Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Vi tyckte det kunde vara kul om vi kunde ha egenodlad humle i vår öl. Så i fjor planterade vi 6 st humleplantor. Humlesorten blev Hallertuer Tradition, en härdig humlesort som passar väl till en av våra favoritöltyper, som är nordtysk pilsner.

humle 1

Gott om kottar blev det. Men sedan med en kall och regnig sommar, följd av en ännu kallare och regnigare höst så ville inte kottarna riktigt mogna. Först i oktober blev det skördetid, och vår odlade humle är med extra låg alfasyrahalt (behöver inte ens mäta för att inse detta).

humle 2

Det ser mycket ut!

Efter att plockat kottarna och torkat dem, så vakumförpackade vi dem och därefter frös vi in dem.

humle 3

Resultat av skörd av 6 humleplantor första året, ca 200 gr torkade humlekottar. Dessa kommer användas till två 20-liters batcher av vår Ostsee pils.

Men nästa år, blir det förmodligen och förhoppningsvis bättre skörd.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Grönkål är en god, men ofta försummad grönsak. Den kan användas till mycket mer än grönkålsoppa och julbordets långkål. Här smaksätter vi med fänkål och rökt fläsk, och serverar med helstekt ryggbiff.

Det började med att Bull stannade till vid en landsvägsrestaurang strax norr om Barcelona en sensommardag i början av nittotalet för att äta lunch. Denna lunch visades sig vara embryot till denna gryta, vars recept har vuxit fram under årens lopp.

Det finns förmodligen lika många varianter på Paella som det finns spanska husmödrar. Här presenteras senaste varianten från Bull och Bratts kök. Det är en Paella Marisco, alltså med fisk och skaldjur. Vi håller igen på riset och lägger på extra fisk och skaldjur, det blir liksom godare så. Vi har ingen speciell paella form, men det går bra att tillreda i en traktörpanna eller liknande

En het Thai inspirerad soppa. Den smakar thailändskt, men rätten är skapad av Bull. Receptet räcker till 2 – 6 personer, beroende på om den serveras som huvudrätt eller förrätt.

 

Denna mangochutney tillkom då Bratt tyckte det var för lite mangobitar i den man kunde köpa i affären. Nu slipper hon leta efter de åtråvärda mangobitarna i sina egna burkar. 

Enkelt och gott sätt att tillaga potatisen. Bakas i halvor i ugn och kryddas med timjan. Klart på en halvtimme.

Go to top