Detta är en klassisk drink som i sin enkelthet brukar passa fint som fördrink innan kvällsmaten en fredagskväll. Får man sedan som på bilden sitta och avnjuta den på terrasen i kvällsolen en sensommardag, blir det ju ännu bättre.

Dry Martini hos Bullobratt

Vi gör den på ett ganska tradionellt sätt. Normalt 1 del torr vermouth, helst då just Martini Extra Dry. Drinken har ju fått sitt namn efter denna. I nödfall fungerar även andra fabrikat av torr vermouth. Och sedan tillsätter man 3 delar gin. Ginen ska vara en London Dry Gin. Favoriten är Tanqueray 47% i grön flaska, men även andra sorter blir bra. Helst vill vi ha en gin med hög alkoholstyrka, tyvärr är de flesta i Systembolaget sortiment utspädda till 37% men till nöds duger även dessa. Bombay Safire gin har en lite annorlunda smaksättning, en del tycker denna gin är helt fantastisk i en Dry Martini. Dock tycker inte vi detta.

"Shaken, not stired", så ville James Bond ha den i den första boken "Casino Royale" från 1953.  Men det har ingen större betydelse om man rör eller skakar den lite med isen. Viktigast är att drinken blir väl kyld, och att isen silas bort före servering.

VI använder oss av en cocktail shaker som vi fyller med is, därefter häller vi ned drinkingredienserna i denna. Skakar lite lätt. och häller sedan upp drinken genom en sil som hindrar isen att följa med.

Oliver är gott, så gott att jag trär två oliver på tandpetaren som åker ned i cocktailglasen. Man kan även ersätta oliven med en twist, en liten bit citronskal. Så gjorde alltid min kära pappa, och så önskade även den hemlige agenten ha det i Ian Flemmings roman. 

Till slut en liten förmaning. Alkoholhalten i en sådan här drink är hög, så avnjut denna i små mängder och inte varje dag.

 

 

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Glutenfria baguetter
Glutenfri baguette till ostbrickan

Äntligen kan vi baka glutenfria baguetter som lever upp till namnet! Härligt till ostbrickan. Det är nog detta bröd vi har saknat mest i det glutenfria köket.

Pommes frites
Bullobratts pommes fites

Pommes frites kan vara härliga, frasiga och läckra. Helt enkelt underbart goda. Eller kan det vara en mjuk, blöt och oljig historia som inte är särkilt aptitlig. Hemligheten m [ ... ]

Amirs lax med pak choi och ostronskivling

Det är skördetid både för Pak Choi och ostronskivling. Då gäller det att skapa recept som passar säsongen. Efter lite googlande hittade "Amirs lax med brynt sojasmör och pa [ ... ]

Pizza bakad i grillen
Nygräddad glutenfri pizza

Ett av våra mest populära rececpt är vår glutenfria pizza. Det har gått flera år sedan vi publicerade detta, och sedan dess har vi förfinat hantverket. Här presenterar vi v [ ... ]

BBQ-sås
Bulls BBQsås

Bull kokar ihop denna barbequesås snabbt och smidigt. Den används förutom som sås till grillat, även som glaze att pensla på köttet under grillning. Men ofta går den mesta  [ ... ]

Hot and spicy jerk chicken
Kycklingklubbor på grillen

Här presenterar vi vår variant på grillad jerk chicken. Här fokuserar vi på hetta och krydda i marinaden, och låter det söta och fruktiga träda tillbaka. Absolut något fö [ ... ]

Skånska äggakaka med stekt fläsk

När Bull känner sig lokalpatriotisk, kan det hända att han lagar denna klassiker bland skånsk husmanskost. Givetvis är vår variant  glutenfri. Att servera rårörda ling [ ... ]

Gazpacho

När man ska servera lunch på en av årets varmaste dagar, vad passar då inte bättre än en isad gazpacho? 

Go to top