×

Meddelande

EU e-Privacy Directive

Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

En lunchrätt som passar fint då man jobbar hemifrån och har hoppat över frukosten. Så det heter kanske brunch, den rätt Bull åt vid tolvtiden.

äggröra, advocado och bacon

När man ska fixa en lunch snabbt, men det ska fortfarande vara välsmakande, mättande, glutenfri och helst kolhydratsnål.

En väl mogen advocado, det är gott! Advocado är gott i alla former, här när det ska vara lättlagat serveras den naturell. Frågan om detta inte är det bästa sättet att servera den.

Bacon! Allting blir godare med bacon, säger en del. Och det ligger absolut något i detta. Kombinationen med ägg och bacon är ju en välkänd höjdare när det gäller frukostar, så det fungerar även på denna brunch.

Sen serveras en god, krämig äggröra till. Det finns så många tips och recept om hur man gör den godaste äggröran. Det rekomenderas att tillsätta grädde, färskost, salt och annat. Men dessa tillsatser snarare förstör den goda smaken från äggen samtidigt som färgen blir gråaktig istället för en läcker, klar gul nyans. Så vi anser enklast blir bäst. Vi knäcker lagom många ägg i en bunke, tillsätter sen en tesked vatten per ägg. Det är allt! Blanda sedan ihop med en balongvisp eller med en gaffel. Det går bra med vilket som, man ska absolut inte tokvispa äggen. Där efter smälter man en rejäl klick smör i en lämplig panna. Alltså smälter, inte bryner. Därefter stjälper man ned äggsmeten i samma panna. Värm på medelhög värme under lät omrörning till man fått en lagom krämig konsistens. Lägg upp på tallrik eller serveringsfat. Nu först får man salta på äggen, alltså inget salt när man rör ihop äggen.

När man sedan har möjlighet att tillaga en dubbel espresso för att avsluta måltiden med. Då blir det perfekt. Det kan man kalla vardagslyx. Även om det känns lyxigt, blir priset för den lunchrätt betydlig billigare än vad man får betala för en lunch på de enklaste lunchställena.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

En god och krämig potatisgratäng
Potatis till en gratäng

Oftast lagar Bull en potatisgratäng med buljong istället för grädde. Men ibland känner man för en lite mer krämig, gräddig variant och då lagar vi gärna gratängen på de [ ... ]

Ramslöksaioli
Ramslöksaoili

Ramslök har en smak som påminer om vitlök, med inslag av lite gräslök. Detta gör ramlöken utmärkt till att smaksätta en majonäs.

Hot and spicy jerk chicken
Kycklingklubbor på grillen

Här presenterar vi vår variant på grillad jerk chicken. Här fokuserar vi på hetta och krydda i marinaden, och låter det söta och fruktiga träda tillbaka. Absolut något fö [ ... ]

Ångade tigerräkor på en bädd av glasnudlar
Vitlöksräkor med glasnudlar

Här ger vi oss på det kineskiska köket! Detta lär vara en tradionell kinesisk rätt, även om vi inte brukar stöta på den på den lokala kinakrogen. Smaksättningen sker med  [ ... ]

Makhlama
Bulls tolkning av makhlama

En kryddig panna med köttfärs och ägg som har sitt ursprung från Irak. En god och snabblagad rätt, som passar bra de dagar man inte vill stå allt för länge i köket.

Biff Vindaloo
Biff Vindaloo med ris och naan

Vi tillagar här en indisk gryta med oxkött, vilket är lite motsägelsefullt. Hade Bull fått bestämma hade vi lagat grytan på lammbog. Men det finns inga heliga kor där vi bo [ ... ]

Virgin Mary Cocktail - en alkoholfri fredagsdrink
Virgin Mary cocktail

Vi tycker det är skönt att koppla av över en drink före maten. Men vId vissa tillfällen är det inte lämpligt med alkohol även om det råkar vara fredagskväll, och då pass [ ... ]

Zucchinigratäng
En stor zucchini

Zucchiniplantor har en förmåga att producera mycket, och detta under en kort tid. Glömmer man att skörda några dagar så blir frukterna riktigt stora. Denna rätt kom till då [ ... ]

Go to top