×

Meddelande

EU e-Privacy Directive

Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Detta är en klassisk drink som i sin enkelthet brukar passa fint som fördrink innan kvällsmaten en fredagskväll. Får man sedan som på bilden sitta och avnjuta den på terrasen i kvällsolen en sensommardag, blir det ju ännu bättre.

Dry Martini hos Bullobratt

Vi gör den på ett ganska tradionellt sätt. Normalt 1 del torr vermouth, helst då just Martini Extra Dry. Drinken har ju fått sitt namn efter denna. I nödfall fungerar även andra fabrikat av torr vermouth. Och sedan tillsätter man 3 delar gin. Ginen ska vara en London Dry Gin. Favoriten är Tanqueray 47% i grön flaska, men även andra sorter blir bra. Helst vill vi ha en gin med hög alkoholstyrka, tyvärr är de flesta i Systembolaget sortiment utspädda till 37% men till nöds duger även dessa. Bombay Safire gin har en lite annorlunda smaksättning, en del tycker denna gin är helt fantastisk i en Dry Martini. Dock tycker inte vi detta.

"Shaken, not stired", så ville James Bond ha den i den första boken "Casino Royale" från 1953.  Men det har ingen större betydelse om man rör eller skakar den lite med isen. Viktigast är att drinken blir väl kyld, och att isen silas bort före servering.

VI använder oss av en cocktail shaker som vi fyller med is, därefter häller vi ned drinkingredienserna i denna. Skakar lite lätt. och häller sedan upp drinken genom en sil som hindrar isen att följa med.

Oliver är gott, så gott att jag trär två oliver på tandpetaren som åker ned i cocktailglasen. Man kan även ersätta oliven med en twist, en liten bit citronskal. Så gjorde alltid min kära pappa, och så önskade även den hemlige agenten ha det i Ian Flemmings roman. 

Till slut en liten förmaning. Alkoholhalten i en sådan här drink är hög, så avnjut denna i små mängder och inte varje dag.

 

 

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Nudelwok med Pak Choi och nötfärs
Nudelwok i pannai

Den här rätten tillagar man snabbt och enkelt. Och den smakar gott med sina asieninfluerade smaker. Den smaksätts med bland annat ingefära, vitlök, chili och ostronsås. Risnu [ ... ]

Makhlama
Bulls tolkning av makhlama

En kryddig panna med köttfärs och ägg som har sitt ursprung från Irak. En god och snabblagad rätt, som passar bra de dagar man inte vill stå allt för länge i köket.

Tomatsoppa
Tomatsoppa med grädde

En liten soppa är alltid gott som förrätt. Här gör vi en ganska het tomatsoppa som vi serverar på tyskt manér med en klick luftigt vispad grädde.

Zucchinigratäng
En stor zucchini

Zucchiniplantor har en förmåga att producera mycket, och detta under en kort tid. Glömmer man att skörda några dagar så blir frukterna riktigt stora. Denna rätt kom till då [ ... ]

Grönkålssoppa med frikadeller
Grönkålsoppan serverad

En kulen höstdag smakar det gott med en het soppa. När vi dessutom har fin grönkål att skörda i vår trädgård passar en grönkålssoppa fint till kvällens middag. Denna sop [ ... ]

Chili med ostronskivling
Ostronskivling har skördats

Vi köpte ett svamphus så ett tag kunde vi skörda rikliga mängder med ostronskivling i vårt kök. Nu gällde att tänka lite utanför ramarna och skapa nya rätter med mycket o [ ... ]

Grillad Medelhavskyckling

Kycklingklubbor är en bra styckbit att lägga på grillen. Smaken varieras med olika marineringar. Denna gång har vi sydeuropeska smaker i marinaden. Det är bland annat färska  [ ... ]

Sallad nicoise
Sallad nicoise på Bulls vis

Perfekt sensommarmat! Vi gör den med färsk tonfisk halstrad på grillen och egenodlade grönsaker och rotfrukter. Val av grönsaker kan varieras beroende på tillgång.

Go to top