Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En enkel skinkstek med dofter från Provencale. Receptet räcker gott och väl till två hungriga, och det blir över till en frittata "Bella Lotta"  senare i veckan. 

 

Recept

Ca 1 kg skinkstek utan svål och ben

4 skivade vitlöksklyftor 

Ävja

3 msk olivolja

1 tsk timjan (torkad)

1 tsk oregano (torkad)

1 tsk basilika (torkad)

1 tsk paprikapulver

3 tsk soja (kinesisk)

 

Tillbehör

2 klyftade gula lökar

4 stavade morötter

12 brysselkål

Potatis

 

Sås

2 dl vatten

1 msk Bongs fond

1 msk kinesisk soja

1 msk tomatpuré

1 tsk torkad rosmarin

Spadet från steken

1 dl vispgrädde

2 msk madeira vin

 

Beskrivning

Skär bort svål och eventuellt ben från steken. Gör små snitt i steken och tryck ned de skivade vitlökarna. Pensla med ävjan. Lägg steken i en eldfastform och lägg lök och morötter runt omkring. Sätt ugnen på 175 grader i varmluftsläge, stick in stektermometer och låt inner temperaturen komma upp på 75 grader.

Skala potatisen och kok dem.

Förbered såsen genom att hälla vattnet i en kastrull, tillsätt fonden, sojan, tomatpurén, madeiran och rosmarinen. Låt koka samman. När steken är färdig häll i spadet i såsen.

Värm brysselkålen.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Sambal Ollek, vår variant av Sambal Oelek
Sambal Ollek, Bullobratts chilipasta

Vi odlar chili, kanske lite väl mycket chili. Och att ha en burk chilipasta, typ Sambal Oelek, i kylen passar bra för vår matlagning. Men vi gör vår variant lite hetare än or [ ... ]

Rabarberpaj
Glutenfri rabarberpaj

I maj är rabarberna mjäla och fina. Då passar det bra att laga en paj på sina egna rabarber. Nu har vi dessutom fått till en glutenfri pajdeg som både är lättarbetad och ge [ ... ]

Klassisk rödkål
Rödkål förpackas för infrysning

I vår trädgård har vi odlat lite rödkål och nu på senhösten kunde vi skörda två små rödkålshuvuden.  Det blev lite höstpyssel för oss hemodlare, då vi av dessa  [ ... ]

Hot and spicy jerk chicken
Kycklingklubbor på grillen

Här presenterar vi vår variant på grillad jerk chicken. Här fokuserar vi på hetta och krydda i marinaden, och låter det söta och fruktiga träda tillbaka. Absolut något fö [ ... ]

Skomakarlåda på Bulls vis
Skomakarelåda på Bulls vis är serverad

Och vad är det för speciellt med vår variant? Vi gör den på ryggbiff, istället för oxfilé. Med det är ganska vanligt förekommande. Vi har trattkantareller i såsen. Dessu [ ... ]

Tomatsoppa
Tomatsoppa med grädde

En liten soppa är alltid gott som förrätt. Här gör vi en ganska het tomatsoppa som vi serverar på tyskt manér med en klick luftigt vispad grädde.

Kvibillesås
Blue cheese-sås serverad till rostas och duchessepotatis

Sås med Kvibille ädelost gör Bull och Bratt i tre olika varianter som alla presenteras här, tillsammans med ett recept på den mest eleganta versionen.

Tonic syrup

Att koka ihop sin egen tonic till sommarens Gin och Tonics är både snabbt och enkelt gjort. Det blir en tonicsirap som man späder med kolsyrat vatten efter smak och behov.

Go to top