×

Meddelande

EU e-Privacy Directive

Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Detta är vår tolkning av ratatouilleEn grönsaksröra som kan passa till det mesta. Varför inte till Fläskfilé piccata, vilken är en av de fåtaliga fläskfilérätterna Bull själv håller i.

Är man som vi, glada hemodlare, så passa på att under skördetiden att laga en rejäl sats av denna grönsaksröra av egna grönsaker. Frys sedan in i lagom stora förpackningar för en måltid. Att kunna ta fram en sådan, till maten man lagar på vintern, det kommer att kännas riktigt bra.

Ingredienser till Bull's ratatouille

Recept

Nu kan man variera lite bland grönsakerna beroende på tillgång och vad man tycker passar bäst.

3-4 grovt hackade gula lökar
1 grovt hackad aubergine
1 grovt hackad squash
1 strimlad grön, gul eller röd paprika
1 strimlad röd paprika
4 skivade vitlöksklyftor
1 skivad chilipeppar
2 burkar hela eller krossade tomater (eller ännu bättre, färska nyskördade från den egna odlingen) 
Rosmarin och kanske lite oregano 
Timjan
Ett lagerblad
Salt och svartpeppar
1 kycklingbuljongstärning
Gärna 1 dl vitt torrt vin (det kan undvaras men vinet förhöjer smaken avsevärt) 
1 msk japansk soja ( precis som vinet, det går utan men blir godare med)
olivolja

Beskrivning

Det stora arbete är nog att rengöra, skala och hacka. När detta är gjort går det undan! Fräs lök, aubergin och paprika i olivoljan. Men det ska inte brynas, det ska bli lite mjukt, löken ska bli lätt genomskinlig, men det ska inte bli brynt. Tillsätt squash, vitlök, chilipeppar och kryddor. Fotrsätt fräsa, men bryn inte! Sist hälls tomaterna i tillsammans med buljongtärningen, vinet och sojan. Därefter låter man det hela får stå och små puttra ca 30 min.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Duchessepotatis
Duchessepotatis smaksatt med västerbotten och gorgonzola

Detta kan man kalla potatismos de luxe! Vi smaksätter med både västerbottenost och gorgonzola.

Biff Vindaloo
Biff Vindaloo med ris och naan

Vi tillagar här en indisk gryta med oxkött, vilket är lite motsägelsefullt. Hade Bull fått bestämma hade vi lagat grytan på lammbog. Men det finns inga heliga kor där vi bo [ ... ]

Makhlama
Bulls tolkning av makhlama

En kryddig panna med köttfärs och ägg som har sitt ursprung från Irak. En god och snabblagad rätt, som passar bra de dagar man inte vill stå allt för länge i köket.

Klassisk rödkål
Rödkål förpackas för infrysning

I vår trädgård har vi odlat lite rödkål och nu på senhösten kunde vi skörda två små rödkålshuvuden.  Det blev lite höstpyssel för oss hemodlare, då vi av dessa  [ ... ]

Pizza bakad i grillen
Nygräddad glutenfri pizza

Ett av våra mest populära rececpt är vår glutenfria pizza. Det har gått flera år sedan vi publicerade detta, och sedan dess har vi förfinat hantverket. Här presenterar vi v [ ... ]

Grönkålssoppa med frikadeller
Grönkålsoppan serverad

En kulen höstdag smakar det gott med en het soppa. När vi dessutom har fin grönkål att skörda i vår trädgård passar en grönkålssoppa fint till kvällens middag. Denna sop [ ... ]

Fisk och skaldjursgryta
Fisk och skaldjursgryta med aioli

En mustig gryta som passar utmärkt på råkalla vinterdagar. På vintern är både skaldjur och torsk som bäst, därför lagade vi denna gryta. Kanske lite som bouillabaisse, men [ ... ]

Ångade tigerräkor på en bädd av glasnudlar
Vitlöksräkor med glasnudlar

Här ger vi oss på det kineskiska köket! Detta lär vara en tradionell kinesisk rätt, även om vi inte brukar stöta på den på den lokala kinakrogen. Smaksättningen sker med  [ ... ]

Go to top