Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En grönsaksröra som kan passa till det mesta. Varför inte till Fläskfilé piccata, vilken är en av de fåtaliga fläskfilérätterna Bull själv håller i. Den går bra att frysa in, så gör en stor sats.

Är man som vi, glada hemodlare, så passa på att under skördetiden att laga en rejäl sats av denna grönsaksröra av egna grönsaker. Frys sedan in i lagom stora förpackningar för en måltid. Att kunna ta fram en sådan, till maten man lagar på vintern, det kommer att kännas riktigt bra.

Ingredienser till Bull's ratatouille

Recept

3-4 grovt hackade gula lökar
1 grovt hackad aubergine
1 grovt hackad squash
1 strimlad grön, gul eller röd paprika
1 strimlad röd paprika
4 skivade vitlöksklyftor
1 skivad chilipeppar
2 burkar krossad tomat
Oregano
Timjan
Ett lagerblad
Salt och svartpeppar

Beskrivning

Det stora arbete är nog att rengöra, skala och hacka. När detta är gjort går det undan! Fräs lök, aubergin och paprika i lite oljan. Men det ska inte brynas, det ska bli lite mjukt, löken ska bli lätt genomskinlig, men det ska inte bli brynt. Tillsätt squash, vitlök, chilipeppar och kryddor. Fotrsätt fräsa, men bryn inte! Sist hälls de krossade tomaterna i och det hela får stå och små puttra ca 30 min.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Pizza bakad i grillen
Nygräddad glutenfri pizza

Ett av våra mest populära rececpt är vår glutenfria pizza. Det har gått flera år sedan vi publicerade detta, och sedan dess har vi förfinat hantverket. Här presenterar vi v [ ... ]

Chili med ostronskivling
Ostronskivling har skördats

Vi köpte ett svamphus så ett tag kunde vi skörda rikliga mängder med ostronskivling i vårt kök. Nu gällde att tänka lite utanför ramarna och skapa nya rätter med mycket o [ ... ]

Att laga goda spareribs på vintern
Kamben tillagade med sousvide

Revben och kamben är något Bull gärna lagar under sommaren på klotgrillen med låg värme, mycket rökflis och under lång tid. Det brukar bli underbart gott. Men nu är det vi [ ... ]

Skånska äggakaka med stekt fläsk

När Bull känner sig lokalpatriotisk, kan det hända att han lagar denna klassiker bland skånsk husmanskost. Givetvis är vår variant  glutenfri. Att servera rårörda ling [ ... ]

Vittvinsås

En sås som passar bra till torsk, lax och annan fisk. Såsen smaksätts bl.a. med brynt smör och får sin fina, mjuka konsistens genom att man rör ned vispad grädde strax innan [ ... ]

Gazpacho

När man ska servera lunch på en av årets varmaste dagar, vad passar då inte bättre än en isad gazpacho? 

Amirs lax med pak choi och ostronskivling

Det är skördetid både för Pak Choi och ostronskivling. Då gäller det att skapa recept som passar säsongen. Efter lite googlande hittade "Amirs lax med brynt sojasmör och pa [ ... ]

Glutenfria baguetter
Glutenfri baguette till ostbrickan

Äntligen kan vi baka glutenfria baguetter som lever upp till namnet! Härligt till ostbrickan. Det är nog detta bröd vi har saknat mest i det glutenfria köket.

Go to top