×

Meddelande

EU e-Privacy Directive

Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Vi odlar potatis i 20 liters hinkar, vi sätter en potatis i veckan från början av mars till i början av juni. På så sätt får vi tillgång till nypotatis hela sommaren, cirka 1 kilo i veckan. Och nu den 13:e juni skördade vi första hinken. Läs vidare om hur denna serverades.

uer nypotatis 3

Det var en härlig försommarkväll. så självklart ska potatisen serveras nykokt till något grillat. Det finns även dill att skörda i trädgården, så såsen får bli en dillmajonäs. Rätten som vi åt var grillad hel fisk, en uer, sotad salladslök, kokt nypotatis och dillmajonäs. De gånger när Bull får bestämma blir det ofta fisk nämligen.

uer nypotatis 1

Fisken rensas. Skär 3 - 4 skåror på vardera sida av fisken. Därefter kryddas den med salt och citron i skårorna samt inuti med citron, salt svartpeppar och någon örtkrydda. Denna gång blev det färsk salvia.

uer nypotatis 2

Fisk och lök börja bli färdig att servera.

Fisken grillas på indirekt värme hela tiden, och vi vänder inte på fisken under tillagningen. Vi strör på en rejäl näve blötlagda rökspån av äppleträd på glöden, när vi lägger på fisken på grillen. Grillens lock hålls stängt och temperaturen bör ligga på 150 - 175 grader. En fisk på knappa kilot blir färdig på cirka 20 minuter.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Fredagsdrinken - en DryMartini cocktail
DryMartini

Detta är en klassisk drink som i sin enkelthet brukar passa fint som fördrink innan kvällsmaten en fredagskväll. Får man sedan som på bilden sitta och avnjuta den på terrase [ ... ]

Glutenfria croissanter
Glutenfria croissanter

Vi hittade ett recept på glutenfri smördeg som vi bara var tvungna att prova. Resultatet blev över förväntan, och det första vi bestämde oss att baka med denna deg var efter [ ... ]

Chili med ostronskivling
Ostronskivling har skördats

Vi köpte ett svamphus så ett tag kunde vi skörda rikliga mängder med ostronskivling i vårt kök. Nu gällde att tänka lite utanför ramarna och skapa nya rätter med mycket o [ ... ]

Ångade tigerräkor på en bädd av glasnudlar
Vitlöksräkor med glasnudlar

Här ger vi oss på det kineskiska köket! Detta lär vara en tradionell kinesisk rätt, även om vi inte brukar stöta på den på den lokala kinakrogen. Smaksättningen sker med  [ ... ]

Gazpacho

När man ska servera lunch på en av årets varmaste dagar, vad passar då inte bättre än en isad gazpacho? 

Makhlama
Bulls tolkning av makhlama

En kryddig panna med köttfärs och ägg som har sitt ursprung från Irak. En god och snabblagad rätt, som passar bra de dagar man inte vill stå allt för länge i köket.

Nobissås
Nobissås

Detta är en sås vi ofta gör på sommaren. Den passar nämligen väldigt bra till grillat. Och färsk gräslök hör sommaren till.

Pão de Queijo - Brasilianska ostbröd
Pão de Queijo -  Brasilianska ostbröd

En positiv sak med att arbeta i den akademiska världen är att man tillsammans med gästforskare och utbytesstudenter får  influenser från andra delar av världen. På dett [ ... ]

Go to top