Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En av de  första gångerna Bull skulle bjuda Bratt på middag sa han lite skämtsamt att det blir fläsk med löksås. Då Bratt ännu inte hade kläm på Bulls humor, undrade hon stilla vad Bull var för någon konstig prick som serverar fläsk med löksås på en av de första dejterna. 

Nu är fläsket i denna rätt fläskfilé och såsen består av gräddfil, rödlök, rom och persilja. Och Bratt uppskattade maträtten och sedan levde Bull och Bratt lyckliga tillsammans.

Ruccola och rostade rotfrukter hör till. Godast blir det om ruccolan är riktigt nyskördad. Rätten är riktigt snabb och enkel att tillreda, lämplig för de kvällar man inte känner för att stå i timmar i köket.

Recept (2 personer)

1 liten fläskfile (350g-400g)

Några rotfrukter att rosta, t.ex potatis, morot och/eller rotselleri

Ruccola

Smör till stekning

Salt och peppar

Olivolja till rotfrukterna

Sås:

2 dl gräddfil

1 hackad rödlök

2 msk röd stenbitsrom

Finhackad persilja

Salt och peppar

 

Beskrivning

Skala och skär rotfrukterna i lämpliga bitar. Låt dessa koka upp i saltat vatten. Lägg sedan dem på ett ungsfast fat. Ringla över lite olivolja, rör runt och ställ in i ugn på 200 grader. Gå därefter ut till trädgårdslandet och plocka ruccola (kan även plockas i grönsaksavdelningen i er matbutik). Skölj av ruccolan och låt rinna av på ett hushållspapper.

Rör ihop såsen.

Putsa och skiva fläskfilen. Salta och peppra. Stek skivorna i smör, någon minut på vardera sida.

Lägg upp enligt bilden. Denna rätt fungera bäst upplagd på tallriken vid servering

 

 

 

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Denna Faster är varken Bulls eller Bratts faster utan Bratts mammas systers mans faster. Hennes receptsamling var legendarisk i synnerhet när det gällde inläggningar. Bratt har även lyckats komma över Fasters recept på inlagda gurkor.

En klassisk sås, som faktisk är, när man väl har fått in rätta handlaget, lätt att laga. Glöm bort myterna om vattenbad och att man måste vispa som en galning. Råvarorna är, som alltid viktiga, försöker man byta ut smöret mot margarin blir man besviken på smaken. Och det blir allra bäst om man har färska örtkryddor.

En enkel liten rätt som är lämplig till lunch, eller kanske till frukost en morgon man vaknar hungrig men inte känner för ägg och bacon.

En svensk klassiker. Serveras bäst på julafton efter Kalle Anka, så alla har ro att sitta ned och äta. Ett gott öl och en god snaps till är väl nästan ett måste. Receptet räcket till 8–12 personer. Är man färre personer, så skala ned genom att plocka bort några rätter.

 

En enkel skinkstek med dofter från Provencale. Receptet räcker gott och väl till två hungriga, och det blir över till en frittata "Bella Lotta"  senare i veckan. 

Återigen ett recept på fläskfile, men faktum är att fläskfile är ett mycket prisvärt kött när man köper det på Lidl. Här rullar man in filen i lufttorkad italiensk skinka. Detta recept hittade vi första gången i en reklambroschyr från ZETA. Tack, Fernando di Luca. Vi har inte ändrat särskilt mycket i orginalet, det är bra som det är.

Go to top