Tonfisk med sås av tomater, basilika, vitlök och vitt vin är en italiensk festmåltid. När Lidl hade djupfrysta tonfiskkotletter var denna rätt populär hos Bull och Bratt, då var den dessutom prisvärt. Servera gärna med lantbröd, kokt potatis, och flingsalt
Recept för 2 personer
2 skivor tonfisk (ca 300 gr)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor, skivade
1dl gröna oliver, hackade, på gränsen till skivade
1 näve färsk basilika
2 msk olivolja
1 ½ dl vitt vin
2 msk kapris
2 tomater
Salt och peppar
Beskrivning
Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Tärna dem. Hacka löken grovt. Skala och skiva vitlöken. Hacka basilika, kapris, och oliver.
Fräs lök och vitlök i olivolja i en traktörpanna. Tillsätt tomater och hälften av kryddorna och fräs en kort stund. Häll på vinet och koka någon minut. Salta och peppra och lägg i tonfiskskivorna. Sjud under lock i ca 5 minuter. Vänd skivorna efter halva tiden.
Garnera med kapris, oliver och resten av det kryddgröna. Servera gärna med flingsalt.
Ät och njut.
Comments powered by CComment