- Detaljer
- Kategori: Serverat
Jo, vi tänker på en varm dryck att avnjuta på vinterkvällen, med fördel framför brasan. Glögg är lite väl sött i vår smak, så vi gör vår egen variant av "gluhwien".
- Detaljer
- Kategori: Serverat
I oktober och i början av november är det säsong för trattkantareller. Denna läckra matsvamp hittas ofta i rikliga mängder, men kan var svår att upptäcka då hattens färg gör att den liknar vissna löv då man ser den ovanifrån. Svampen kan med fördel torkas, och som torkad har den väldigt god hållbarhet.
- Detaljer
- Kategori: Serverat
Frukosten blir faktiskt väl så god om man avstår från brödet. Dessutom mår man bättre, och slipper blodsockerfall och kraftig hunger vid elva-tiden på förmiddagen.
- Detaljer
- Kategori: Serverat
Vi gör ofta ugnsbakade cocktailtomater. Snabbt fixat, någon minuts arbete och sedan 10 - 15 minuter i ugn. Det passar till mycket, både kött och fisk.
- Detaljer
- Kategori: Serverat
Ett förslag till en trevlig lunch dagarna efter jul. I vanlig ordning har man bjudit släkten på julafton, och nu sitter man med mycket julmat över. Men inte känner man för att äta julbord fler gånger, inte nu i alla fall. Så varför inte passa på att göra några "dejliga smörrebröd", och avnjut en god "frokost".
- Detaljer
- Kategori: Serverat
Glutenfri pasta är tyvärr ingen höjdare, utan på sin höjd en blek kopia av riktig pasta. Så vi tänkte lite utanför ramarna, och skapade detta alternativ. Perfekt även för er som äter enligt LCHF.