×

Meddelande

EU e-Privacy Directive

Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Fish and chips, men kanske ändå inte. Men absolut en god fiskrätt.

En variant av fish and chips med smörstekt gös

Fisken är färsk gös. Det kändes lite fel att dränka denna fina fisk i frityrsmet, i stället kryddades den sparsamt med flingsalt och vitpeppar. Därefter stektes den varsamt i rikligt med smör. Ärtorna serveras tämligen naturell. Ingen mynta utan bara smaksatt med lite flingsalt och smör.

Till detta serverade vi en tartarsås. Receptet på denna sås plockade vi från Tommy Myllymäkis bok "Såser". Och hur man gör delikata pommes frites har vi skrivit om tidigare. 

Traditionen kanske menar att denna rätt ska serveras i tidningspapper och inte på tallrik. Men det smakar bättre om serverar på porslin, sittande vid ett matbord och kan äta i lugn och ro. Dessutom är tidningspapper närmast en bristvara i vårt hem. Dagstidningen är numera papperslös, den läser man ju på iPad, telefon eller dator numera.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Hummersås på enkelt sätt
Sjötungafilé i hummersås

Denna sås skapades när vi skulle tillaga sjötunga lite grand i walewska-stil. Men någon hummer hade vi inte ...

Glutenfritt naanbröd
Glutenfritt naanbröd

I vårt glutenfria kök väljer vi oftast bort brödet, det blir enklast så. Speciellt då vi försöker hålla kolhydraterna på en hyfsat låg nivå. Men nu försöker vi få ti [ ... ]

Att laga goda spareribs på vintern
Kamben tillagade med sousvide

Revben och kamben är något Bull gärna lagar under sommaren på klotgrillen med låg värme, mycket rökflis och under lång tid. Det brukar bli underbart gott. Men nu är det vi [ ... ]

Klassisk rödkål
Rödkål förpackas för infrysning

I vår trädgård har vi odlat lite rödkål och nu på senhösten kunde vi skörda två små rödkålshuvuden.  Det blev lite höstpyssel för oss hemodlare, då vi av dessa  [ ... ]

En god, glutenfri formfranska
Nybakad glutenfri formfranska

Sagolikt gott är att smörsteka en skiva av detta bröd och ha som bas för att göra en räkmacka i stil med Tore Wretmans toast skagen.

Sambal Ollek, vår variant av Sambal Oelek
Sambal Ollek, Bullobratts chilipasta

Vi odlar chili, kanske lite väl mycket chili. Och att ha en burk chilipasta, typ Sambal Oelek, i kylen passar bra för vår matlagning. Men vi gör vår variant lite hetare än or [ ... ]

Kroppkakor på Bulls vis
Kroppkakor på Bulls vis

Glutenfria, givetvis! Vi gör den småländska varianten, den med enbart kokt potatis. Men vi har en lite annorlunda smaksättning.

Gazpacho

När man ska servera lunch på en av årets varmaste dagar, vad passar då inte bättre än en isad gazpacho? 

Go to top