Någon enstaka gång tillagar Bull en dessert. Denna gång skördades krusbär i vår trädgård, då passade det bra att göra en paj på dessa. Självklart är den glutenfri.
Pajdegen görs på mandelmjöl och det är samma recept som vi gör degen till vår glutenfriaQuiche lorraine. Så det är bara att följa länken och läsa vidare där, därför skrivs inte detta recept ut här. Nu är ju inte den glutenfria degen lika smidig som tradionell pajdeg, så man får avstå från lägga lock ovanpå fyllningen eller likande. Nu är detta inget att vara ledsen för, då detta leder oftast till för mycket deg i förhållande till fyllning.
Recept
En sats pajdeg enlig Quiche lorraine receptet.
1,5 liter krusbär. Detta är givetvis beroende på storleken på pajen, bilderna nedan visar lagom mängd.
4 msk rörsocker. Bull tycker detta var en lagom mägnd socker , medan Bratt tycker det kunde vara lite mer.
Gör så här, på ett ungefär
Tryck ut degen i en pajform. Att lägga ett lager plastfolie, typ gladpack, på degen innan man trycker ut den underlättar avsevärt. Dessutom slipper man att bli så kladdig på fingrarna.
När detta är gjort. Ta bort plastfolien och förbaka pajskalet i ugn på 180 grader under 5 minuter. Låt därefter formen svalna något innan nästa moment. Rensa och noppa krusbären. Fördela bären jämmt i formen, strö därefter över sockert.
Baka pajen i ugn. Här ställdes ungen på 150 grader varmluft utan övervärme. Paj fick stå inne i 35 minuter.
Servera sedan pajen ljummen tillsammans med kall vaniljglass.
Comments powered by CComment