Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Detta är en av favoriträtterna hos Bull och Bratt. Gott, och med ganska kort tillagningstid. Det gäller bara att man har plockat tillräckligt med trattkantareller under hösten. Det är även en bra bjudrätt, då det är enkelt att tillaga flera portionsbitar samtidigt.

 

Recept

Recept för två personer

450-500 gram laxsida, med skinn

Lite flingsalt

Olja för pensling

Fyllning

100 gram gorgonzola

½ dl hackad gräslök

½ dl hackad persilja

Trattkantarellsås

En näve torkade trattkantareller som får ligga i blöt i lite vatten.

½ dl vatten

½ hönsbuljongtärning

1 dl vispgrädde

½ gul lök finhackad

½ msk soja

svartpeppar

maizenamjöl

1 tsk smör

 

Beskrivning

Trattkantarellsås

Stek den finhackade löken glansig i lite smör. Peppra med nymalen svartpeppar.

Tillsätt trattisarna plus blötläggningsvattnet och låter det puttra samman.

Smula över buljongtärningen. Tillsätt sojan. Låt puttra. Späd ev. med lite vatten.

Tillsätt grädden.

Red av med maizenamjöl. Låt sjuda några minuter.

Laxen

Dela laxen i 2 portionsbitar. Lägg bitarna på en skärbräda med skinsidan nedåt. Skär ett snitt i varje bit, så det bildas en ficka att lägga fyllningen i. Placera laxbitarna i en smord ungsfast form. Sätt ugnen på 200 grader.

Mosa osten och blanda ned de hackade örtkryddorna i oströran. Fyll fickorna på laxbitarna med oströran. Pensla laxbitarna med lite olivoja, och strö över lite flingsalt.

Sätt in i mitten av ugnen. Tillagningstiden beror på hur tjock laxen. För en tjocklek på 3 cm , räkna med 10 minuter.

Servera med kokt potatis, en citronklyfta, och kanske några tomatklyftor.

 

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Dragonkyckling

Den här rätten har sitt ursprung i ett recept Bull hittade på köket.se en vardagseftermidddag då han inte visste vad han skulle laga för någon kvällsmat. Vi har i [ ... ]

Fisk och skaldjursgryta
Fisk och skaldjursgryta med aioli

En mustig gryta som passar utmärkt på råkalla vinterdagar. På vintern är både skaldjur och torsk som bäst, därför lagade vi denna gryta. Kanske lite som bouillabaisse, men [ ... ]

Inlagd jalapeno
Bratts inlagda jalapeno

Vi har drivit upp flera plantor med jalapeno, och de skördade frukterna vill vi lägga in, utan socker eller för den delen inte heller någon annan form av  sötning. Det ka [ ... ]

Hot and spicy jerk chicken
Kycklingklubbor på grillen

Här presenterar vi vår variant på grillad jerk chicken. Här fokuserar vi på hetta och krydda i marinaden, och låter det söta och fruktiga träda tillbaka. Absolut något fö [ ... ]

Krusbärspaj
Krusbärspaj_med vaniljglass

Någon enstaka gång tillagar Bull en dessert. Denna gång skördades krusbär i vår trädgård, då passade det bra att göra en paj på dessa. Självklart är den glutenfri.&nbs [ ... ]

BBQ-sås
Bulls BBQsås

Bull kokar ihop denna barbequesås snabbt och smidigt. Den används förutom som sås till grillat, även som glaze att pensla på köttet under grillning. Men ofta går den mesta  [ ... ]

Filmjölksbröd
Nybakat glutenfritt filmjölksbröd

Här är ett jäst- och jäsfritt glutenfritt bröd som går snabbt att svänga ihop. Fullt med nyttiga fibrer, korn och frön. Är härligt nybakat eller skiva upp och frys in. De [ ... ]

Chili med ostronskivling
Ostronskivling har skördats

Vi köpte ett svamphus så ett tag kunde vi skörda rikliga mängder med ostronskivling i vårt kök. Nu gällde att tänka lite utanför ramarna och skapa nya rätter med mycket o [ ... ]

Go to top