Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En trevlig avslutning på middagen, de gånger man vill ha en dessert. Den knäckiga ytan av brännt socker kännetecknar denna rätt.

Crème BruléeRecept

Denna sats är lagom för 4 portioner

3 dl vispgrädde

1/2 dl vatten

3 äggulor

1 vanlijstång

3/4 dl strösocker

2 msk rörsocker (för knäckytan)

Gör så här, på ett ungefär

Sätt på ugnen, 100 grader och varmluft.

Mät upp grädde och vatten i en kastrull. Skrapa ur inkråmet (fröna) ur vaniljstången och rör ned detta i kastrullen. Låt detta få ett uppkok.

Rör ihop äggulor och socker i en bunke. Häll sedan över gräddvätskan, vispa ihop. Häll upp smeten i 4 portionsformar. Sätt in dessa i ugnen. Dessa ska nu stå där i 75 minuter.

När de är klara i ugnen, kyl ned dem till kylskåpstemperatur. Bara bra om de kan stå till nästa dag i kylen.

Nu kommer det roliga. Precis innan servering strö på ett fint lager av rörsocker, och bränn sedan sockerytan med en liten gasolbrännare.

Brännare för att karamellisera socker

Karamellisering av socker på creme brulée

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Gazpacho

När man ska servera lunch på en av årets varmaste dagar, vad passar då inte bättre än en isad gazpacho? 

Grillad Medelhavskyckling

Kycklingklubbor är en bra styckbit att lägga på grillen. Smaken varieras med olika marineringar. Denna gång har vi sydeuropeska smaker i marinaden. Det är bland annat färska  [ ... ]

Pão de Queijo - Brasilianska ostbröd
Pão de Queijo -  Brasilianska ostbröd

En positiv sak med att arbeta i den akademiska världen är att man tillsammans med gästforskare och utbytesstudenter får  influenser från andra delar av världen. På dett [ ... ]

Hot and spicy jerk chicken
Kycklingklubbor på grillen

Här presenterar vi vår variant på grillad jerk chicken. Här fokuserar vi på hetta och krydda i marinaden, och låter det söta och fruktiga träda tillbaka. Absolut något fö [ ... ]

Tonic syrup

Att koka ihop sin egen tonic till sommarens Gin och Tonics är både snabbt och enkelt gjort. Det blir en tonicsirap som man späder med kolsyrat vatten efter smak och behov.

Gryta på kycklinglårfilé
Gryta på kycklinglårfilé

Denna snabblagade gryta har smaker av vitt vin, parmesan, timjan, champinjoner och flera sorters lök. Vi gör denna gryta med kycklinglårfiléer, det är möra, goda styckbitar a [ ... ]

Glutenfritt naanbröd
Glutenfritt naanbröd

I vårt glutenfria kök väljer vi oftast bort brödet, det blir enklast så. Speciellt då vi försöker hålla kolhydraterna på en hyfsat låg nivå. Men nu försöker vi få ti [ ... ]

Fredagsdrinken - en DryMartini cocktail
DryMartini

Detta är en klassisk drink som i sin enkelthet brukar passa fint som fördrink innan kvällsmaten en fredagskväll. Får man sedan som på bilden sitta och avnjuta den på terrase [ ... ]

Go to top