×

Meddelande

EU e-Privacy Directive

Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.
Glutenfria Brötchen

Härliga småfranska som även den glutenintolerante kan äta med välbehag.

När man väl får rätt på ett brödrecept så går det ganska enkelt att utveckla några nya varianter. Härom året började vi få ordning på baguetterna och med utgångspunkt från det receptet var det ganska enkelt att baka dessa småfranska eller brötchen som vi oftast kallar dem. Detta då vi associerar dessa bullar med frukostarna på de tyska gasthaus vi så gärna besöker då och då.

Så för att skapa dessa bullar gör man en deg enligt receptet för baguetter. När degen jäst i tre timmar kan man baka ut bullarna. För varje bulle tar man en degklump på cirka 90 gram. Forma varje bulle lite lätt avlång och lägg på en plåt försedd med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa i en timme till. Skär därefter ett snitt på bullarna längs längden. Spraya eller pensla dem med vatten precis innan plåten sätts in i ugnen. Baka i ugn i varmluftläge men en temperatur på 235 grader. Baktiden är ungefär 20 minuter.

Kan givetvis äta nygräddade, låt dem bara svalna först. Men de går utmärkt att frysa. de tinar ganska snabbt. Passa gärna på att sprödvärma dem i ugn i samband med upptining. Då stoppar man in dem i kall ugn, sätter på ugnen varmluft, övervärme och 180 grader. När ugnen har uppnått 180 grader är bröden klara.

Dessa bröd är goda till en härlig söndagsfrukost eller som kuverbröd när man servera exempelvis en gulash eller en chili con carne.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Gösfilé med rödbeta, kapris och brynt smör
Smörstekt gös med rödbeta och kapris

Med pinfärsk fisk och nyskördade rödbetor skapar man snabbt denna läckra rätt!

Tomatsoppa
Tomatsoppa med grädde

En liten soppa är alltid gott som förrätt. Här gör vi en ganska het tomatsoppa som vi serverar på tyskt manér med en klick luftigt vispad grädde.

En god, glutenfri formfranska
Nybakad glutenfri formfranska

Sagolikt gott är att smörsteka en skiva av detta bröd och ha som bas för att göra en räkmacka i stil med Tore Wretmans toast skagen.

Grönkålssoppa med frikadeller
Grönkålsoppan serverad

En kulen höstdag smakar det gott med en het soppa. När vi dessutom har fin grönkål att skörda i vår trädgård passar en grönkålssoppa fint till kvällens middag. Denna sop [ ... ]

Gryta på kycklinglårfilé
Gryta på kycklinglårfilé

Denna snabblagade gryta har smaker av vitt vin, parmesan, timjan, champinjoner och flera sorters lök. Vi gör denna gryta med kycklinglårfiléer, det är möra, goda styckbitar a [ ... ]

Tonic syrup

Att koka ihop sin egen tonic till sommarens Gin och Tonics är både snabbt och enkelt gjort. Det blir en tonicsirap som man späder med kolsyrat vatten efter smak och behov.

Plankstek på oxfilé
Plankstek på oxfilé

Varför inte en planka? - tänkte Bull. Så glad i hågen åkte han och köpte lämpliga planksteksbrädor av ek. Under tiden dessa "brändes" in, funderade Bull ut hur hans först [ ... ]

Gazpacho

När man ska servera lunch på en av årets varmaste dagar, vad passar då inte bättre än en isad gazpacho? 

Go to top