×

Meddelande

EU e-Privacy Directive

Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Någon enstaka gång tillagar Bull en dessert. Denna gång skördades krusbär i vår trädgård, då passade det bra att göra en paj på dessa. Självklart är den glutenfri. 

Pajdegen görs på mandelmjöl och det är samma recept som vi gör degen till vår glutenfriaQuiche lorraine. Så det är bara att följa länken och läsa vidare där, därför skrivs inte detta recept ut här. Nu är ju inte den glutenfria degen lika smidig som tradionell pajdeg, så man får avstå från lägga lock ovanpå fyllningen eller likande. Nu är detta inget att vara ledsen för, då detta leder oftast till för mycket deg i förhållande till fyllning.

Recept

En sats pajdeg enlig Quiche lorraine receptet.

1,5 liter krusbär. Detta är givetvis beroende på storleken på pajen, bilderna nedan visar lagom mängd.

4 msk rörsocker. Bull tycker detta var en lagom mägnd socker , medan Bratt tycker det kunde vara lite mer.

Gör så här, på ett ungefär

Tryck ut degen i en pajform. Att lägga ett lager plastfolie, typ gladpack, på degen innan man trycker ut den underlättar avsevärt. Dessutom slipper man att bli så kladdig på fingrarna.

pajskal till krusbärspaj

Pajdegen är här på plats i pajformen, plastfoliet är fortfande kvar.

När detta är gjort. Ta bort plastfolien och förbaka pajskalet i ugn på 180 grader under 5 minuter. Låt därefter formen svalna något innan nästa moment. Rensa och noppa krusbären. Fördela bären jämmt i formen, strö därefter över sockert. 

krusbärspaj sätts in i ugnen

Här åker pajen in i ugnen.

Baka pajen i ugn. Här ställdes ungen på 150 grader varmluft utan övervärme. Paj fick stå inne i 35 minuter.

Nygräddad krusbärspaj

Nygräddad, glutenfri krusbärspaj.

Servera sedan pajen ljummen tillsammans med kall vaniljglass.

krusbärspaj serverad med vaniljglass

Efterrätten är upplagd och ska serveras.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Fisk och skaldjursgryta
Fisk och skaldjursgryta med aioli

En mustig gryta som passar utmärkt på råkalla vinterdagar. På vintern är både skaldjur och torsk som bäst, därför lagade vi denna gryta. Kanske lite som bouillabaisse, men [ ... ]

Gluhwein på vårt sätt
Istället för glögg - gluhwein

När det Lucia, snart jul och det är kallt och ruggigt är det fint med en värmande dryck. Glögg! Men glögg blir snabbt för mycket, av det söta och det kryddstarka.

Sallad nicoise
Sallad nicoise på Bulls vis

Perfekt sensommarmat! Vi gör den med färsk tonfisk halstrad på grillen och egenodlade grönsaker och rotfrukter. Val av grönsaker kan varieras beroende på tillgång.

Tomatsoppa
Tomatsoppa med grädde

En liten soppa är alltid gott som förrätt. Här gör vi en ganska het tomatsoppa som vi serverar på tyskt manér med en klick luftigt vispad grädde.

Grönkålssoppa med frikadeller
Grönkålsoppan serverad

En kulen höstdag smakar det gott med en het soppa. När vi dessutom har fin grönkål att skörda i vår trädgård passar en grönkålssoppa fint till kvällens middag. Denna sop [ ... ]

Klassisk rödkål
Rödkål förpackas för infrysning

I vår trädgård har vi odlat lite rödkål och nu på senhösten kunde vi skörda två små rödkålshuvuden.  Det blev lite höstpyssel för oss hemodlare, då vi av dessa  [ ... ]

Hot and spicy jerk chicken
Kycklingklubbor på grillen

Här presenterar vi vår variant på grillad jerk chicken. Här fokuserar vi på hetta och krydda i marinaden, och låter det söta och fruktiga träda tillbaka. Absolut något fö [ ... ]

Pizza bakad i grillen
Nygräddad glutenfri pizza

Ett av våra mest populära rececpt är vår glutenfria pizza. Det har gått flera år sedan vi publicerade detta, och sedan dess har vi förfinat hantverket. Här presenterar vi v [ ... ]

Go to top