×

Meddelande

EU e-Privacy Directive

Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

En klassisk wienerschnitzel som serveras med kokt potatis, gröna ärtor och en brun skysås. Vi gör den här på skinka, originalet är på kalv. Citronskiva med ansjovis är ett svensk tillägg som inte förekommer i Österrike. Bull hade ett tag gått ett steg vidare och bytt ut ansjovisen mot en rullad sardell. Numera är garnering ersatt med ett kaprissmör. Vår variant är givetvis helt glutenfri. 

Wienerschnitzel är en sådan rätt som kan vara fantasiskt god, eller bli en besvikelse. När man får en en utbankad, nystekt med frasig pannering, då sitter rätten perfekt. Men, tyvärr ganska ofta när man tar in den på lunchresturanger, får man en tjock, ljummen så kallad schnitzel med en blöt och kladdig pannering. 

I vårt ursprungliga recept stod det en till två schnitzlar per person. Det räcker med en var.  Att få två schnitzlar var, är ett minne Bull har från ungdomen då han var på MC-semester i Tyskland. På den tiden kunde han äta mycket! Och när han tagit in för natten på ett gasthaus beställde han då in schnitzel till kvällsmat, och till hans förvåning när han hade avnjutit den första, kom servitrisen fram och frågade om han var redo för sin andra schnitzel. Gärna, sa då Bull och tyckte Tyskland var fantastiskt. Men i dag räcker det med en även för Bull.

mehr wienerschnitzel 3

Recept

Receptets mängder avser 2 personer
2  skinkschnitzlar. 
Smör till stekning.

Panering

Glutenfri fin mjölblandning (Finax)
1 vispat ägg
Glutenfritt ströbröd.

Garnering
               1 citronskiva
               Paprikapulver
               Kapris
               1 rullad sardell       
Kan lämnas därhän. Numera brukar vi själva ersätta denna garnering med vårt kaprissmör.

Sås
2 dl vatten. Använd helst potatisvattnet.

1 msk kinesisk soja

Svartpeppar

Något stänk tabasco

Maizena


Beskrivning

Banka ut schnitzlarna, salta och peppra, vänd de i mjölblandningen, därefter i det uppvispade ägget och slutligen i ströbrödet. Stek dem på ganska låg värme i mycket smör.

mehr wienerschnitzel 1

Köttet ska bankas ut till en störe och tunnare schnitzel

mehr wienerschnitzel 2

Sedan dubbelpaneras köttet. Det går åt en hel del smör till stekningen.

Såsen görs i stekpannan då schnitzlarna är färdigstekta Tag upp köttet. Häll i potatisvattnet. Tillsätt soja, peppar och tabasco. Låt koka samman. Red av med maizena.
Servera med kokt potatis, gröna ärtor och lägg en klick kaprismör ovanpå schnitzeln. Eller ersätt smöret med de klassiska garneringen, citronskiva med kapris, paprika och sardell.

mehr wienerschnitzel 4

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Kartoffelsalat von der Autobahn
Tillredning av "Kartoffelsalat von der Autobahn"

En ljummen potatissallad. Receptet har inspirerats efter den typ av potatissallad som ofta serveras vid matställena längs de tyska motovägarna.

Gryta på kycklinglårfilé
Gryta på kycklinglårfilé

Denna snabblagade gryta har smaker av vitt vin, parmesan, timjan, champinjoner och flera sorters lök. Vi gör denna gryta med kycklinglårfiléer, det är möra, goda styckbitar a [ ... ]

Kroppkakor på Bulls vis
Kroppkakor på Bulls vis

Glutenfria, givetvis! Vi gör den småländska varianten, den med enbart kokt potatis. Men vi har en lite annorlunda smaksättning.

En god, glutenfri formfranska
Nybakad glutenfri formfranska

Sagolikt gott är att smörsteka en skiva av detta bröd och ha som bas för att göra en räkmacka i stil med Tore Wretmans toast skagen.

Grönkålssoppa med frikadeller
Grönkålsoppan serverad

En kulen höstdag smakar det gott med en het soppa. När vi dessutom har fin grönkål att skörda i vår trädgård passar en grönkålssoppa fint till kvällens middag. Denna sop [ ... ]

BBQ-sås
Bulls BBQsås

Bull kokar ihop denna barbequesås snabbt och smidigt. Den används förutom som sås till grillat, även som glaze att pensla på köttet under grillning. Men ofta går den mesta  [ ... ]

Ångade tigerräkor på en bädd av glasnudlar
Vitlöksräkor med glasnudlar

Här ger vi oss på det kineskiska köket! Detta lär vara en tradionell kinesisk rätt, även om vi inte brukar stöta på den på den lokala kinakrogen. Smaksättningen sker med  [ ... ]

En god och krämig potatisgratäng
Potatis till en gratäng

Oftast lagar Bull en potatisgratäng med buljong istället för grädde. Men ibland känner man för en lite mer krämig, gräddig variant och då lagar vi gärna gratängen på de [ ... ]

Go to top