Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En rätt som kanske passar bäst en sommardag då hungern inte är så stor. Kycklingfilen smaksätts med chilli och nypressad lime. Smakupplevelsen höjs sedan med smörstekta vitlöksklyftor. Slutligen toppas anrättningen med salamichips och hyvlad parmesan.

Recept

För två personer

2 kycklingfiléer

1 färsk röd chillifrukt

8 vitlöksklyftor

1/2 lime

Smör för stekning

1/2 röd paprika

1/2 gul paprika

4 färska champinjoner

1 näve rucolla

Några salladsblad

Salt och peppar

Parmesanost

12 skivor salami

Färsk basilika

 

Beskrivning

Skär kycklingfileerna i grova strimlor och blanda dem med hackad chilli, salta och smörstek kycklingen. Lägg över i en skål och pressa lime över. Skala vitlöksklyftorna och stek dem glansiga i nytt smör. Ta upp dem från stekpanna, och stek därefter salamiskivorna till chips.

Riv salladen, strö ut denna på ett uppläggningsfat tillsammans med rucollan. Strimla paprikan och lägg denna runt kanterna på fatet. Skiva svampen. Lägg nu upp kyckling, vitlök och svamp på salladsbäden. Häll över spadet från kycklingen. Toppa med salamichipsen, hyvlad parmesan och kanske några blad färsk basilika.

Servera, gärna med ett kylt, torrt, vitt vin eller med mineralvattnen.

 

Kommentarer   

# Ljummen kycklingsalladpaletas serranas 2017-07-27 13:37
As the admin of this site is working, no hesitation very rapidly it will
be renowned, due to its quality contents.
Svara

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Receptet bygger på ett semesterminne från Teneriffa. När vi promenerade hem från golfbanan efter dagens golfspel stannade vi till vid en liten restaurang, eller snarare en liten bar. Där satt vi och njöt i eftermiddagsolen, drack kall öl och åt deras underbara gambas.

Att koka ihop sin egen tonic till sommarens Gin och Tonics är både snabbt och enkelt gjort. Det blir en tonicsirap som man späder med kolsyrat vatten efter smak och behov.

En pyttipanna kan vara riktigt god, men ofta är det en ganska trist anrättning. Hemligheten är här, som i all matlagning, det ska vara bra råvaror. Vi har dessutom piffat upp vår pytt med morot, gröna ärtor, chilli och vitlök. Vi skär även ingredienserna lite grövre än normalt, smaken kommer fram lite bättre då.

Vår variant  av det klassiska smöret eller såsen, det finns olika åsikter hurvida orginalet är ett smör eller en sås. Vi gör det lite förenklat med färre ingredienser och som ett kryddsmör. Helt underbart gott till grillat kött. 

En användbar,god och lättlagad potatisrätt när man tröttnat på kokt potatis och potatisklyftor. Det var en min fars paradrätter, när han tog över köket inför söndagsmiddagen.

En rätt vi fick inspirationen till under en resa till Azorerna, men har sedan utvecklats och modifierats av Bull själv i Sverige. Biffarna marineras ett dygn i rödvin med vitlök och chilipeppar, vilket ger underbart mört och gott kött.

Go to top