×

Meddelande

EU e-Privacy Directive

Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

En het Thai inspirerad gryta. Den smakar thailändskt, men rätten är skapad av Bull själv i Sverige. Servera med jasminris och gärna en liten sidosallad. Ett gott öl passar bra till. Receptet räcket till 4 – 8 personer, beroende på hur hungring man är.

 

Recept

1 kg kycklingfilé

1 gul lök

6 vitlöksklyftor

2-4 röd chilipeppar

1 röd paprika

1 burk bambuskott

1 burk skivade vattenkastanjer

2 msk fisksås

1 rågad tsk hackad ingefära

2 msk röd currypasta

1 burk kokosmjölk, light rekommenderas inte (vatten finns i kranen).

Vatten eller mjölk

Pressad lime eller ännu bättre citrongräs

Ev. lite Maizena redning

2 msk hackad koriander, alternativt persilja

1 paket (250 gr.) djupfrysta sockerärtor

1 skvätt olivolja

1 nypa salt

Beskrivning

Hacka lök, vitlök och paprika grovt. Skiva chilin i lagom tunna skivor. Tärna kycklingfiléerna i lagom stora munsbitar.

Tag fram en tjockbottnad gryta. Börja med att fräsa lök och vitlök i oljan utan att bryna. Tillsätt därefter kyckling, paprika och chili. Fräs under omröring några minuter till dess att kycklingen ser tillagad ut och det mesta av vätskan kokt bort.

Häll i kokosmjölken och tillsätt fisksås, currypasta, ingefära och övriga kryddor. Bull förordar koriander, medan Bratt kräver persilja. Currypastan vi använder är Blue Dragon. Likadant med ingefäran och koriander, om vi inte får tag i färska.

Låt koka upp. Är det för lite vätska, späd med vatten eller mjölk. Kokosmjölken är så pass kraftig, så det är inga problem. Vid behov red av med lite maizena, men använd inte vetemjöl. Vetemjöl inverkar menligt på smaken, och konsistensen blir lätt lite småläskig. Är färgen inte tillräckligt rödaktig, tillsätt mer currypasta. Vill man ha lite mildare smak, färga med tomatpuré och paprikapulver i stället.

Nu är det dags att sätta i gång riskoket.

Tillsätt bambuskott och vattenkastanjer. Lägg i sockerärtorna 5 minuter för servering.

 

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Gösfilé med rödbeta, kapris och brynt smör
Smörstekt gös med rödbeta och kapris

Med pinfärsk fisk och nyskördade rödbetor skapar man snabbt denna läckra rätt!

Kroppkakor på Bulls vis
Kroppkakor på Bulls vis

Glutenfria, givetvis! Vi gör den småländska varianten, den med enbart kokt potatis. Men vi har en lite annorlunda smaksättning.

Fried rice med kyckling
Fired rice med kyckling på Bulls vis

Detta är en klassisk asiatisk street food rätt, eller kan kanske kallas för en asiatisk pyttipanna. Man kan variera denna rätt, med olika grönsaker eller byta ut kycklingen  [ ... ]

Gluhwein på vårt sätt
Istället för glögg - gluhwein

När det Lucia, snart jul och det är kallt och ruggigt är det fint med en värmande dryck. Glögg! Men glögg blir snabbt för mycket, av det söta och det kryddstarka.

Makhlama
Bulls tolkning av makhlama

En kryddig panna med köttfärs och ägg som har sitt ursprung från Irak. En god och snabblagad rätt, som passar bra de dagar man inte vill stå allt för länge i köket.

Ramslöksaioli
Ramslöksaoili

Ramslök har en smak som påminer om vitlök, med inslag av lite gräslök. Detta gör ramlöken utmärkt till att smaksätta en majonäs.

Hummersås på enkelt sätt
Sjötungafilé i hummersås

Denna sås skapades när vi skulle tillaga sjötunga lite grand i walewska-stil. Men någon hummer hade vi inte ...

Färsk, glutenfri pasta
Pastamaskin Atlas 150 anno 1984

Att återigen kunna servera en riktigt god pasta är en fröjd! Bull har letat fram sin gamla pastamaskin från gömmorna och fått ihop en bra glutenfri pastadeg.

Go to top