Vi gör som många andra, ersätter kalv med fläskkött i en del rätter. Detta dels för att tillgången på kalv är ganska dålig, och dels för priset. Vi gör oftast våra schnitzlar på skinka, och piccatan görs på fläskfile.
Vi arbetar mycket med fläskfilé. Då svinnet på detta kött är nästan obefintligt, är fläskfilén en prisvärd råvara. Dessutom är tillagningstiden kort, vilket uppskattas på sena vardagskvällar.
- Detaljer
- Kategori: Fläskkött
Ursprunget till denna rätt hittades i en kokbok från sent 70-tal. Därefter har Bull i vanlig ordning ändrat i receptet. Bull anser att ett nödvändigt tillbehör till denna rätt är dijonsenap, Bratt håller inte med. Ett kylt Alsace vin, gärna en Pinot Blanc, passar fint till.
- Detaljer
- Kategori: Fläskkött
En av de första gångerna Bull skulle bjuda Bratt på middag sa han lite skämtsamt att det blir fläsk med löksås. Då Bratt ännu inte hade kläm på Bulls humor, undrade hon stilla vad Bull var för någon konstig prick som serverar fläsk med löksås på en av de första dejterna.
Nu är fläsket i denna rätt fläskfilé och såsen består av gräddfil, rödlök, rom och persilja. Och Bratt uppskattade maträtten och sedan levde Bull och Bratt lyckliga tillsammans.
- Detaljer
- Kategori: Fläskkött
Kännetecknande för den danska fläskesteken är den krispiga, frasiga svålen som sitter kvar på steken, samt att man serverar rödkål till. Så långt är de flesta kokböckerna överens, därefter varierar de nedtecknade recepten ordentligt. Här presenteras vår variant, detta sätt är enkelt och ger alltid ett bra resultat. Vi passar på att ugnsteka morötter tillsammans med steken, det blir jättegott!
- Detaljer
- Kategori: Fläskkött
Cordon Bleu eller även kallad schweizerschnitzel tillagar vi på skinka, trots att det egentligen skall vara kalvinnanlår. Vår variant är naturligtvis helt glutenfri. Fyllingen av ost och rökt skinka sätter bra smak, som bryter fint mot den milda smaken i schnitzlarna.
- Detaljer
- Kategori: Fläskkött
En enkel skinkstek med dofter från Provencale. Receptet räcker gott och väl till två hungriga, och det blir över till en frittata "Bella Lotta" senare i veckan.
- Detaljer
- Kategori: Fläskkött
Här flörtar vi åter med det tyska köket, men kryddar surkålen på indonesiskt sätt! Detta är kraftig mat, med lite annorlunda smaker. Detta är en rätt som först väckte vilda protester hos Bratt, men efter smakat Bulls delikata anrättning äter numera Bratt med god aptit. Receptet bör räcka väl till 2-3 personer.
Read more: Bulls rimmade fläsklägg med surkål och potatismos