×

Meddelande

EU e-Privacy Directive

Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.
Glutenfria Brötchen

Härliga småfranska som även den glutenintolerante kan äta med välbehag.

När man väl får rätt på ett brödrecept så går det ganska enkelt att utveckla några nya varianter. Härom året började vi få ordning på baguetterna och med utgångspunkt från det receptet var det ganska enkelt att baka dessa småfranska eller brötchen som vi oftast kallar dem. Detta då vi associerar dessa bullar med frukostarna på de tyska gasthaus vi så gärna besöker då och då.

Så för att skapa dessa bullar gör man en deg enligt receptet för baguetter. När degen jäst i tre timmar kan man baka ut bullarna. För varje bulle tar man en degklump på cirka 90 gram. Forma varje bulle lite lätt avlång och lägg på en plåt försedd med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa i en timme till. Skär därefter ett snitt på bullarna längs längden. Spraya eller pensla dem med vatten precis innan plåten sätts in i ugnen. Baka i ugn i varmluftläge men en temperatur på 235 grader. Baktiden är ungefär 20 minuter.

Kan givetvis äta nygräddade, låt dem bara svalna först. Men de går utmärkt att frysa. de tinar ganska snabbt. Passa gärna på att sprödvärma dem i ugn i samband med upptining. Då stoppar man in dem i kall ugn, sätter på ugnen varmluft, övervärme och 180 grader. När ugnen har uppnått 180 grader är bröden klara.

Dessa bröd är goda till en härlig söndagsfrukost eller som kuverbröd när man servera exempelvis en gulash eller en chili con carne.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Glutenfria baguetter
Glutenfri baguette till ostbrickan

Äntligen kan vi baka glutenfria baguetter som lever upp till namnet! Härligt till ostbrickan. Det är nog detta bröd vi har saknat mest i det glutenfria köket.

Makhlama
Bulls tolkning av makhlama

En kryddig panna med köttfärs och ägg som har sitt ursprung från Irak. En god och snabblagad rätt, som passar bra de dagar man inte vill stå allt för länge i köket.

Grillad Medelhavskyckling

Kycklingklubbor är en bra styckbit att lägga på grillen. Smaken varieras med olika marineringar. Denna gång har vi sydeuropeska smaker i marinaden. Det är bland annat färska  [ ... ]

Rabarberpaj
Glutenfri rabarberpaj

I maj är rabarberna mjäla och fina. Då passar det bra att laga en paj på sina egna rabarber. Nu har vi dessutom fått till en glutenfri pajdeg som både är lättarbetad och ge [ ... ]

Alfredo utan pasta
Blomkål Alfredo

Här lagar vi en kyckling Alfredo där pastan byts ut mot blomkål. Därmed blir rätten naturligt både glutenfri och LCHF. En "allt i ett" rätt som kan serveras utan tillbehör. [ ... ]

Nöt- och frö-bröd
En skiva nöt- och frö-bröd

Vill man ha en skiva av ett kraftigt fullkornsbröd men det ska vara glutenfritt och/eller LCHF så är detta bröd ett mycket bra alternativ.

Gazpacho

När man ska servera lunch på en av årets varmaste dagar, vad passar då inte bättre än en isad gazpacho? 

Krusbärspaj
Krusbärspaj_med vaniljglass

Någon enstaka gång tillagar Bull en dessert. Denna gång skördades krusbär i vår trädgård, då passade det bra att göra en paj på dessa. Självklart är den glutenfri.&nbs [ ... ]

Go to top