Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En klassisk wienerschnitzel som serveras med kokt potatis, gröna ärtor och en brun skysås. Vi gör den här på skinka, originalet är på kalv. Citronskiva med ansjovis är ett svensk tillägg som inte förekommer i Österrike. Bull hade ett tag gått ett steg vidare och bytt ut ansjovisen mot en rullad sardell. Numera är garnering ersatt med ett kaprissmör. Vår variant är givetvis helt glutenfri. 

Wienerschnitzel är en sådan rätt som kan vara fantasiskt god, eller bli en besvikelse. När man får en en utbankad, nystekt med frasig pannering, då sitter rätten perfekt. Men, tyvärr ganska ofta när man tar in den på lunchresturanger, får man en tjock, ljummen så kallad schnitzel med en blöt och kladdig pannering. 

I vårt ursprungliga recept stod det en till två schnitzlar per person. Det räcker med en var.  Att få två schnitzlar var, är ett minne Bull har från ungdomen då han var på MC-semester i Tyskland. På den tiden kunde han äta mycket! Och när han tagit in för natten på ett gasthaus beställde han då in schnitzel till kvällsmat, och till hans förvåning när han hade avnjutit den första, kom servitrisen fram och frågade om han var redo för sin andra schnitzel. Gärna, sa då Bull och tyckte Tyskland var fantastiskt. Men i dag räcker det med en även för Bull.

mehr wienerschnitzel 3

Recept

Receptets mängder avser 2 personer
2  skinkschnitzlar. 
Smör till stekning.

Panering

Glutenfri fin mjölblandning (Finax)
1 vispat ägg
Glutenfritt ströbröd.

Garnering
               1 citronskiva
               Paprikapulver
               Kapris
               1 rullad sardell       
Kan lämnas därhän. Numera brukar vi själva ersätta denna garnering med vårt kaprissmör.

Sås
2 dl vatten. Använd helst potatisvattnet.

1 msk kinesisk soja

Svartpeppar

Något stänk tabasco

Maizena


Beskrivning

Banka ut schnitzlarna, salta och peppra, vänd de i mjölblandningen, därefter i det uppvispade ägget och slutligen i ströbrödet. Stek dem på ganska låg värme i mycket smör.

mehr wienerschnitzel 1

Köttet ska bankas ut till en störe och tunnare schnitzel

mehr wienerschnitzel 2

Sedan dubbelpaneras köttet. Det går åt en hel del smör till stekningen.

Såsen görs i stekpannan då schnitzlarna är färdigstekta Tag upp köttet. Häll i potatisvattnet. Tillsätt soja, peppar och tabasco. Låt koka samman. Red av med maizena.
Servera med kokt potatis, gröna ärtor och lägg en klick kaprismör ovanpå schnitzeln. Eller ersätt smöret med de klassiska garneringen, citronskiva med kapris, paprika och sardell.

mehr wienerschnitzel 4

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Duchessepotatis
Duchessepotatis smaksatt med västerbotten och gorgonzola

Detta kan man kalla potatismos de luxe! Vi smaksätter med både västerbottenost och gorgonzola.

Virgin Mary Cocktail - en alkoholfri fredagsdrink
Virgin Mary cocktail

Vi tycker det är skönt att koppla av över en drink före maten. Men vId vissa tillfällen är det inte lämpligt med alkohol även om det råkar vara fredagskväll, och då pass [ ... ]

Pommes frites
Bullobratts pommes fites

Pommes frites kan vara härliga, frasiga och läckra. Helt enkelt underbart goda. Eller kan det vara en mjuk, blöt och oljig historia som inte är särkilt aptitlig. Hemligheten m [ ... ]

Glutenfritt naanbröd
Glutenfritt naanbröd

I vårt glutenfria kök väljer vi oftast bort brödet, det blir enklast så. Speciellt då vi försöker hålla kolhydraterna på en hyfsat låg nivå. Men nu försöker vi få ti [ ... ]

Ångade tigerräkor på en bädd av glasnudlar
Vitlöksräkor med glasnudlar

Här ger vi oss på det kineskiska köket! Detta lär vara en tradionell kinesisk rätt, även om vi inte brukar stöta på den på den lokala kinakrogen. Smaksättningen sker med  [ ... ]

Amirs lax med pak choi och ostronskivling

Det är skördetid både för Pak Choi och ostronskivling. Då gäller det att skapa recept som passar säsongen. Efter lite googlande hittade "Amirs lax med brynt sojasmör och pa [ ... ]

Portvinsås

Vi skapade en för oss ny sås, en portvinssås, som vi serverade till rostbiffstek och potatiskaka.  Mycket lyckat. Den är lättlagad och som sagt riktigt god.

Tonic syrup

Att koka ihop sin egen tonic till sommarens Gin och Tonics är både snabbt och enkelt gjort. Det blir en tonicsirap som man späder med kolsyrat vatten efter smak och behov.

Go to top