Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Detta är en rätt som kommer väl till pass då man har fått gravad lax över från julbordet eller någon annan buffe. Den är enkel och snabb att tillreda, och är dessutom väldigt god. Receptet är för två personer, när man inte är alltför hungrig.

Recept för dillstuvad potatis

4 stycken medelstora potatisar
2 - 3 dl vispgrädde
1 msk djupfryst dill
1/2 tsk salt
1/2 tsk nymald svartpeppar

Har man ingen gravad lax, så är det lätt att göra.

Men det tar några dygn. För detta behövs:

1 laxsida, eller en del av denna

3 msk socker

3 msk salt

3 msk hackad dill

grovkrossad peppar, svart eller vit.

Rör ihop alla ingredienser (utom laxen). Gnid in laxen med detta. Lägg laxen på ett fat, strö över resten av röran jämmt över laxen. Täck över fatet med plastfolie. Förvara svalt, kyl eller på vintern i matkällaren. Vänd laxen en gång per dygn. Klar att servera efter 2 - 3 dygn.

Beskrivning

Skala och tärna potisen i centimeter stora bitar. Skölj inte den tärnade potatisen, stärkelsen behövs för att stuvningen skall tjockna. Lägg potatisen i en tjockbottnad kastrull. Häll på grädde, grädden skall inte täcka potisen men nästan. Tillsätt dill, salt och peppar. Koka upp och låt den sjuda på låg värme under lock, tills potatisen är mjuk, detta tar ungefär 15 minuter. Rör om någon gång då och då. Blir stuvningen för tjock, späd med lite mjölk. Vill den inte tjockna, lyft av locket och låt vätskan dunsta.

Skiva upp lax i tunna skivor. Komplettera med några tomatklyftor. Serverera!

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Bull tolkar här det kreolska köket på sitt eget sätt. Här är det kyckling som gäller, men det går även att göra varianter med fisk, lamm, eller nöt.  Det blir en het och mustig gryta. För att måltiden ska bli komplett servera jambalayan med en färsch sallad, lite bröd, och ett gott öl. Receptet räcker till minst 3 hungriga personer.

 

En gammal klassiker som Bull åt ofta innan han träffade Bratt och som helt fallit i glömska, men är nu åter på menyn i det lilla huset på Hörbyvägen. Detta är en rätt som tillagas med billiga råvaror, men blir ändå riktigt god.

Enkelt och gott sätt att tillaga potatisen. Bakas i halvor i ugn och kryddas med timjan. Klart på en halvtimme.

En enkel skinkstek med dofter från Provencale. Receptet räcker gott och väl till två hungriga, och det blir över till en frittata "Bella Lotta"  senare i veckan. 

Äntligen kan vi baka glutenfria baguetter som lever upp till namnet! Härligt till ostbrickan. Det är nog detta bröd vi har saknat mest i det glutenfria köket.

Denna mangochutney tillkom då Bratt tyckte det var för lite mangobitar i den man kunde köpa i affären. Nu slipper hon leta efter de åtråvärda mangobitarna i sina egna burkar. 

Go to top