Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Fläskfilé brukar vara Bratts område, men Bull gör denna italienska rätt själv. Bull brukade oftast servera den lite annorlunda än normalt, med sin variant av ratatouille och en potatiskaka. Men numera serveras den vanligtvis med jasminris och tomatsås. Egentligen ska en piccata göras på kalv, men den blir utmärkt även på fläskfile.

 

Recept

fläskfilé, beräkna cirka 125 gram per person.

glutenfri mjölblandning

mald svartpeppar (helst nymalen)

salt

Panering

2 dl riven parmesanost

2 msk paprikapulver

1 ägg

Svartpeppar och salt

Tillbehör

Potatiskaka eller jasminris

Ratta Olles grönsaksröra eller tomatsås. Hur man tillagar vår goda tomatsås hittas i receptet Färserad paprika.

 

Beskrivning

Börja tillredningen med att putsa och skära fläskfilén i ca 4 cm tjocka skivor. Banka därefter ut skivorna något. Då fläskfilé är mört kött, så kan  detta göras med handflatan.  Efter detta har vi en tjocklek på 1,5 till 2 cm på köttskivorna. Salta och peppra köttbitarna.

Knäck och vispa ihop ägget, och rör sedan ihop med paprikapulvert. När paprikapulvert är ordentligt blandat med äggen så rörs den rivna osten i äggblandningen. Man kan behöva späda med någon matsked vattten. Det ska bli en tjock smet.

Vänd skivorna först i glutenfri mjölblandning. Vänd därefter ned köttskivorna i ostpaneringen. Det ska ligga ett tjockt lager av ost/äggblandningen på köttbitarna.

Lägg rikligt med smör i en stekpanna, hetta upp försiktigt, på låg värme. Smöret ska smältas, men knappast brynas. Lägg försiktigt i de panerade köttbitarna, så att panaden med ostmeten inte skadas.  Under stekningen får ostpanneringen inte brännas, den ska bara brynas gyllenbrun. Så ta det lugnt under stekningen, den måste få sin tid. Fläskfilen ska vara något lätt rosa i mitten, när den är färdigstekt. 

Servera med potatiskaka och grönsaksröra, eller som en variation med jasminris och tomatsås. Eventuellt även lite gröna ärtor.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Detta är en rätt där vi låter varje råvara tala för sig själv. Fisken steks varsamt i smör och grönsakerna kokas lätt så att det finns ett tuggmotstånd. Såsen ersätter vi med pepparrotsvisp, med mycket pepparrot i. Trots det är fisk så passar det bäst med ett rött vin till, gärna en kraftig Rioja som Faustino VII.

Revben och kamben är något Bull gärna lagar under sommaren på klotgrillen med låg värme, mycket rökflis och under lång tid. Det brukar bli underbart gott. Men nu är det vinter, så hur gör vi då?

En härligt mustig köttgryta som passar bra under höst och vinter. Köttet kokas i rött vin, företrädesvis en Bourgogne. Helst väljer man samma Bourgogne som måltidsdryck.

Kakor står inte högt i kurs i vårt kök, men till jul blir Bratt trots detta ofta sugen på lussekatter. Därför har vi utvecklat detta recept på glutenfria sådana. Konsumtionen blir inte så hög, trots att baket har lyckats, det händer att man ser Bratt plocka fram en lussekatt som mellanmål på midsommargolfen!

Vi hittade ett recept på glutenfri smördeg som vi bara var tvungna att prova. Resultatet blev över förväntan, och det första vi bestämde oss att baka med denna deg var efterlängtade croissanter. Detta kändes som att ta den glutenfria bakningen till nya höjder.

Den här såsen serverar Bull ofta till den ugnsbakade laxen. Såsen påminner om en hollandaise, men inte riktigt. Den är enkel och snabb att tillaga. Dessutom uppfyller den kriteriet att "en bra sås reder sig själv".

Go to top