
- Detaljer
- Kategori: Tillagningsmetoder
Skillnaden med en hyfsat god rätt och en riktigt god rätt är oftast kvaliteten på råvaran. Majskyckling, eller för den delen Bjärekyckling smakar så mycket mer och bättre än den ordinare industriellt uppfödda. Men de sälj vanligtvis bara hela ...

- Detaljer
- Kategori: Tillagningsmetoder
Äntligen kan man få till en glutenfri deg som smidig och kan bearbetas, formas, kavlas. Nu kan man få gott bröd, pizza och pasta utan gluten!

- Detaljer
- Kategori: Tillagningsmetoder
Att mäta är att veta. Bör det åtminstonde vara, men måttangivelser i recept har ibland lite mer att önska. Här diskuterar vi vikten av att ha kontroll på vikt, volym och temperatur vid matlagningen.

- Detaljer
- Kategori: Tillagningsmetoder
Att kunna fritera utan att behöva slabba med olja låter fantastiskt. Ingen lukt, inget kladd, mindre rengöring och mindre risk för brännskador. Men går det egentligen?
Read more: Varmluftsfritös, kan man verkligen fritera utan olja?

- Detaljer
- Kategori: Tillagningsmetoder
Tekniken innebär i kort att man vacuumförpackar råvaran i en plastpåse och sedan lägger denna påse i ett tempererat vattenbad.
Read more: Sous Vide – en bra kompletterande tillredningsmetod.