Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Bull tolkar här det kreolska köket på sitt eget sätt. Här är det kyckling som gäller, men det går även att göra varianter med fisk, lamm, eller nöt.  Det blir en het och mustig gryta. För att måltiden ska bli komplett servera jambalayan med en färsch sallad, lite bröd, och ett gott öl. Receptet räcker till minst 3 hungriga personer.

 

 

Recept

2 st kycklingfiléer

2 dm chorizo

2 gula lökar

4 vitlöksklyftor

1 röd chilipeppar

1 grön chilipeppar

1 röd paprika

1 grön paprika

2 stjälkar blekselleri

1 burk krossade tomater

2 dl ris

4 dl hönsbuljong (från tärning)

1 tsk torkad timjan

1 tsk hackad ingefära

Persilja

Salt och svartpeppar

olivolja

 

Beskrivning

Hacka lök, selleri och paprika grovt. Skiva chili och vitlök i tunna skivor. Tärna kycklingfiléerna i lagom stora munsbitar. Skiva korven i ca 5 mm tjocka skivor. Tag fram en stekgryta. Fräs grönsakerna i lite olja, utan att knappt brynas. Bryn kycklingen lite lätt, tillsammans med korven i en stekpanna under tiden. Sen är det bara börja röra ned det ena efter det andra i grytan med grönsakerna. Börja med köttet, häll därefter i tomater och kryddor. Låt vätskan reduceras under några minuter. Rör om under tiden. Häll i riset. Låt det fräsa lite lät under omröring. Häll över buljongen. Låt det hela puttra under lock till riset har absorberat det mesta av vätskan, ca 20 minuter. Där med vart det klart.

Ät och njut.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

En sås som passar bra till torsk, lax och annan fisk. Såsen smaksätts bl.a. med brynt smör och får sin fina, mjuka konsistens genom att man rör ned vispad grädde strax innan servering.

Att koka ihop sin egen tonic till sommarens Gin och Tonics är både snabbt och enkelt gjort. Det blir en tonicsirap som man späder med kolsyrat vatten efter smak och behov.

Att själv lägga in gurkan, betyder både godare gurka och bättre hållbarhet. Det här receptet härstammar från samma faster som ligger bakom våra inlagda rödbetor.

Denna rätt är det bara Bratt som lagar. Bull hjälper till med potatisskalning eftersom Bratt är allergisk mot just potatisskalning (detta är kopplat till kärnfrukts- och nötallergi). Moussakan serveras med en sidosallad och rätten räcker för fyra personer.

Detta är en het, mättande och god gryta gjord på högrev, rökt sidfläsk och kidneybönor. En del av oss minns med avsmak barndomens så kallade chili con carne med avsmak, den som bestod av Heinz vita bönor, fläskfärs och på sin höjd en knivsudd chilipulver. Dessutom skulle man ha sönderkokt, smaklöst ris till. Men glöm nu den rätten, och upplev nu istället hur god en välgjord chili smakar.

Då grytan har ordentlig hetta, serveras svalkande tillbehör. Dessa är bland annat creme fraiche, gurka och rödlök.

Bull tycker om bläckfisk i alla former, men Calamares a la Romana är ofta för mycket frityrsmet och för lite bläckfisk. Därför tillagar och serverar Bull sina bläckfiskringar så här. Receptet är inspirerat på något Bull läste i en av Nigellas kokböcker. En trevlig lunchrätt, menar Bull. En lite skål aioli, friterad persilja, lite citron och ett kuvertbröd till gör måltiden komplett.

Go to top