Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En lunchrätt som passar fint då man jobbar hemifrån och har hoppat över frukosten. Så det heter kanske brunch, den rätt Bull åt vid tolvtiden.

äggröra, advocado och bacon

När man ska fixa en lunch snabbt, men det ska fortfarande vara välsmakande, mättande, glutenfri och helst kolhydratsnål.

En väl mogen advocado, det är gott! Advocado är gott i alla former, här när det ska vara lättlagat serveras den naturell. Frågan om detta inte är det bästa sättet att servera den.

Bacon! Allting blir godare med bacon, säger en del. Och det ligger absolut något i detta. Kombinationen med ägg och bacon är ju en välkänd höjdare när det gäller frukostar, så det fungerar även på denna brunch.

Sen serveras en god, krämig äggröra till. Det finns så många tips och recept om hur man gör den godaste äggröran. Det rekomenderas att tillsätta grädde, färskost, salt och annat. Men dessa tillsatser snarare förstör den goda smaken från äggen samtidigt som färgen blir gråaktig istället för en läcker, klar gul nyans. Så vi anser enklast blir bäst. Vi knäcker lagom många ägg i en bunke, tillsätter sen en tesked vatten per ägg. Det är allt! Blanda sedan ihop med en balongvisp eller med en gaffel. Det går bra med vilket som, man ska absolut inte tokvispa äggen. Där efter smälter man en rejäl klick smör i en lämplig panna. Alltså smälter, inte bryner. Därefter stjälper man ned äggsmeten i samma panna. Värm på medelhög värme under lät omrörning till man fått en lagom krämig konsistens. Lägg upp på tallrik eller serveringsfat. Nu först får man salta på äggen, alltså inget salt när man rör ihop äggen.

När man sedan har möjlighet att tillaga en dubbel espresso för att avsluta måltiden med. Då blir det perfekt. Det kan man kalla vardagslyx. Även om det känns lyxigt, blir priset för den lunchrätt betydlig billigare än vad man får betala för en lunch på de enklaste lunchställena.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Pommes frites
Bullobratts pommes fites

Pommes frites kan vara härliga, frasiga och läckra. Helt enkelt underbart goda. Eller kan det vara en mjuk, blöt och oljig historia som inte är särkilt aptitlig. Hemligheten m [ ... ]

Gazpacho

När man ska servera lunch på en av årets varmaste dagar, vad passar då inte bättre än en isad gazpacho? 

Sambal Ollek, vår variant av Sambal Oelek
Sambal Ollek, Bullobratts chilipasta

Vi odlar chili, kanske lite väl mycket chili. Och att ha en burk chilipasta, typ Sambal Oelek, i kylen passar bra för vår matlagning. Men vi gör vår variant lite hetare än or [ ... ]

Glutenfria croissanter

Vi hittade ett recept på glutenfri smördeg som vi bara var tvungna att prova. Resultatet blev över förväntan, och det första vi bestämde oss att baka med denna deg var efter [ ... ]

Pizza bakad i grillen
Nygräddad glutenfri pizza

Ett av våra mest populära rececpt är vår glutenfria pizza. Det har gått flera år sedan vi publicerade detta, och sedan dess har vi förfinat hantverket. Här presenterar vi v [ ... ]

Kvibillesås
Blue cheese-sås serverad till rostas och duchessepotatis

Sås med Kvibille ädelost gör Bull och Bratt i tre olika varianter som alla presenteras här, tillsammans med ett recept på den mest eleganta versionen.

Grönkålssoppa med frikadeller
Grönkålsoppan serverad

En kulen höstdag smakar det gott med en het soppa. När vi dessutom har fin grönkål att skörda i vår trädgård passar en grönkålssoppa fint till kvällens middag. Denna sop [ ... ]

Filmjölksbröd
Nybakat glutenfritt filmjölksbröd

Här är ett jäst- och jäsfritt glutenfritt bröd som går snabbt att svänga ihop. Fullt med nyttiga fibrer, korn och frön. Är härligt nybakat eller skiva upp och frys in. De [ ... ]

Go to top