×

Meddelande

EU e-Privacy Directive

Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Detta är vår tolkning av ratatouilleEn grönsaksröra som kan passa till det mesta. Varför inte till Fläskfilé piccata, vilken är en av de fåtaliga fläskfilérätterna Bull själv håller i.

Är man som vi, glada hemodlare, så passa på att under skördetiden att laga en rejäl sats av denna grönsaksröra av egna grönsaker. Frys sedan in i lagom stora förpackningar för en måltid. Att kunna ta fram en sådan, till maten man lagar på vintern, det kommer att kännas riktigt bra.

Ingredienser till Bull's ratatouille

Recept

Nu kan man variera lite bland grönsakerna beroende på tillgång och vad man tycker passar bäst.

3-4 grovt hackade gula lökar
1 grovt hackad aubergine
1 grovt hackad squash
1 strimlad grön, gul eller röd paprika
1 strimlad röd paprika
4 skivade vitlöksklyftor
1 skivad chilipeppar
2 burkar hela eller krossade tomater (eller ännu bättre, färska nyskördade från den egna odlingen) 
Rosmarin och kanske lite oregano 
Timjan
Ett lagerblad
Salt och svartpeppar
1 kycklingbuljongstärning
Gärna 1 dl vitt torrt vin (det kan undvaras men vinet förhöjer smaken avsevärt) 
1 msk japansk soja ( precis som vinet, det går utan men blir godare med)
olivolja

Beskrivning

Det stora arbete är nog att rengöra, skala och hacka. När detta är gjort går det undan! Fräs lök, aubergin och paprika i olivoljan. Men det ska inte brynas, det ska bli lite mjukt, löken ska bli lätt genomskinlig, men det ska inte bli brynt. Tillsätt squash, vitlök, chilipeppar och kryddor. Fotrsätt fräsa, men bryn inte! Sist hälls tomaterna i tillsammans med buljongtärningen, vinet och sojan. Därefter låter man det hela får stå och små puttra ca 30 min.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Gösfilé med rödbeta, kapris och brynt smör
Smörstekt gös med rödbeta och kapris

Med pinfärsk fisk och nyskördade rödbetor skapar man snabbt denna läckra rätt!

Biff Vindaloo
Biff Vindaloo med ris och naan

Vi tillagar här en indisk gryta med oxkött, vilket är lite motsägelsefullt. Hade Bull fått bestämma hade vi lagat grytan på lammbog. Men det finns inga heliga kor där vi bo [ ... ]

Tomatsoppa
Tomatsoppa med grädde

En liten soppa är alltid gott som förrätt. Här gör vi en ganska het tomatsoppa som vi serverar på tyskt manér med en klick luftigt vispad grädde.

Kroppkakor på Bulls vis
Kroppkakor på Bulls vis

Glutenfria, givetvis! Vi gör den småländska varianten, den med enbart kokt potatis. Men vi har en lite annorlunda smaksättning.

En god och krämig potatisgratäng
Potatis till en gratäng

Oftast lagar Bull en potatisgratäng med buljong istället för grädde. Men ibland känner man för en lite mer krämig, gräddig variant och då lagar vi gärna gratängen på de [ ... ]

Olles smörsås
Olles smörsås serverad till spättafilé

Detta är en lite lyxig och läcker sås som passar bra till många matfiskar. Prova gärna att servera såsen till filéad fjällröding, det blir jättegott!

Glutenfria croissanter
Glutenfria croissanter

Vi hittade ett recept på glutenfri smördeg som vi bara var tvungna att prova. Resultatet blev över förväntan, och det första vi bestämde oss att baka med denna deg var efter [ ... ]

Tomatketchup
Tomatketchup

När man på hösten har ett överskott på tomater från sin odling kan man passa på att göra sin egen ketchup.

Go to top