×

Meddelande

EU e-Privacy Directive

Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Detta är en av favoriträtterna hos Bull och Bratt. Gott, och med ganska kort tillagningstid. Det gäller bara att man har plockat tillräckligt med trattkantareller under hösten. Det är även en bra bjudrätt, då det är enkelt att tillaga flera portionsbitar samtidigt.

 

Recept

Recept för två personer

450-500 gram laxsida, med skinn

Lite flingsalt

Olja för pensling

Fyllning

100 gram gorgonzola

½ dl hackad gräslök

½ dl hackad persilja

Trattkantarellsås

En näve torkade trattkantareller som får ligga i blöt i lite vatten.

½ dl vatten

½ hönsbuljongtärning

1 dl vispgrädde

½ gul lök finhackad

½ msk soja

svartpeppar

maizenamjöl

1 tsk smör

 

Beskrivning

Trattkantarellsås

Stek den finhackade löken glansig i lite smör. Peppra med nymalen svartpeppar.

Tillsätt trattisarna plus blötläggningsvattnet och låter det puttra samman.

Smula över buljongtärningen. Tillsätt sojan. Låt puttra. Späd ev. med lite vatten.

Tillsätt grädden.

Red av med maizenamjöl. Låt sjuda några minuter.

Laxen

Dela laxen i 2 portionsbitar. Lägg bitarna på en skärbräda med skinsidan nedåt. Skär ett snitt i varje bit, så det bildas en ficka att lägga fyllningen i. Placera laxbitarna i en smord ungsfast form. Sätt ugnen på 200 grader.

Mosa osten och blanda ned de hackade örtkryddorna i oströran. Fyll fickorna på laxbitarna med oströran. Pensla laxbitarna med lite olivoja, och strö över lite flingsalt.

Sätt in i mitten av ugnen. Tillagningstiden beror på hur tjock laxen. För en tjocklek på 3 cm , räkna med 10 minuter.

Servera med kokt potatis, en citronklyfta, och kanske några tomatklyftor.

 

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Glutenfria pitabröd
Glutenfria pitabröd i en korg

Ett härligt bröd som man fyller med gyroskött eller falafel, grönsaker och lite dressing. En av dessa rätter man kan sakna när man inte tål vanligt bröd.

Gryta på kycklinglårfilé
Gryta på kycklinglårfilé

Denna snabblagade gryta har smaker av vitt vin, parmesan, timjan, champinjoner och flera sorters lök. Vi gör denna gryta med kycklinglårfiléer, det är möra, goda styckbitar a [ ... ]

Pizza bakad i grillen
Nygräddad glutenfri pizza

Ett av våra mest populära rececpt är vår glutenfria pizza. Det har gått flera år sedan vi publicerade detta, och sedan dess har vi förfinat hantverket. Här presenterar vi v [ ... ]

Kartoffelsalat von der Autobahn
Tillredning av "Kartoffelsalat von der Autobahn"

En ljummen potatissallad. Receptet har inspirerats efter den typ av potatissallad som ofta serveras vid matställena längs de tyska motovägarna.

Gösfilé med rödbeta, kapris och brynt smör
Smörstekt gös med rödbeta och kapris

Med pinfärsk fisk och nyskördade rödbetor skapar man snabbt denna läckra rätt!

Grillad Medelhavskyckling

Kycklingklubbor är en bra styckbit att lägga på grillen. Smaken varieras med olika marineringar. Denna gång har vi sydeuropeska smaker i marinaden. Det är bland annat färska  [ ... ]

Färsk, glutenfri pasta
Pastamaskin Atlas 150 anno 1984

Att återigen kunna servera en riktigt god pasta är en fröjd! Bull har letat fram sin gamla pastamaskin från gömmorna och fått ihop en bra glutenfri pastadeg.

Zucchinigratäng
En stor zucchini

Zucchiniplantor har en förmåga att producera mycket, och detta under en kort tid. Glömmer man att skörda några dagar så blir frukterna riktigt stora. Denna rätt kom till då [ ... ]

Go to top