets varmaste dagar, vad passar då inte bättre än en isad gazpacho? 

Fried rice med kyckling
Fired rice med kyckling på Bulls vis

Detta är en klassisk asiatisk street food rätt, eller kan kanske kallas för en asiatisk pyttipanna. Man kan variera denna rätt, med olika grönsaker eller byta ut kycklingen  [ ... ]

Tonic syrup

Att koka ihop sin egen tonic till sommarens Gin och Tonics är både snabbt och enkelt gjort. Det blir en tonicsirap som man späder med kolsyrat vatten efter smak och behov.

Plankstek på oxfilé
Plankstek på oxfilé

Varför inte en planka? - tänkte Bull. Så glad i hågen åkte han och köpte lämpliga planksteksbrädor av ek. Under tiden dessa "brändes" in, funderade Bull ut hur hans först [ ... ]

Hemgjord gnocchi med broccoli, kalkon och bacon
Glutenfri gnocchi med broccoli, kalkon och bacon

Den här rätten skapades då vi hade broccoli i vår odling som behövde skördas innan den blev förstörd, vi hade redan gått in i december månad. Att broccoli och gnocchi kom [ ... ]

Grönkålssoppa med frikadeller
Grönkålsoppan serverad

En kulen höstdag smakar det gott med en het soppa. När vi dessutom har fin grönkål att skörda i vår trädgård passar en grönkålssoppa fint till kvällens middag. Denna sop [ ... ]

Sambal Ollek, vår variant av Sambal Oelek
Sambal Ollek, Bullobratts chilipasta

Vi odlar chili, kanske lite väl mycket chili. Och att ha en burk chilipasta, typ Sambal Oelek, i kylen passar bra för vår matlagning. Men vi gör vår variant lite hetare än or [ ... ]

Duchessepotatis
Duchessepotatis smaksatt med västerbotten och gorgonzola

Detta kan man kalla potatismos de luxe! Vi smaksätter med både västerbottenost och gorgonzola.

Go to top