Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En het Thai inspirerad gryta. Den smakar thailändskt, men rätten är skapad av Bull själv i Sverige. Servera med jasminris och gärna en liten sidosallad. Ett gott öl passar bra till. Receptet räcket till 4 – 8 personer, beroende på hur hungring man är.

 

Recept

1 kg kycklingfilé

1 gul lök

6 vitlöksklyftor

2-4 röd chilipeppar

1 röd paprika

1 burk bambuskott

1 burk skivade vattenkastanjer

2 msk fisksås

1 rågad tsk hackad ingefära

2 msk röd currypasta

1 burk kokosmjölk, light rekommenderas inte (vatten finns i kranen).

Vatten eller mjölk

Pressad lime eller ännu bättre citrongräs

Ev. lite Maizena redning

2 msk hackad koriander, alternativt persilja

1 paket (250 gr.) djupfrysta sockerärtor

1 skvätt olivolja

1 nypa salt

Beskrivning

Hacka lök, vitlök och paprika grovt. Skiva chilin i lagom tunna skivor. Tärna kycklingfiléerna i lagom stora munsbitar.

Tag fram en tjockbottnad gryta. Börja med att fräsa lök och vitlök i oljan utan att bryna. Tillsätt därefter kyckling, paprika och chili. Fräs under omröring några minuter till dess att kycklingen ser tillagad ut och det mesta av vätskan kokt bort.

Häll i kokosmjölken och tillsätt fisksås, currypasta, ingefära och övriga kryddor. Bull förordar koriander, medan Bratt kräver persilja. Currypastan vi använder är Blue Dragon. Likadant med ingefäran och koriander, om vi inte får tag i färska.

Låt koka upp. Är det för lite vätska, späd med vatten eller mjölk. Kokosmjölken är så pass kraftig, så det är inga problem. Vid behov red av med lite maizena, men använd inte vetemjöl. Vetemjöl inverkar menligt på smaken, och konsistensen blir lätt lite småläskig. Är färgen inte tillräckligt rödaktig, tillsätt mer currypasta. Vill man ha lite mildare smak, färga med tomatpuré och paprikapulver i stället.

Nu är det dags att sätta i gång riskoket.

Tillsätt bambuskott och vattenkastanjer. Lägg i sockerärtorna 5 minuter för servering.

 

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Vittvinsås

En sås som passar bra till torsk, lax och annan fisk. Såsen smaksätts bl.a. med brynt smör och får sin fina, mjuka konsistens genom att man rör ned vispad grädde strax innan [ ... ]

Gazpacho

När man ska servera lunch på en av årets varmaste dagar, vad passar då inte bättre än en isad gazpacho? 

Hot and spicy jerk chicken
Kycklingklubbor på grillen

Här presenterar vi vår variant på grillad jerk chicken. Här fokuserar vi på hetta och krydda i marinaden, och låter det söta och fruktiga träda tillbaka. Absolut något fö [ ... ]

Glutenfria croissanter

Vi hittade ett recept på glutenfri smördeg som vi bara var tvungna att prova. Resultatet blev över förväntan, och det första vi bestämde oss att baka med denna deg var efter [ ... ]

Nudelwok med Pak Choi och nötfärs
Nudelwok i pannai

Den här rätten tillagar man snabbt och enkelt. Och den smakar gott med sina asieninfluerade smaker. Den smaksätts med bland annat ingefära, vitlök, chili och ostronsås. Risnu [ ... ]

BBQ-sås
Bulls BBQsås

Bull kokar ihop denna barbequesås snabbt och smidigt. Den används förutom som sås till grillat, även som glaze att pensla på köttet under grillning. Men ofta går den mesta  [ ... ]

Grillad Medelhavskyckling

Kycklingklubbor är en bra styckbit att lägga på grillen. Smaken varieras med olika marineringar. Denna gång har vi sydeuropeska smaker i marinaden. Det är bland annat färska  [ ... ]

Filmjölksbröd
Nybakat glutenfritt filmjölksbröd

Här är ett jäst- och jäsfritt glutenfritt bröd som går snabbt att svänga ihop. Fullt med nyttiga fibrer, korn och frön. Är härligt nybakat eller skiva upp och frys in. De [ ... ]

Go to top