×

Meddelande

EU e-Privacy Directive

Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Vår variant  av det klassiska smöret eller såsen, det finns olika åsikter hurvida orginalet är ett smör eller en sås. Vi gör det lite förenklat med färre ingredienser och som ett kryddsmör. Helt underbart gott till grillat kött. 

Ingredienser till kryddsmör Cafe de paris

Många ingredienser att röra ned i smöret

Recept

250 g smör

1 msk tomatpuré

1 msk ljus Dijon senap

2 msk finhackad rödlök

2 pressade vitlöksklyftor

1 tsk worcestersås

½ dl finhackad persilja

½ dl finhackad gräslök

1 tsk torkad körvel

2 tsk torkad dragon

Ev. 1 tsk av någon annan örtkrydda

½ tsk paprikapulver

Några stänk tabasco

Nymald svartpeppar

½ tsk salt

Beskrivning

Ta fram smöret och låt det bli rumsvarmt. Sen är det bara att blanda ihop det hela. Jag brukar göra det för hand med en gaffel i en djup tallrik. Man kan ju använda stavmixer, eller matberedare istället, men det blir ofta mer spill och mer disk.

Forma smöret till rullar ca 4 cm i diameter. Svep in i smörgåspapper, och kyl ned.

Kryddsmör Cafe de Paris klart att servera

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Makhlama
Bulls tolkning av makhlama

En kryddig panna med köttfärs och ägg som har sitt ursprung från Irak. En god och snabblagad rätt, som passar bra de dagar man inte vill stå allt för länge i köket.

Grillad Medelhavskyckling

Kycklingklubbor är en bra styckbit att lägga på grillen. Smaken varieras med olika marineringar. Denna gång har vi sydeuropeska smaker i marinaden. Det är bland annat färska  [ ... ]

Glutenfritt naanbröd
Glutenfritt naanbröd

I vårt glutenfria kök väljer vi oftast bort brödet, det blir enklast så. Speciellt då vi försöker hålla kolhydraterna på en hyfsat låg nivå. Men nu försöker vi få ti [ ... ]

Blomkål i tre varianter
Blomkål för tre varianter

Ett lite annorlunda men riktigt läckert sätt att servera blomkål som tillbehör.

Mör karré med mustig svampsky
Karré med svampsky i pannan

Samtidigt som vi funderade på hur vi kunde utnyttja de matvaror vi hade i frysen, passerade ett recept på Salisbury Steak i det sociala flödet på nätet. Detta ledde till att d [ ... ]

Nobissås
Nobissås

Detta är en sås vi ofta gör på sommaren. Den passar nämligen väldigt bra till grillat. Och färsk gräslök hör sommaren till.

Plankstek på oxfilé
Plankstek på oxfilé

Varför inte en planka? - tänkte Bull. Så glad i hågen åkte han och köpte lämpliga planksteksbrädor av ek. Under tiden dessa "brändes" in, funderade Bull ut hur hans först [ ... ]

Virgin Mary Cocktail - en alkoholfri fredagsdrink
Virgin Mary cocktail

Vi tycker det är skönt att koppla av över en drink före maten. Men vId vissa tillfällen är det inte lämpligt med alkohol även om det råkar vara fredagskväll, och då pass [ ... ]

Go to top