Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En lunchrätt som passar fint då man jobbar hemifrån och har hoppat över frukosten. Så det heter kanske brunch, den rätt Bull åt vid tolvtiden.

äggröra, advocado och bacon

När man ska fixa en lunch snabbt, men det ska fortfarande vara välsmakande, mättande, glutenfri och helst kolhydratsnål.

En väl mogen advocado, det är gott! Advocado är gott i alla former, här när det ska vara lättlagat serveras den naturell. Frågan om detta inte är det bästa sättet att servera den.

Bacon! Allting blir godare med bacon, säger en del. Och det ligger absolut något i detta. Kombinationen med ägg och bacon är ju en välkänd höjdare när det gäller frukostar, så det fungerar även på denna brunch.

Sen serveras en god, krämig äggröra till. Det finns så många tips och recept om hur man gör den godaste äggröran. Det rekomenderas att tillsätta grädde, färskost, salt och annat. Men dessa tillsatser snarare förstör den goda smaken från äggen samtidigt som färgen blir gråaktig istället för en läcker, klar gul nyans. Så vi anser enklast blir bäst. Vi knäcker lagom många ägg i en bunke, tillsätter sen en tesked vatten per ägg. Det är allt! Blanda sedan ihop med en balongvisp eller med en gaffel. Det går bra med vilket som, man ska absolut inte tokvispa äggen. Där efter smälter man en rejäl klick smör i en lämplig panna. Alltså smälter, inte bryner. Därefter stjälper man ned äggsmeten i samma panna. Värm på medelhög värme under lät omrörning till man fått en lagom krämig konsistens. Lägg upp på tallrik eller serveringsfat. Nu först får man salta på äggen, alltså inget salt när man rör ihop äggen.

När man sedan har möjlighet att tillaga en dubbel espresso för att avsluta måltiden med. Då blir det perfekt. Det kan man kalla vardagslyx. Även om det känns lyxigt, blir priset för den lunchrätt betydlig billigare än vad man får betala för en lunch på de enklaste lunchställena.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Trots att vi kryddar laxen med cayennepeppar är det inte denna hetta namnet syftar på. Utan för att vi röker den i klotgrillen vid riktigt hög temperatur, ca 150 grader. Alltså högre temperatur än normalt för rökning. Resultatet blir gott, kanske lite mitt emellan rökt och grillad lax. Tillagningstiden blir kortare än vid traditionell rökning. Servera gärna med vår romsås, kokt potatis och lite sallad.

Detta är en klassisk drink som i sin enkelthet brukar passa fint som fördrink innan kvällsmaten en fredagskväll. Får man sedan som på bilden sitta och avnjuta den på terrasen i kvällsolen en sensommardag, blir det ju ännu bättre.

Denna rätt är enbart till för Bull. Bull passar på när Bratt inte är hemma. Skulle Bratt vara hemma får potatismosen serveras med en skiva grillad ryggbiff och rödvinsås. Eventuell överbliven sill läggs in med ättika och rödlök, gott dagen därpå. 

Till jul äter skåningar brunkål, och halläningar äter långkål, dvs grönkål . Det säger åtminstonde traditionen. Men trots att Bull faktiskt är skåning, brukar han göra sin egen variant av grönkål till varje jul. Bull kryddar sin grönkål med muskot.

Detta är en av de få gånger som det glutenfria mjölet är en fröjd att jobba med, inga klumpar i smeten och de blir goda också. Efter att vi ätit ärtsoppa tycker vi att det räcker att göra smet på ett ägg. Då får man ca 2-3 små pannkakor var.

 

Äntligen kan vi baka glutenfria baguetter som lever upp till namnet! Härligt till ostbrickan. Det är nog detta bröd vi har saknat mest i det glutenfria köket.

Go to top