Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En het Thai inspirerad soppa. Den smakar thailändskt, men rätten är skapad av Bull. Receptet räcker till 2 – 6 personer, beroende på om den serveras som huvudrätt eller förrätt.

 

 

Recept

1 kokt potatis

1 burk kokosmjölk

1 burk tomater

1 röd paprika skuren i strimlor

1 citrongräs

4 färska Piri-Piri

3 skivade vitlöksklyftor

2 -3 tsk röd currypasta

2 msk fisksås

½ bunte gräslök eller salladslök

1 par hekto frysta tigerräkor.

Färska örtkryddor för garnering t.ex. thai-basilika, koriander och persilja

Beskrivning

Mixa den kokta potatisen tillsammans med tomaterna till en jämn smet. Häll denna i en gryta tillsammans med kokosmjölk, curry, fisksås, piri-piri, och citrongräset skurit i 4 cm långa bitar. Låt detta sjuda under lock i en kvart. Tillsätt nu paprikan och vitlöken, låt sjuda ytterligare fem minuter. I med räkor och gräslök, vänta ett par minuter. Strö över garneringen och servera.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

En enkel sås som passar fint till grillat kött eller ett grillspett. Även lämplig på en buffé.

 

Bull tolkar här det kreolska köket på sitt eget sätt. Här är det kyckling som gäller, men det går även att göra varianter med fisk, lamm, eller nöt.  Det blir en het och mustig gryta. För att måltiden ska bli komplett servera jambalayan med en färsch sallad, lite bröd, och ett gott öl. Receptet räcker till minst 3 hungriga personer.

 

Det finns vissa saker som Bratt ibland saknar från den tiden innan hon blev glutenintolerant och det är bland annat pizza. Bull har efter många försök utarbetat en glutenfri pizza deg som håller måttet, till och med kanterna som Bratt älskar blir bra. Det brukar bli lite skilda åsikter när fyllningen ska läggas på pizzan. Bull vill ha en balans på pizzan, inte för mycket och inte för lite. Bratt däremot vill ha mycket av allt och helst jätte mycket majskorn och bacon, detta har någon gång slutat med att Bull kallar Bratts pizza för en ”pluffs”.

Trots att vi kryddar laxen med cayennepeppar är det inte denna hetta namnet syftar på. Utan för att vi röker den i klotgrillen vid riktigt hög temperatur, ca 220 grader. Alltså högre temperatur än normalt för rökning. Resultatet blir gott, kanske lite mitt emellan rökt och grillad lax. Tillagningstiden blir kortare än vid traditionell rökning. Servera gärna med vår romsås, kokt potatis och lite sallad.

Detta är en klassisk asiatisk street food rätt, eller kan kanske kallas för en asiatisk pyttipanna. Man kan variera denna rätt, med olika grönsaker eller byta ut kycklingen med exempelvis räkor. Känntecknande för vår variant är att vi har lite mindre ris i, än vad som är normalt. Detta då vi anser att risrätter blir ännu godare med mindre ris och mer av de andra ingredienserna.

En härligt mustig köttgryta som passar bra under höst och vinter. Köttet kokas i rött vin, företrädesvis en Bourgogne. Helst väljer man samma Bourgogne som måltidsdryck.

Go to top