Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En lunchrätt som passar fint då man jobbar hemifrån och har hoppat över frukosten. Så det heter kanske brunch, den rätt Bull åt vid tolvtiden.

äggröra, advocado och bacon

När man ska fixa en lunch snabbt, men det ska fortfarande vara välsmakande, mättande, glutenfri och helst kolhydratsnål.

En väl mogen advocado, det är gott! Advocado är gott i alla former, här när det ska vara lättlagat serveras den naturell. Frågan om detta inte är det bästa sättet att servera den.

Bacon! Allting blir godare med bacon, säger en del. Och det ligger absolut något i detta. Kombinationen med ägg och bacon är ju en välkänd höjdare när det gäller frukostar, så det fungerar även på denna brunch.

Sen serveras en god, krämig äggröra till. Det finns så många tips och recept om hur man gör den godaste äggröran. Det rekomenderas att tillsätta grädde, färskost, salt och annat. Men dessa tillsatser snarare förstör den goda smaken från äggen samtidigt som färgen blir gråaktig istället för en läcker, klar gul nyans. Så vi anser enklast blir bäst. Vi knäcker lagom många ägg i en bunke, tillsätter sen en tesked vatten per ägg. Det är allt! Blanda sedan ihop med en balongvisp eller med en gaffel. Det går bra med vilket som, man ska absolut inte tokvispa äggen. Där efter smälter man en rejäl klick smör i en lämplig panna. Alltså smälter, inte bryner. Därefter stjälper man ned äggsmeten i samma panna. Värm på medelhög värme under lät omrörning till man fått en lagom krämig konsistens. Lägg upp på tallrik eller serveringsfat. Nu först får man salta på äggen, alltså inget salt när man rör ihop äggen.

När man sedan har möjlighet att tillaga en dubbel espresso för att avsluta måltiden med. Då blir det perfekt. Det kan man kalla vardagslyx. Även om det känns lyxigt, blir priset för den lunchrätt betydlig billigare än vad man får betala för en lunch på de enklaste lunchställena.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Ett av våra mest populära rececpt är vår glutenfria pizza. Det har gått flera år sedan vi publicerade detta, och sedan dess har vi förfinat hantverket. Här presenterar vi vår glutenfria pizza 2.0. Den kan nu tålas att jämnföras med pizzeriornas vetemjölsbaserade pizzor.

Fiskbilen kommer till vår lilla stad på torsdagar. Då passar Bull på att köpa både färsk laxsida och ett halvt kilo sillfilé. Laxen tillagas oftast på torsdagen och sillen på fredagen (se Olles sillmiddag). Laxen tillagas skonsamt i ett foliepaket i ugn, detta ger ett saftigt fiskkött med välbevarade smaker. Denna laxrätt räcker till 2 personer.

Den här rätten har sitt ursprung i ett recept Bull hittade på köket.se en vardagseftermidddag då han inte visste vad han skulle laga för någon kvällsmat. Vi har inte ändrat särskilt mycket i receptet, men vi vill ha lite kraftigare smaker, så en chili har kommit till, vitlöksmängden har fördubblats och lite annat.

Det är skördetid både för Pak Choi och ostronskivling. Då gäller det att skapa recept som passar säsongen. Efter lite googlande hittade "Amirs lax med brynt sojasmör och pak choi", ursprungligen ett recept från ICAs matkasse v39, 2014. Efter lite funderingar och provlagningar blev vårt recept på "Amirs lax" så här. Vi har även prövat att byta ut svampen mot brocolli, även detta ger ett bra resultat.

Detta är recept ger ca 60 köttbullar av den lilla storleken som passar på julbord och bufféer. Givetvis kan man likaväl forma större bullar av färsen. Utmaningen vid tillagningen av glutenfria köttbullar, var, trodde vi, att ersätta ströbrödet. Lotta använde då kokt potatis som ersättning. Detta ger en fin konsistens, och som bonus slipper man garanterat bismaken av gammalt bröd.

En liten sås för oss som gillar vitlök. Den är lätt att röra ihop, är dryg, och god hållbarhet. Passar bra till grillat, eller i en tallrik bouillabaisse, och på julbordet som tillbehör åt patén.

Go to top