Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

När Bull ska bestämma sig för en efterrätt till en släktmiddag kommer han att tänka på chokladpuddingen han fick hos sin mormor på 60-talet. Då duger det inte med något pulver som ska röras ut i kall mjölk. Puddingen ska gå att stjälpa upp och serveras på fat, den ska ha en god, fin smak av choklad och bra konsistens. Så Bull inser att han måste tillreda puddingen från grunden. Efter lite letande i kokböcker och inköp av råvaror sätter han igång. Resultatet blev riktigt bra, nu vill Bratt ha chokladpudding nästan varje dag!

 

 

Recept

Receptet blir lagom för 6 personer

1 st ägg

1,25 dl socker

90 gr mörkt choklad av god kvalite (Bull använde Lindt A cuisiner 70%)

2,5 dl vispgrädde

2,5 dl mjölk

4 gelatinblad

 

Beskrivning

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Blanda ihop socker, mjölk och grädde i en kastrull. Vispa ner ägget och bryt ned chokladet i småbitar i kastrullen. Koka upp under omröring så att chokladet smälter och det blir en slät och jämn chokladsmet. Låt sjuda några minuter. Tag sedan  bort kastrullen från spisen. Krama vattnet ur gelatinbladen, vispa sedan ned gelatinen i chokladsmeten, se till att gelatinen verkligen har smält och blandats ut i smeten.

Häll blandingen i en vattensköjld form. Sätt formen på svalning i kylskåpen i minst 3 timmar. Innan servering doppa formen hastigt i hett vatten, och stjälp upp puddingen på ett fat. Garnera med maränger. Servera vispad grädde till.

Kommentarer   

# Sv: Klassisk chokladpuddinghelene 2019-12-31 13:28
Alldelels för mycket gelatin till så liten mängd vätska.....puddingen blev väldigt hård
Svara
# Sv: Klassisk chokladpuddingOlle 2020-01-01 09:17
Tråkigt att det blev så. Det kan bero på att olika fabrikat av gelatinblad innehåller olika mycket gelatin. Vi ska ha tydligare måttangivelser framöver.
Svara

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

BBQ-sås
Bulls BBQsås

Bull kokar ihop denna barbequesås snabbt och smidigt. Den används förutom som sås till grillat, även som glaze att pensla på köttet under grillning. Men ofta går den mesta  [ ... ]

Calamares enligt Bull
Calamares på Bullobratt's vis

Bull tycker om bläckfisk i alla former, men Calamares a la Romana är ofta för mycket frityrsmet och för lite bläckfisk. Därför tillagar och serverar Bull sina bläckfiskring [ ... ]

Glutenfritt naanbröd
Glutenfritt naanbröd

I vårt glutenfria kök väljer vi oftast bort brödet, det blir enklast så. Speciellt då vi försöker hålla kolhydraterna på en hyfsat låg nivå. Men nu försöker vi få ti [ ... ]

Portvinsås

Vi skapade en för oss ny sås, en portvinssås, som vi serverade till rostbiffstek och potatiskaka.  Mycket lyckat. Den är lättlagad och som sagt riktigt god.

Pizza bakad i grillen
Nygräddad glutenfri pizza

Ett av våra mest populära rececpt är vår glutenfria pizza. Det har gått flera år sedan vi publicerade detta, och sedan dess har vi förfinat hantverket. Här presenterar vi v [ ... ]

Biff Vindaloo
Biff Vindaloo med ris och naan

Vi tillagar här en indisk gryta med oxkött, vilket är lite motsägelsefullt. Hade Bull fått bestämma hade vi lagat grytan på lammbog. Men det finns inga heliga kor där vi bo [ ... ]

Plankstek på oxfilé
Plankstek på oxfilé

Varför inte en planka? - tänkte Bull. Så glad i hågen åkte han och köpte lämpliga planksteksbrädor av ek. Under tiden dessa "brändes" in, funderade Bull ut hur hans först [ ... ]

Fried rice med kyckling
Fired rice med kyckling på Bulls vis

Detta är en klassisk asiatisk street food rätt, eller kan kanske kallas för en asiatisk pyttipanna. Man kan variera denna rätt, med olika grönsaker eller byta ut kycklingen  [ ... ]

Go to top