Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Ett förslag till en trevlig lunch dagarna efter jul. I vanlig ordning har man bjudit släkten på julafton, och nu sitter man med mycket julmat över. Men inte känner man för att äta julbord fler gånger, inte nu i alla fall. Så varför inte passa på att göra några "dejliga smörrebröd", och avnjut en god "frokost".

På bilden visas ett smörrebröd med rökt ål och äggröra, och ett med leverkorv och rödbetsallad. Men man kan göra läckra kreationer även med julskinka, sill, eller gravad lax.

Basen på dessa smörrebröd är en halv skiva grovt, helt danskt, rågbröd. Bred smör på denna. Lägg på ett salladsblad. Därefter bygger man på med pålägg efter tycke och smak. Avsluta med att dekorera med t.ex. tomat, gurka och en persiljekvist. Om man inte tål bröd, då börjar man med att lägga salladsbladet på tallriken, och bygger därifrån. Det blir nästan lika bra, bröd är nämligen bara en liten beståndsdel i dessa smörgåsar.

 

Servera med en god öl, och kanske en liten snaps. Nedan smörrebröd med julskinka och rökt lax.

 

Kommentarer   

# Läckra smörrebröd av julbordets resterparis 2017-05-16 09:19
I am glad to be a visitant of this consummate site !
, thankyou for this rare information! .
Svara

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Att laga goda spareribs på vintern
Kamben tillagade med sousvide

Revben och kamben är något Bull gärna lagar under sommaren på klotgrillen med låg värme, mycket rökflis och under lång tid. Det brukar bli underbart gott. Men nu är det vi [ ... ]

Sambal Ollek, vår variant av Sambal Oelek
Sambal Ollek, Bullobratts chilipasta

Vi odlar chili, kanske lite väl mycket chili. Och att ha en burk chilipasta, typ Sambal Oelek, i kylen passar bra för vår matlagning. Men vi gör vår variant lite hetare än or [ ... ]

Biff Vindaloo
Biff Vindaloo med ris och naan

Vi tillagar här en indisk gryta med oxkött, vilket är lite motsägelsefullt. Hade Bull fått bestämma hade vi lagat grytan på lammbog. Men det finns inga heliga kor där vi bo [ ... ]

Glutenfria pitabröd
Glutenfria pitabröd i en korg

Ett härligt bröd som man fyller med gyroskött eller falafel, grönsaker och lite dressing. En av dessa rätter man kan sakna när man inte tål vanligt bröd.

Ångade tigerräkor på en bädd av glasnudlar
Vitlöksräkor med glasnudlar

Här ger vi oss på det kineskiska köket! Detta lär vara en tradionell kinesisk rätt, även om vi inte brukar stöta på den på den lokala kinakrogen. Smaksättningen sker med  [ ... ]

Pizza bakad i grillen
Nygräddad glutenfri pizza

Ett av våra mest populära rececpt är vår glutenfria pizza. Det har gått flera år sedan vi publicerade detta, och sedan dess har vi förfinat hantverket. Här presenterar vi v [ ... ]

Glutenfria baguetter
Glutenfri baguette till ostbrickan

Äntligen kan vi baka glutenfria baguetter som lever upp till namnet! Härligt till ostbrickan. Det är nog detta bröd vi har saknat mest i det glutenfria köket.

Tomatsoppa
Tomatsoppa med grädde

En liten soppa är alltid gott som förrätt. Här gör vi en ganska het tomatsoppa som vi serverar på tyskt manér med en klick luftigt vispad grädde.

Go to top