×

Meddelande

EU e-Privacy Directive

Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Det är ganska lätt att ställa om till glutenfri matlagning.

Glutenfria5snabba

Bechamelsås

Ersätt vetemjölet med rismjöl. Laga såsen sedan som vanligt. Möjligen får man justera mängden mjöl, då mängden stärkelse kan skilja.

Panko

Krossad cornflakes blir utmärkt glutenfri panko. Det finns även glutenfri panko att köpa, men påsen innehåller krossad cornflakes eller liknande. Det är klart lönsamt att krossa själv!

Panering

Ersätt vetemjölet med rismjöl. Köp glutenfritt ströbröd eller krossa cornflakes finare än till panko.

Bakning:

Tillsätt xantangummi. Då blir de glutenfria degarna hanterbara, de går då att kavla och forma. Man kan till och med göra sin egen pasta med en vanlig pastamaskin. Eller gör en glutenfri smördeg och baka härliga croissanter. Se vidare på våra recept.

Redning

Använd Maizena redning. Den fungerar utmärkt till nästan all redning. Mycket praktisk och lättanvänd. Klumpar sig inte och bränner inte vid. Även om man tål gluten så är maizena mycket trevligare att arbeta med än vetemjöl.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Biff Vindaloo
Biff Vindaloo med ris och naan

Vi tillagar här en indisk gryta med oxkött, vilket är lite motsägelsefullt. Hade Bull fått bestämma hade vi lagat grytan på lammbog. Men det finns inga heliga kor där vi bo [ ... ]

Sambal Ollek, vår variant av Sambal Oelek
Sambal Ollek, Bullobratts chilipasta

Vi odlar chili, kanske lite väl mycket chili. Och att ha en burk chilipasta, typ Sambal Oelek, i kylen passar bra för vår matlagning. Men vi gör vår variant lite hetare än or [ ... ]

En god och krämig potatisgratäng
Potatis till en gratäng

Oftast lagar Bull en potatisgratäng med buljong istället för grädde. Men ibland känner man för en lite mer krämig, gräddig variant och då lagar vi gärna gratängen på de [ ... ]

Pommes frites
Bullobratts pommes fites

Pommes frites kan vara härliga, frasiga och läckra. Helt enkelt underbart goda. Eller kan det vara en mjuk, blöt och oljig historia som inte är särkilt aptitlig. Hemligheten m [ ... ]

Rabarberpaj
Glutenfri rabarberpaj

I maj är rabarberna mjäla och fina. Då passar det bra att laga en paj på sina egna rabarber. Nu har vi dessutom fått till en glutenfri pajdeg som både är lättarbetad och ge [ ... ]

Hemgjord gnocchi med broccoli, kalkon och bacon
Glutenfri gnocchi med broccoli, kalkon och bacon

Den här rätten skapades då vi hade broccoli i vår odling som behövde skördas innan den blev förstörd, vi hade redan gått in i december månad. Att broccoli och gnocchi kom [ ... ]

Gazpacho

När man ska servera lunch på en av årets varmaste dagar, vad passar då inte bättre än en isad gazpacho? 

Fisk och skaldjursgryta
Fisk och skaldjursgryta med aioli

En mustig gryta som passar utmärkt på råkalla vinterdagar. På vintern är både skaldjur och torsk som bäst, därför lagade vi denna gryta. Kanske lite som bouillabaisse, men [ ... ]

Go to top