Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En lunchrätt som passar fint då man jobbar hemifrån och har hoppat över frukosten. Så det heter kanske brunch, den rätt Bull åt vid tolvtiden.

äggröra, advocado och bacon

När man ska fixa en lunch snabbt, men det ska fortfarande vara välsmakande, mättande, glutenfri och helst kolhydratsnål.

En väl mogen advocado, det är gott! Advocado är gott i alla former, här när det ska vara lättlagat serveras den naturell. Frågan om detta inte är det bästa sättet att servera den.

Bacon! Allting blir godare med bacon, säger en del. Och det ligger absolut något i detta. Kombinationen med ägg och bacon är ju en välkänd höjdare när det gäller frukostar, så det fungerar även på denna brunch.

Sen serveras en god, krämig äggröra till. Det finns så många tips och recept om hur man gör den godaste äggröran. Det rekomenderas att tillsätta grädde, färskost, salt och annat. Men dessa tillsatser snarare förstör den goda smaken från äggen samtidigt som färgen blir gråaktig istället för en läcker, klar gul nyans. Så vi anser enklast blir bäst. Vi knäcker lagom många ägg i en bunke, tillsätter sen en tesked vatten per ägg. Det är allt! Blanda sedan ihop med en balongvisp eller med en gaffel. Det går bra med vilket som, man ska absolut inte tokvispa äggen. Där efter smälter man en rejäl klick smör i en lämplig panna. Alltså smälter, inte bryner. Därefter stjälper man ned äggsmeten i samma panna. Värm på medelhög värme under lät omrörning till man fått en lagom krämig konsistens. Lägg upp på tallrik eller serveringsfat. Nu först får man salta på äggen, alltså inget salt när man rör ihop äggen.

När man sedan har möjlighet att tillaga en dubbel espresso för att avsluta måltiden med. Då blir det perfekt. Det kan man kalla vardagslyx. Även om det känns lyxigt, blir priset för den lunchrätt betydlig billigare än vad man får betala för en lunch på de enklaste lunchställena.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

En god och krämig potatisgratäng
Potatis till en gratäng

Oftast lagar Bull en potatisgratäng med buljong istället för grädde. Men ibland känner man för en lite mer krämig, gräddig variant och då lagar vi gärna gratängen på de [ ... ]

Plankstek på oxfilé
Plankstek på oxfilé

Varför inte en planka? - tänkte Bull. Så glad i hågen åkte han och köpte lämpliga planksteksbrädor av ek. Under tiden dessa "brändes" in, funderade Bull ut hur hans först [ ... ]

Tomatsoppa
Tomatsoppa med grädde

En liten soppa är alltid gott som förrätt. Här gör vi en ganska het tomatsoppa som vi serverar på tyskt manér med en klick luftigt vispad grädde.

Fredagsdrinken - en DryMartini cocktail
DryMartini

Detta är en klassisk drink som i sin enkelthet brukar passa fint som fördrink innan kvällsmaten en fredagskväll. Får man sedan som på bilden sitta och avnjuta den på terrase [ ... ]

Grönkålssoppa med frikadeller
Grönkålsoppan serverad

En kulen höstdag smakar det gott med en het soppa. När vi dessutom har fin grönkål att skörda i vår trädgård passar en grönkålssoppa fint till kvällens middag. Denna sop [ ... ]

Nudelwok med Pak Choi och nötfärs
Nudelwok i pannai

Den här rätten tillagar man snabbt och enkelt. Och den smakar gott med sina asieninfluerade smaker. Den smaksätts med bland annat ingefära, vitlök, chili och ostronsås. Risnu [ ... ]

Kroppkakor på Bulls vis
Kroppkakor på Bulls vis

Glutenfria, givetvis! Vi gör den småländska varianten, den med enbart kokt potatis. Men vi har en lite annorlunda smaksättning.

Glutenfritt naanbröd
Glutenfritt naanbröd

I vårt glutenfria kök väljer vi oftast bort brödet, det blir enklast så. Speciellt då vi försöker hålla kolhydraterna på en hyfsat låg nivå. Men nu försöker vi få ti [ ... ]

Go to top