×

Meddelande

EU e-Privacy Directive

Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Bull tolkar här det kreolska köket på sitt eget sätt. Här är det kyckling som gäller, men det går även att göra varianter med fisk, lamm, eller nöt.  Det blir en het och mustig gryta. För att måltiden ska bli komplett servera jambalayan med en färsch sallad, lite bröd, och ett gott öl. Receptet räcker till minst 3 hungriga personer.

 

 

Recept

2 st kycklingfiléer

2 dm chorizo

2 gula lökar

4 vitlöksklyftor

1 röd chilipeppar

1 grön chilipeppar

1 röd paprika

1 grön paprika

2 stjälkar blekselleri

1 burk krossade tomater

2 dl ris

4 dl hönsbuljong (från tärning)

1 tsk torkad timjan

1 tsk hackad ingefära

Persilja

Salt och svartpeppar

olivolja

 

Beskrivning

Hacka lök, selleri och paprika grovt. Skiva chili och vitlök i tunna skivor. Tärna kycklingfiléerna i lagom stora munsbitar. Skiva korven i ca 5 mm tjocka skivor. Tag fram en stekgryta. Fräs grönsakerna i lite olja, utan att knappt brynas. Bryn kycklingen lite lätt, tillsammans med korven i en stekpanna under tiden. Sen är det bara börja röra ned det ena efter det andra i grytan med grönsakerna. Börja med köttet, häll därefter i tomater och kryddor. Låt vätskan reduceras under några minuter. Rör om under tiden. Häll i riset. Låt det fräsa lite lät under omröring. Häll över buljongen. Låt det hela puttra under lock till riset har absorberat det mesta av vätskan, ca 20 minuter. Där med vart det klart.

Ät och njut.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Glutenfritt naanbröd
Glutenfritt naanbröd

I vårt glutenfria kök väljer vi oftast bort brödet, det blir enklast så. Speciellt då vi försöker hålla kolhydraterna på en hyfsat låg nivå. Men nu försöker vi få ti [ ... ]

Nobissås
Nobissås

Detta är en sås vi ofta gör på sommaren. Den passar nämligen väldigt bra till grillat. Och färsk gräslök hör sommaren till.

Kvibillesås
Blue cheese-sås serverad till rostas och duchessepotatis

Sås med Kvibille ädelost gör Bull och Bratt i tre olika varianter som alla presenteras här, tillsammans med ett recept på den mest eleganta versionen.

Gazpacho

När man ska servera lunch på en av årets varmaste dagar, vad passar då inte bättre än en isad gazpacho? 

Ramslöksaioli
Ramslöksaoili

Ramslök har en smak som påminer om vitlök, med inslag av lite gräslök. Detta gör ramlöken utmärkt till att smaksätta en majonäs.

Sallad nicoise
Sallad nicoise på Bulls vis

Perfekt sensommarmat! Vi gör den med färsk tonfisk halstrad på grillen och egenodlade grönsaker och rotfrukter. Val av grönsaker kan varieras beroende på tillgång.

Fisk och skaldjursgryta
Fisk och skaldjursgryta med aioli

En mustig gryta som passar utmärkt på råkalla vinterdagar. På vintern är både skaldjur och torsk som bäst, därför lagade vi denna gryta. Kanske lite som bouillabaisse, men [ ... ]

Grönkålssoppa med frikadeller
Grönkålsoppan serverad

En kulen höstdag smakar det gott med en het soppa. När vi dessutom har fin grönkål att skörda i vår trädgård passar en grönkålssoppa fint till kvällens middag. Denna sop [ ... ]

Go to top