Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Här är ett jäst- och jäsfritt glutenfritt bröd som går snabbt att svänga ihop. Fullt med nyttiga fibrer, korn och frön. Är härligt nybakat eller skiva upp och frys in. Det här brödet går att variera i det oändliga. Använd de ingredienser som du har hemma och ta i mer av det du tycker mycket om!

Nybakat glutenfritt flimjölksbröd

Bratt har alltid saknat ett riktigt gott bröd sedan hon blev glutenintolerant. Men nu har hon fått ihop recept som ger ett bröd med önskade kvaliteter. Då brödkonumtionen är föredömligt låg, så är ett av grundkraven att brödet har goda frysegenskaper. Vilket detta bröd har. Det nybakade brödet brukar skivas upp för att frysas ned i skivor. Sedan har Bratt ett förråd av bröd som räcker åtskilliga veckor.

Orginalreceptet kommer från Nina Emila Perssons mamma, som både har gluten och laktos intolerans i familjen. Sedan har Bratt i vanlig BulloBratt stil, gjort sina anpassningar. Vi har här valt att publicera båda varianterna. Recepten ger 2 stycken limpor.

Original recept

1 l laktosfri filmjölk

2 dl mörk sirap

1 ½ dl havrekross (jag tar havregryn och krossar i en mortel)

1 dl havrekli

10 dl glutenfri mjölmix, grov

2 dl krossat bovete

1 dl linfrö

2 dl solrosfrön

2 tsk salt

4 tsk bikarbonat

4 tsk brödkryddor

2 dl valnötter (jag tar pumpakärnor i stället. Man kan också lägga i tranbär)

Bratts tolkning

1 L filmjölk

2 dl ljus sirap

2 ½ dl havregryn

10 dl glutenfri mjölmix, grov, Finax

1 dl pumpakärnor

2 dl solrosfrön

1 dl sesamfrö

2 tsk salt

4 tsk bikarbonat

Ca 150g russin

Till formarna

Smör

Havrekross (krossade havregryn)

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda alla torra ingredienser förutom bovete. Skölj bovetet i kokande vatten och låt rinna av i en sil.

Blada bovete, filmjölk och sirap med de torra ingredienserna. Blanda väl till en lös och klibbig smet.

 Smörj två brödformar á 1 ½ liter med smör. Strö havrekross i botten. Fördela smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen 80 – 90 minuter.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Att laga goda spareribs på vintern
Kamben tillagade med sousvide

Revben och kamben är något Bull gärna lagar under sommaren på klotgrillen med låg värme, mycket rökflis och under lång tid. Det brukar bli underbart gott. Men nu är det vi [ ... ]

Sambal Ollek, vår variant av Sambal Oelek
Sambal Ollek, Bullobratts chilipasta

Vi odlar chili, kanske lite väl mycket chili. Och att ha en burk chilipasta, typ Sambal Oelek, i kylen passar bra för vår matlagning. Men vi gör vår variant lite hetare än or [ ... ]

Färsk, glutenfri pasta
Pastamaskin Atlas 150 anno 1984

Att återigen kunna servera en riktigt god pasta är en fröjd! Bull har letat fram sin gamla pastamaskin från gömmorna och fått ihop en bra glutenfri pastadeg.

Virgin Mary Cocktail - en alkoholfri fredagsdrink
Virgin Mary cocktail

Vi tycker det är skönt att koppla av över en drink före maten. Men vId vissa tillfällen är det inte lämpligt med alkohol även om det råkar vara fredagskväll, och då pass [ ... ]

Pizza bakad i grillen
Nygräddad glutenfri pizza

Ett av våra mest populära rececpt är vår glutenfria pizza. Det har gått flera år sedan vi publicerade detta, och sedan dess har vi förfinat hantverket. Här presenterar vi v [ ... ]

Rabarberpaj
Glutenfri rabarberpaj

I maj är rabarberna mjäla och fina. Då passar det bra att laga en paj på sina egna rabarber. Nu har vi dessutom fått till en glutenfri pajdeg som både är lättarbetad och ge [ ... ]

Calamares enligt Bull
Calamares på Bullobratt's vis

Bull tycker om bläckfisk i alla former, men Calamares a la Romana är ofta för mycket frityrsmet och för lite bläckfisk. Därför tillagar och serverar Bull sina bläckfiskring [ ... ]

Inlagd jalapeno
Bratts inlagda jalapeno

Vi har drivit upp flera plantor med jalapeno, och de skördade frukterna vill vi lägga in, utan socker eller för den delen inte heller någon annan form av  sötning. Det ka [ ... ]

Go to top