Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Detta är väl en ganska klassisk husmansrätt, som kan smaka riktigt gott då och då. Vi lägger ett stekt ägg ovanpå, och serverar stekt tomat och lite kokt potatis till.

Recept

Recept är för två portioner

2 skivor ryggbiff

2 gula lökar

2 ägg

Sås

2 dl vatten

1 msk tomatpure

1 msk Bongs kalvfond

1 msk kinesisk soja

Svart peppar

Maizena

Tillbehör

1 stor tomat

4 små potatisar

Beskrivning

Skala och skiva löken i hela ringar och stek den sedan mjuk i en klick smör. Håll den varm.

Blanda ihop i en kastrull; vatten, tomatpure, fond och soja. Låt koka och peppra efter smak. Red av såsen med maizena.

Pensla ryggbiffarna med olja, peppra och salta och stek dem sedan i en grillpanna. Dela en tomat och pensla snittytan med olja, salt och peppra. Stek även den med snittytan nedåt i grillpannan.

Stek två ägg i en vanlig stekpanna.

Servering

Lägg de grillade biffarna på vars en tallrik. Lägg över löken. Lägg dit potatisen och den grillade tomathalvorna. Häll skysåsen över löken. Lägg därefter det stekta ägget ovanpå biffen, eller sidan om. Garnera med en persiljekvist. 

Kommentarer   

# Biffstek med lökparis 2017-06-09 12:49
Normally I dont read post on sites, but I would like
tto say that this write-up very pressured me to check out and do so!

Your writing taste has been surprised me. Thank you, quite nice article.
Svara

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Kroppkakor på Bulls vis
Kroppkakor på Bulls vis

Glutenfria, givetvis! Vi gör den småländska varianten, den med enbart kokt potatis. Men vi har en lite annorlunda smaksättning.

Inlagd jalapeno
Bratts inlagda jalapeno

Vi har drivit upp flera plantor med jalapeno, och de skördade frukterna vill vi lägga in, utan socker eller för den delen inte heller någon annan form av  sötning. Det ka [ ... ]

Pizza bakad i grillen
Nygräddad glutenfri pizza

Ett av våra mest populära rececpt är vår glutenfria pizza. Det har gått flera år sedan vi publicerade detta, och sedan dess har vi förfinat hantverket. Här presenterar vi v [ ... ]

Plankstek på oxfilé
Plankstek på oxfilé

Varför inte en planka? - tänkte Bull. Så glad i hågen åkte han och köpte lämpliga planksteksbrädor av ek. Under tiden dessa "brändes" in, funderade Bull ut hur hans först [ ... ]

Calamares enligt Bull
Calamares på Bullobratt's vis

Bull tycker om bläckfisk i alla former, men Calamares a la Romana är ofta för mycket frityrsmet och för lite bläckfisk. Därför tillagar och serverar Bull sina bläckfiskring [ ... ]

Tomatsoppa
Tomatsoppa med grädde

En liten soppa är alltid gott som förrätt. Här gör vi en ganska het tomatsoppa som vi serverar på tyskt manér med en klick luftigt vispad grädde.

BBQ-sås
Bulls BBQsås

Bull kokar ihop denna barbequesås snabbt och smidigt. Den används förutom som sås till grillat, även som glaze att pensla på köttet under grillning. Men ofta går den mesta  [ ... ]

Glutenfritt naanbröd
Glutenfritt naanbröd

I vårt glutenfria kök väljer vi oftast bort brödet, det blir enklast så. Speciellt då vi försöker hålla kolhydraterna på en hyfsat låg nivå. Men nu försöker vi få ti [ ... ]

Go to top