En enkel skinkstek med dofter från Provencale. Receptet räcker gott och väl till två hungriga, och det blir över till en frittata "Bella Lotta" senare i veckan.
Recept
Ca 1 kg skinkstek utan svål och ben
4 skivade vitlöksklyftor
Ävja
3 msk olivolja
1 tsk timjan (torkad)
1 tsk oregano (torkad)
1 tsk basilika (torkad)
1 tsk paprikapulver
3 tsk soja (kinesisk)
Tillbehör
2 klyftade gula lökar
4 stavade morötter
12 brysselkål
Potatis
Sås
2 dl vatten
1 msk Bongs fond
1 msk kinesisk soja
1 msk tomatpuré
1 tsk torkad rosmarin
Spadet från steken
1 dl vispgrädde
2 msk madeira vin
Beskrivning
Skär bort svål och eventuellt ben från steken. Gör små snitt i steken och tryck ned de skivade vitlökarna. Pensla med ävjan. Lägg steken i en eldfastform och lägg lök och morötter runt omkring. Sätt ugnen på 175 grader i varmluftsläge, stick in stektermometer och låt inner temperaturen komma upp på 75 grader.
Skala potatisen och kok dem.
Förbered såsen genom att hälla vattnet i en kastrull, tillsätt fonden, sojan, tomatpurén, madeiran och rosmarinen. Låt koka samman. När steken är färdig häll i spadet i såsen.
Värm brysselkålen.
Comments powered by CComment