Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Någon enstaka gång tillagar Bull en dessert. Denna gång skördades krusbär i vår trädgård, då passade det bra att göra en paj på dessa. Självklart är den glutenfri. 

Pajdegen görs på mandelmjöl och det är samma recept som vi gör degen till vår glutenfriaQuiche lorraine. Så det är bara att följa länken och läsa vidare där, därför skrivs inte detta recept ut här. Nu är ju inte den glutenfria degen lika smidig som tradionell pajdeg, så man får avstå från lägga lock ovanpå fyllningen eller likande. Nu är detta inget att vara ledsen för, då detta leder oftast till för mycket deg i förhållande till fyllning.

Recept

En sats pajdeg enlig Quiche lorraine receptet.

1,5 liter krusbär. Detta är givetvis beroende på storleken på pajen, bilderna nedan visar lagom mängd.

4 msk rörsocker. Bull tycker detta var en lagom mägnd socker , medan Bratt tycker det kunde vara lite mer.

Gör så här, på ett ungefär

Tryck ut degen i en pajform. Att lägga ett lager plastfolie, typ gladpack, på degen innan man trycker ut den underlättar avsevärt. Dessutom slipper man att bli så kladdig på fingrarna.

pajskal till krusbärspaj

Pajdegen är här på plats i pajformen, plastfoliet är fortfande kvar.

När detta är gjort. Ta bort plastfolien och förbaka pajskalet i ugn på 180 grader under 5 minuter. Låt därefter formen svalna något innan nästa moment. Rensa och noppa krusbären. Fördela bären jämmt i formen, strö därefter över sockert. 

krusbärspaj sätts in i ugnen

Här åker pajen in i ugnen.

Baka pajen i ugn. Här ställdes ungen på 150 grader varmluft utan övervärme. Paj fick stå inne i 35 minuter.

Nygräddad krusbärspaj

Nygräddad, glutenfri krusbärspaj.

Servera sedan pajen ljummen tillsammans med kall vaniljglass.

krusbärspaj serverad med vaniljglass

Efterrätten är upplagd och ska serveras.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Glutenfritt naanbröd
Glutenfritt naanbröd

I vårt glutenfria kök väljer vi oftast bort brödet, det blir enklast så. Speciellt då vi försöker hålla kolhydraterna på en hyfsat låg nivå. Men nu försöker vi få ti [ ... ]

Hemgjord gnocchi med broccoli, kalkon och bacon
Glutenfri gnocchi med broccoli, kalkon och bacon

Den här rätten skapades då vi hade broccoli i vår odling som behövde skördas innan den blev förstörd, vi hade redan gått in i december månad. Att broccoli och gnocchi kom [ ... ]

Filmjölksbröd
Nybakat glutenfritt filmjölksbröd

Här är ett jäst- och jäsfritt glutenfritt bröd som går snabbt att svänga ihop. Fullt med nyttiga fibrer, korn och frön. Är härligt nybakat eller skiva upp och frys in. De [ ... ]

Tonic syrup

Att koka ihop sin egen tonic till sommarens Gin och Tonics är både snabbt och enkelt gjort. Det blir en tonicsirap som man späder med kolsyrat vatten efter smak och behov.

Rabarberpaj
Glutenfri rabarberpaj

I maj är rabarberna mjäla och fina. Då passar det bra att laga en paj på sina egna rabarber. Nu har vi dessutom fått till en glutenfri pajdeg som både är lättarbetad och ge [ ... ]

Virgin Mary Cocktail - en alkoholfri fredagsdrink
Virgin Mary cocktail

Vi tycker det är skönt att koppla av över en drink före maten. Men vId vissa tillfällen är det inte lämpligt med alkohol även om det råkar vara fredagskväll, och då pass [ ... ]

Grillad Medelhavskyckling

Kycklingklubbor är en bra styckbit att lägga på grillen. Smaken varieras med olika marineringar. Denna gång har vi sydeuropeska smaker i marinaden. Det är bland annat färska  [ ... ]

Pão de Queijo - Brasilianska ostbröd
Pão de Queijo -  Brasilianska ostbröd

En positiv sak med att arbeta i den akademiska världen är att man tillsammans med gästforskare och utbytesstudenter får  influenser från andra delar av världen. På dett [ ... ]

Go to top