Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En rätt som kanske passar bäst en sommardag då hungern inte är så stor. Kycklingfilen smaksätts med chilli och nypressad lime. Smakupplevelsen höjs sedan med smörstekta vitlöksklyftor. Slutligen toppas anrättningen med salamichips och hyvlad parmesan.

Om man vill få till det riktigt gott så ska man utgå från bra råvaror. Därför när det kommer till kycklingen så köper vi oftast en hel, färsk majskyckling. Från denna skär vi ut bröstfiléerna till denna rätt, ben, lår och vingar grillar vi och slutligen kokar vi buljong på skrovet. Buljongen och köttet på skrovet kan sedan bli en bra grund för en god Ramen-soppa. Och testa gärna vårt recept på grillad medelhavskyckling för grillbitarna. Men mer om detta i en annan artikel för nu forsätter vi med salladsreceptet.

Recept

Mängden blir lagom för två personer

  • 2 kycklingfiléer
  • 1 färsk röd chillifrukt
  • 8 vitlöksklyftor
  • 1/2 lime
  • Smör för stekning
  • 1/2 röd paprika
  • 1/2 gul paprika
  • 4 färska champinjoner
  • 1 näve rucolla
  • Några salladsblad
  • Salt och peppar
  • Parmesanost
  • 12 skivor salami
  • Färsk basilika

Beskrivning

Skär kycklingfileerna i grova strimlor och blanda dem med hackad chilli, salta och smörstek kycklingen. Lägg över i en skål och pressa lime över. Skala vitlöksklyftorna och stek dem glansiga i nytt smör. Ta upp dem från stekpanna, och stek därefter salamiskivorna till chips.

Riv salladen, strö ut denna på ett uppläggningsfat tillsammans med rucollan. Strimla paprikan och lägg denna runt kanterna på fatet. Skiva svampen. Lägg nu upp kyckling, vitlök och svamp på salladsbäden. Häll över spadet från kycklingen. Toppa med salamichipsen, hyvlad parmesan och kanske några blad färsk basilika.

Servera, gärna med ett kylt, torrt, vitt vin, en kall öl eller varför inte med ett friskt mineralvattnen. Gott till är en pesto, vår favoritpesto till denna sallad gör vi på röd paprika, sötmandel, parmesan och olivolja.

 

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Makhlama
Bulls tolkning av makhlama

En kryddig panna med köttfärs och ägg som har sitt ursprung från Irak. En god och snabblagad rätt, som passar bra de dagar man inte vill stå allt för länge i köket.

Tonic syrup

Att koka ihop sin egen tonic till sommarens Gin och Tonics är både snabbt och enkelt gjort. Det blir en tonicsirap som man späder med kolsyrat vatten efter smak och behov.

Tjälknöl
Tjälknöl på nötytterlår

En klassiskt tillagningsmetod som ger en mör och saftig stek, likt rostbiff, från ett hårt kött. Detta är ett utmärkt alternativ till sous vide.

Nudelwok med Pak Choi och nötfärs
Nudelwok i pannai

Den här rätten tillagar man snabbt och enkelt. Och den smakar gott med sina asieninfluerade smaker. Den smaksätts med bland annat ingefära, vitlök, chili och ostronsås. Risnu [ ... ]

Gryta på kycklinglårfilé
Gryta på kycklinglårfilé

Denna snabblagade gryta har smaker av vitt vin, parmesan, timjan, champinjoner och flera sorters lök. Vi gör denna gryta med kycklinglårfiléer, det är möra, goda styckbitar a [ ... ]

Fredagsdrinken - en DryMartini cocktail
DryMartini

Detta är en klassisk drink som i sin enkelthet brukar passa fint som fördrink innan kvällsmaten en fredagskväll. Får man sedan som på bilden sitta och avnjuta den på terrase [ ... ]

Pizza bakad i grillen
Nygräddad glutenfri pizza

Ett av våra mest populära rececpt är vår glutenfria pizza. Det har gått flera år sedan vi publicerade detta, och sedan dess har vi förfinat hantverket. Här presenterar vi v [ ... ]

Glutenfritt naanbröd
Glutenfritt naanbröd

I vårt glutenfria kök väljer vi oftast bort brödet, det blir enklast så. Speciellt då vi försöker hålla kolhydraterna på en hyfsat låg nivå. Men nu försöker vi få ti [ ... ]

Go to top