Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En av de  första gångerna Bull skulle bjuda Bratt på middag sa han lite skämtsamt att det blir fläsk med löksås. Då Bratt ännu inte hade kläm på Bulls humor, undrade hon stilla vad Bull var för någon konstig prick som serverar fläsk med löksås på en av de första dejterna. 

Nu är fläsket i denna rätt fläskfilé och såsen består av gräddfil, rödlök, rom och persilja. Och Bratt uppskattade maträtten och sedan levde Bull och Bratt lyckliga tillsammans.

Ruccola och rostade rotfrukter hör till. Godast blir det om ruccolan är riktigt nyskördad. Rätten är riktigt snabb och enkel att tillreda, lämplig för de kvällar man inte känner för att stå i timmar i köket.

Recept (2 personer)

1 liten fläskfile (350g-400g)

Några rotfrukter att rosta, t.ex potatis, morot och/eller rotselleri

Ruccola

Smör till stekning

Salt och peppar

Olivolja till rotfrukterna

Sås:

2 dl gräddfil

1 hackad rödlök

2 msk röd stenbitsrom

Finhackad persilja

Salt och peppar

 

Beskrivning

Skala och skär rotfrukterna i lämpliga bitar. Låt dessa koka upp i saltat vatten. Lägg sedan dem på ett ungsfast fat. Ringla över lite olivolja, rör runt och ställ in i ugn på 200 grader. Gå därefter ut till trädgårdslandet och plocka ruccola (kan även plockas i grönsaksavdelningen i er matbutik). Skölj av ruccolan och låt rinna av på ett hushållspapper.

Rör ihop såsen.

Putsa och skiva fläskfilen. Salta och peppra. Stek skivorna i smör, någon minut på vardera sida.

Lägg upp enligt bilden. Denna rätt fungera bäst upplagd på tallriken vid servering

 

 

 

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Hot and spicy jerk chicken
Kycklingklubbor på grillen

Här presenterar vi vår variant på grillad jerk chicken. Här fokuserar vi på hetta och krydda i marinaden, och låter det söta och fruktiga träda tillbaka. Absolut något fö [ ... ]

Dragonkyckling

Den här rätten har sitt ursprung i ett recept Bull hittade på köket.se en vardagseftermidddag då han inte visste vad han skulle laga för någon kvällsmat. Vi har i [ ... ]

Biff Vindaloo
Biff Vindaloo med ris och naan

Vi tillagar här en indisk gryta med oxkött, vilket är lite motsägelsefullt. Hade Bull fått bestämma hade vi lagat grytan på lammbog. Men det finns inga heliga kor där vi bo [ ... ]

Glutenfritt naanbröd
Glutenfritt naanbröd

I vårt glutenfria kök väljer vi oftast bort brödet, det blir enklast så. Speciellt då vi försöker hålla kolhydraterna på en hyfsat låg nivå. Men nu försöker vi få ti [ ... ]

Rabarberpaj
Glutenfri rabarberpaj

I maj är rabarberna mjäla och fina. Då passar det bra att laga en paj på sina egna rabarber. Nu har vi dessutom fått till en glutenfri pajdeg som både är lättarbetad och ge [ ... ]

Krusbärspaj
Krusbärspaj_med vaniljglass

Någon enstaka gång tillagar Bull en dessert. Denna gång skördades krusbär i vår trädgård, då passade det bra att göra en paj på dessa. Självklart är den glutenfri.&nbs [ ... ]

Vittvinsås

En sås som passar bra till torsk, lax och annan fisk. Såsen smaksätts bl.a. med brynt smör och får sin fina, mjuka konsistens genom att man rör ned vispad grädde strax innan [ ... ]

Amirs lax med pak choi och ostronskivling

Det är skördetid både för Pak Choi och ostronskivling. Då gäller det att skapa recept som passar säsongen. Efter lite googlande hittade "Amirs lax med brynt sojasmör och pa [ ... ]

Go to top