Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Detta är en av favoriträtterna hos Bull och Bratt. Gott, och med ganska kort tillagningstid. Det gäller bara att man har plockat tillräckligt med trattkantareller under hösten. Det är även en bra bjudrätt, då det är enkelt att tillaga flera portionsbitar samtidigt.

Tonfisk med sås av tomater, basilika, vitlök och vitt vin är en italiensk festmåltid. När Lidl hade djupfrysta tonfiskkotletter var denna rätt populär hos Bull och Bratt, då var den dessutom prisvärt. Servera gärna med lantbröd, kokt potatis, och flingsalt

 

Bouillabaisse är en klassisk sydfransk fisksoppa, som finns i nästan lika många varianter som det finns kockar. Innehållet varierar beroende på tillgång och säsong. Men fonden ska smaksättas med saffran, och soppan bör innehålla några olika fisksorter och skaldjur. Vi tar en liten genväg när lagar fonden med hjälp av Bongs Fiskfond, så tillagningstiden blir under en timme.

En rejäl lyxig och mättande sallad med rökt ål som passar utmärkt som en lunch rätt. Rökt ål är en passion hos Bull som han inte delar med Bratt

Bratt har aldrig tyckt om vare sig fisk eller musslor. Men Bull vet precis hur han ska manipulera Bratt. Han kör en liten enkel förrätt med timjans doftande blåmusslor följt av en större varmrätt, så att Bratt ska bli mätt. Bull tror dock inte sina egna öron när Bratt vid fiskbilen vill ha musslor till middag. Receptet räcker till 2 personer  om man har rätten som huvudrätt, som förrätt räcker den till 6  personer.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Tomatsoppa
Tomatsoppa med grädde

En liten soppa är alltid gott som förrätt. Här gör vi en ganska het tomatsoppa som vi serverar på tyskt manér med en klick luftigt vispad grädde.

Chili med ostronskivling
Ostronskivling har skördats

Vi köpte ett svamphus så ett tag kunde vi skörda rikliga mängder med ostronskivling i vårt kök. Nu gällde att tänka lite utanför ramarna och skapa nya rätter med mycket o [ ... ]

Skomakarlåda på Bulls vis
Skomakarelåda på Bulls vis är serverad

Och vad är det för speciellt med vår variant? Vi gör den på ryggbiff, istället för oxfilé. Med det är ganska vanligt förekommande. Vi har trattkantareller i såsen. Dessu [ ... ]

BBQ-sås
Bulls BBQsås

Bull kokar ihop denna barbequesås snabbt och smidigt. Den används förutom som sås till grillat, även som glaze att pensla på köttet under grillning. Men ofta går den mesta  [ ... ]

Pão de Queijo - Brasilianska ostbröd
Pão de Queijo -  Brasilianska ostbröd

En positiv sak med att arbeta i den akademiska världen är att man tillsammans med gästforskare och utbytesstudenter får  influenser från andra delar av världen. På dett [ ... ]

Klassisk rödkål
Rödkål förpackas för infrysning

I vår trädgård har vi odlat lite rödkål och nu på senhösten kunde vi skörda två små rödkålshuvuden.  Det blev lite höstpyssel för oss hemodlare, då vi av dessa  [ ... ]

Att laga goda spareribs på vintern
Kamben tillagade med sousvide

Revben och kamben är något Bull gärna lagar under sommaren på klotgrillen med låg värme, mycket rökflis och under lång tid. Det brukar bli underbart gott. Men nu är det vi [ ... ]

Hemgjord gnocchi med broccoli, kalkon och bacon
Glutenfri gnocchi med broccoli, kalkon och bacon

Den här rätten skapades då vi hade broccoli i vår odling som behövde skördas innan den blev förstörd, vi hade redan gått in i december månad. Att broccoli och gnocchi kom [ ... ]

Go to top