Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

När Bull inte har tid att laga mat överlämnar han över matlagningen till Bratt. Då bjuder Bratt oftast på någon form av fläskfilé. Denna fläskfilé serveras med klyftpotatis och räcker till två personer.

 

 

Recept

Ca 400 g fläskfilé

Fyllning:

10-12 hackade gröna oliver med pimentos

Ca 50 g hackad fetaost utan fårsmak

Tzatsiki

½ gurka salt

2 dl avrunnen yoghurt

1-2 pressade vitlöksklyftor

1 tsk god olivolja.

Eventuellt lite hackad mynta

Beskrivning

Riv gurkan och strö lite salt över, låt stå 30 min. Krama ut vätskan från den rivna gurkan. Tillsätt yoghurten och blanda. Pressa ned vitlök och tillsätt eventuellt lite mynta.Skär upp filén och banka ut den något. Lägg fyllningen i mitten och rulla ihop filén, sätt tandpetare så att den håller ihop. Salta och peppra fläskfilén och bryn den i en stekpanna. Sätt därefter in filén ca 13-15 min i 250 grader.Låt filén vila ca 6 min innan den skärs upp. Servera med klyftpotatis.

Kommentarer   

# Grekisk fläskfilépromowanie 2018-06-30 23:38
Hello to every body, it's my first pay a visit of this weblog; this webpage contains amazing and actually fine data designed for visitors.
Svara

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Tomatsoppa
Tomatsoppa med grädde

En liten soppa är alltid gott som förrätt. Här gör vi en ganska het tomatsoppa som vi serverar på tyskt manér med en klick luftigt vispad grädde.

Ångade tigerräkor på en bädd av glasnudlar
Vitlöksräkor med glasnudlar

Här ger vi oss på det kineskiska köket! Detta lär vara en tradionell kinesisk rätt, även om vi inte brukar stöta på den på den lokala kinakrogen. Smaksättningen sker med  [ ... ]

Pizza bakad i grillen
Nygräddad glutenfri pizza

Ett av våra mest populära rececpt är vår glutenfria pizza. Det har gått flera år sedan vi publicerade detta, och sedan dess har vi förfinat hantverket. Här presenterar vi v [ ... ]

BBQ-sås
Bulls BBQsås

Bull kokar ihop denna barbequesås snabbt och smidigt. Den används förutom som sås till grillat, även som glaze att pensla på köttet under grillning. Men ofta går den mesta  [ ... ]

Fried rice med kyckling
Fired rice med kyckling på Bulls vis

Detta är en klassisk asiatisk street food rätt, eller kan kanske kallas för en asiatisk pyttipanna. Man kan variera denna rätt, med olika grönsaker eller byta ut kycklingen  [ ... ]

Amirs lax med pak choi och ostronskivling

Det är skördetid både för Pak Choi och ostronskivling. Då gäller det att skapa recept som passar säsongen. Efter lite googlande hittade "Amirs lax med brynt sojasmör och pa [ ... ]

Skomakarlåda på Bulls vis
Skomakarelåda på Bulls vis är serverad

Och vad är det för speciellt med vår variant? Vi gör den på ryggbiff, istället för oxfilé. Med det är ganska vanligt förekommande. Vi har trattkantareller i såsen. Dessu [ ... ]

Fisk och skaldjursgryta
Fisk och skaldjursgryta med aioli

En mustig gryta som passar utmärkt på råkalla vinterdagar. På vintern är både skaldjur och torsk som bäst, därför lagade vi denna gryta. Kanske lite som bouillabaisse, men [ ... ]

Go to top