Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En av de  första gångerna Bull skulle bjuda Bratt på middag sa han lite skämtsamt att det blir fläsk med löksås. Då Bratt ännu inte hade kläm på Bulls humor, undrade hon stilla vad Bull var för någon konstig prick som serverar fläsk med löksås på en av de första dejterna. 

Nu är fläsket i denna rätt fläskfilé och såsen består av gräddfil, rödlök, rom och persilja. Och Bratt uppskattade maträtten och sedan levde Bull och Bratt lyckliga tillsammans.

Ruccola och rostade rotfrukter hör till. Godast blir det om ruccolan är riktigt nyskördad. Rätten är riktigt snabb och enkel att tillreda, lämplig för de kvällar man inte känner för att stå i timmar i köket.

Recept (2 personer)

1 liten fläskfile (350g-400g)

Några rotfrukter att rosta, t.ex potatis, morot och/eller rotselleri

Ruccola

Smör till stekning

Salt och peppar

Olivolja till rotfrukterna

Sås:

2 dl gräddfil

1 hackad rödlök

2 msk röd stenbitsrom

Finhackad persilja

Salt och peppar

 

Beskrivning

Skala och skär rotfrukterna i lämpliga bitar. Låt dessa koka upp i saltat vatten. Lägg sedan dem på ett ungsfast fat. Ringla över lite olivolja, rör runt och ställ in i ugn på 200 grader. Gå därefter ut till trädgårdslandet och plocka ruccola (kan även plockas i grönsaksavdelningen i er matbutik). Skölj av ruccolan och låt rinna av på ett hushållspapper.

Rör ihop såsen.

Putsa och skiva fläskfilen. Salta och peppra. Stek skivorna i smör, någon minut på vardera sida.

Lägg upp enligt bilden. Denna rätt fungera bäst upplagd på tallriken vid servering

 

 

 

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Fried rice med kyckling
Fired rice med kyckling på Bulls vis

Detta är en klassisk asiatisk street food rätt, eller kan kanske kallas för en asiatisk pyttipanna. Man kan variera denna rätt, med olika grönsaker eller byta ut kycklingen  [ ... ]

Glutenfria pitabröd
Glutenfria pitabröd i en korg

Ett härligt bröd som man fyller med gyroskött eller falafel, grönsaker och lite dressing. En av dessa rätter man kan sakna när man inte tål vanligt bröd.

BBQ-sås
Bulls BBQsås

Bull kokar ihop denna barbequesås snabbt och smidigt. Den används förutom som sås till grillat, även som glaze att pensla på köttet under grillning. Men ofta går den mesta  [ ... ]

Att laga goda spareribs på vintern
Kamben tillagade med sousvide

Revben och kamben är något Bull gärna lagar under sommaren på klotgrillen med låg värme, mycket rökflis och under lång tid. Det brukar bli underbart gott. Men nu är det vi [ ... ]

Gryta på kycklinglårfilé
Gryta på kycklinglårfilé

Denna snabblagade gryta har smaker av vitt vin, parmesan, timjan, champinjoner och flera sorters lök. Vi gör denna gryta med kycklinglårfiléer, det är möra, goda styckbitar a [ ... ]

Portvinsås

Vi skapade en för oss ny sås, en portvinssås, som vi serverade till rostbiffstek och potatiskaka.  Mycket lyckat. Den är lättlagad och som sagt riktigt god.

Tomatsoppa
Tomatsoppa med grädde

En liten soppa är alltid gott som förrätt. Här gör vi en ganska het tomatsoppa som vi serverar på tyskt manér med en klick luftigt vispad grädde.

Nudelwok med Pak Choi och nötfärs
Nudelwok i pannai

Den här rätten tillagar man snabbt och enkelt. Och den smakar gott med sina asieninfluerade smaker. Den smaksätts med bland annat ingefära, vitlök, chili och ostronsås. Risnu [ ... ]

Go to top