×

Meddelande

EU e-Privacy Directive

Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Detta är en rätt som kommer väl till pass då man har fått gravad lax över från julbordet eller någon annan buffe. Den är enkel och snabb att tillreda, och är dessutom väldigt god. Receptet är för två personer, när man inte är alltför hungrig.

Recept för dillstuvad potatis

4 stycken medelstora potatisar
2 - 3 dl vispgrädde
1 msk djupfryst dill
1/2 tsk salt
1/2 tsk nymald svartpeppar

Har man ingen gravad lax, så är det lätt att göra.

Men det tar några dygn. För detta behövs:

1 laxsida, eller en del av denna

3 msk socker

3 msk salt

3 msk hackad dill

grovkrossad peppar, svart eller vit.

Rör ihop alla ingredienser (utom laxen). Gnid in laxen med detta. Lägg laxen på ett fat, strö över resten av röran jämmt över laxen. Täck över fatet med plastfolie. Förvara svalt, kyl eller på vintern i matkällaren. Vänd laxen en gång per dygn. Klar att servera efter 2 - 3 dygn.

Beskrivning

Skala och tärna potisen i centimeter stora bitar. Skölj inte den tärnade potatisen, stärkelsen behövs för att stuvningen skall tjockna. Lägg potatisen i en tjockbottnad kastrull. Häll på grädde, grädden skall inte täcka potisen men nästan. Tillsätt dill, salt och peppar. Koka upp och låt den sjuda på låg värme under lock, tills potatisen är mjuk, detta tar ungefär 15 minuter. Rör om någon gång då och då. Blir stuvningen för tjock, späd med lite mjölk. Vill den inte tjockna, lyft av locket och låt vätskan dunsta.

Skiva upp lax i tunna skivor. Komplettera med några tomatklyftor. Serverera!

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Hot and spicy jerk chicken
Kycklingklubbor på grillen

Här presenterar vi vår variant på grillad jerk chicken. Här fokuserar vi på hetta och krydda i marinaden, och låter det söta och fruktiga träda tillbaka. Absolut något fö [ ... ]

Sambal Ollek, vår variant av Sambal Oelek
Sambal Ollek, Bullobratts chilipasta

Vi odlar chili, kanske lite väl mycket chili. Och att ha en burk chilipasta, typ Sambal Oelek, i kylen passar bra för vår matlagning. Men vi gör vår variant lite hetare än or [ ... ]

Grillad Medelhavskyckling

Kycklingklubbor är en bra styckbit att lägga på grillen. Smaken varieras med olika marineringar. Denna gång har vi sydeuropeska smaker i marinaden. Det är bland annat färska  [ ... ]

Pizza bakad i grillen
Nygräddad glutenfri pizza

Ett av våra mest populära rececpt är vår glutenfria pizza. Det har gått flera år sedan vi publicerade detta, och sedan dess har vi förfinat hantverket. Här presenterar vi v [ ... ]

Glutenfria pitabröd
Glutenfria pitabröd i en korg

Ett härligt bröd som man fyller med gyroskött eller falafel, grönsaker och lite dressing. En av dessa rätter man kan sakna när man inte tål vanligt bröd.

Plankstek på oxfilé
Plankstek på oxfilé

Varför inte en planka? - tänkte Bull. Så glad i hågen åkte han och köpte lämpliga planksteksbrädor av ek. Under tiden dessa "brändes" in, funderade Bull ut hur hans först [ ... ]

Fried rice med kyckling
Fired rice med kyckling på Bulls vis

Detta är en klassisk asiatisk street food rätt, eller kan kanske kallas för en asiatisk pyttipanna. Man kan variera denna rätt, med olika grönsaker eller byta ut kycklingen  [ ... ]

Duchessepotatis
Duchessepotatis smaksatt med västerbotten och gorgonzola

Detta kan man kalla potatismos de luxe! Vi smaksätter med både västerbottenost och gorgonzola.

Go to top